РАТОЛА мотор или поредния кьорфишек
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
РАТОЛА мотор или поредния кьорфишек
Още в първия ред искам да кажа ако имате проблеми с автомобили с марката Мицубиши не ходете в РАТОЛА. Тва е долно комунистическо гнездо.
Такааа мойта история е следната. Чупя лагер на скоростите на Паджеро. Сваляме скоростите с майсторчето и той вика тез лагери ги купи оригинални но всичките не само счупения за да стане по читаво. Аз нали съм си изпълнителен и гледам всичко което правя да е читаво отивам в РАТОЛА дилъри на Митцубиши и представители на РЕКСТЪН. Лагерите в скоростите са 4 опорни в които лагеруват двата вала. Който незнае първичния вал е от две части опашка която идва от съединитея и пъричен вал тези два вала лагеруват помежду си в един малък 5ти лагер.Под тях е вторичния или както там се нарича той лагерува само на два опорни.
1.Влизам в РАТОЛА две кокундрелки прилично нагримирани не вдигат поглед от компютера едвам ме погледнаха да ми кажат каде да попитам за резервни части. В последствие като минах зад тях видях че ровят в сайтове за запознанства!!!
2.Чакам някой да се появи на "гишето" да ми обърне фнимание. Иде един пич.Давам му талона вкарва шасито и готово О ЧУДО излиза скоростната кутия и ми вика има 5 лагера! Браво викам,а вземи ми ги дай да ги плащам и да бегам. Дава ми неква белешка да платя на касата и отива до "склада" да ми ги донесе. Плащам аз кат поп 560лв. и онзи пич ми подава 5 кутийки с лагери при което аз не ги поглеждам разчитам на "компетентността" на продавача или кой го знае що за чеп е там! Давам ги на майстора той в бързината вади ги от кутийките и почва да ги монтира и ХОП изненада. Нашия разбирач от РАТОЛА ми дал не 5 различни лагера ами 4ри, а петия се повтаря два пъти. Гледам номерата на кутийките и виждам два еднакви лагера от 192лв. най-скъпия. Майстора ми вика супер тези са се минали платил си за лагер от 134лв, а са ти дали от 192лв. Да де ама на мен ми трябва друг лагер. АЗ като добросъвестен купувач се връщам на другия ден, че стана късно да върна скъпия лагер от 192лв и да ми дадат лагера от 134лв да си сглобя кутията и да си карам. ОБАЧЕ в Ратола ме посреща друга мацка на входа препращаме на "гишето" не нося обаче в мен всичките кутийки /моя грешка/ връщам само повтарящия се лагер.Кзвам му на педала че ми е дал два такива лагера да ми го смени за тоз който ми трябва. Почва се една одисея --- даси провери наличностите...да провери какво е изписал. и т.н.,и т.н. Нося му и мойта белешка. И ми казва неможе да съм сбъркал!!!!!!!!!!!!!!!!!! Казвам му пак че ми е дал два еднакви. Той не възприема. Нося счупения лагер -- викам му дай ми е такъв лагер и той след 20мин вади същия лагер плащам го 134лв и си го слагам на скоростите. Вземам от майстора всички кутий и пак се връщам у ратола. Показвам му ги че две се повтарят! И му казвам върни ми 134лв. Ваша е грешката дали сти ми два еднакви лагера отива и говори с един костюмар и се връща и казва може да го оставиш да се продава при нас!?!?!?
Пак му обяснявам като на малоумен че те се прекарват със над 50лв защото съм платил лагер от 134лв ,а са ми дали от 192лв НО те пак нестава. ОТ което само мога да си мисля че това е една червена пералня на пари! Това съвестни търговци няма как да го направят да се вътрят с над 50лв. Да го разбират и да не вземат отнушение!....
В тази долна ЧЕРВЕНА ПЕРАЛНЯ няма да стъпя
Та честита ЕВропа драги съкоопреатори
Такааа мойта история е следната. Чупя лагер на скоростите на Паджеро. Сваляме скоростите с майсторчето и той вика тез лагери ги купи оригинални но всичките не само счупения за да стане по читаво. Аз нали съм си изпълнителен и гледам всичко което правя да е читаво отивам в РАТОЛА дилъри на Митцубиши и представители на РЕКСТЪН. Лагерите в скоростите са 4 опорни в които лагеруват двата вала. Който незнае първичния вал е от две части опашка която идва от съединитея и пъричен вал тези два вала лагеруват помежду си в един малък 5ти лагер.Под тях е вторичния или както там се нарича той лагерува само на два опорни.
1.Влизам в РАТОЛА две кокундрелки прилично нагримирани не вдигат поглед от компютера едвам ме погледнаха да ми кажат каде да попитам за резервни части. В последствие като минах зад тях видях че ровят в сайтове за запознанства!!!
2.Чакам някой да се появи на "гишето" да ми обърне фнимание. Иде един пич.Давам му талона вкарва шасито и готово О ЧУДО излиза скоростната кутия и ми вика има 5 лагера! Браво викам,а вземи ми ги дай да ги плащам и да бегам. Дава ми неква белешка да платя на касата и отива до "склада" да ми ги донесе. Плащам аз кат поп 560лв. и онзи пич ми подава 5 кутийки с лагери при което аз не ги поглеждам разчитам на "компетентността" на продавача или кой го знае що за чеп е там! Давам ги на майстора той в бързината вади ги от кутийките и почва да ги монтира и ХОП изненада. Нашия разбирач от РАТОЛА ми дал не 5 различни лагера ами 4ри, а петия се повтаря два пъти. Гледам номерата на кутийките и виждам два еднакви лагера от 192лв. най-скъпия. Майстора ми вика супер тези са се минали платил си за лагер от 134лв, а са ти дали от 192лв. Да де ама на мен ми трябва друг лагер. АЗ като добросъвестен купувач се връщам на другия ден, че стана късно да върна скъпия лагер от 192лв и да ми дадат лагера от 134лв да си сглобя кутията и да си карам. ОБАЧЕ в Ратола ме посреща друга мацка на входа препращаме на "гишето" не нося обаче в мен всичките кутийки /моя грешка/ връщам само повтарящия се лагер.Кзвам му на педала че ми е дал два такива лагера да ми го смени за тоз който ми трябва. Почва се една одисея --- даси провери наличностите...да провери какво е изписал. и т.н.,и т.н. Нося му и мойта белешка. И ми казва неможе да съм сбъркал!!!!!!!!!!!!!!!!!! Казвам му пак че ми е дал два еднакви. Той не възприема. Нося счупения лагер -- викам му дай ми е такъв лагер и той след 20мин вади същия лагер плащам го 134лв и си го слагам на скоростите. Вземам от майстора всички кутий и пак се връщам у ратола. Показвам му ги че две се повтарят! И му казвам върни ми 134лв. Ваша е грешката дали сти ми два еднакви лагера отива и говори с един костюмар и се връща и казва може да го оставиш да се продава при нас!?!?!?

Пак му обяснявам като на малоумен че те се прекарват със над 50лв защото съм платил лагер от 134лв ,а са ми дали от 192лв НО те пак нестава. ОТ което само мога да си мисля че това е една червена пералня на пари! Това съвестни търговци няма как да го направят да се вътрят с над 50лв. Да го разбират и да не вземат отнушение!....
В тази долна ЧЕРВЕНА ПЕРАЛНЯ няма да стъпя

Та честита ЕВропа драги съкоопреатори

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Аз имам подобен случай, но в Пежо
незнам дали е уместно да го разкажа, но ще го направя!
Отивам в представителството на Пежо на изхода на София посока Пловдив да поръчам ТУРБО за един Бус Боксер и си плащам капаро от 700 лв (цялата цена е 1500 или нещо подобно не помня) - до тук всичко добре да не говорим, че и там са едни мързеливи и заспали, както и да е! След 1 седмица ми звънят да ми кажат, че не могат да доставят турбото до 20 работни дни и аз решавам да си прибера парите, защото си намерих от другаде! Отивам в Пежо и най-културно би следвало да ми върнат парите а хората ми заявяват, че на следващия ден (беше петък следователно в понеделник превеждат парата и или във вторник или сряда можеше да си ги прибера) ще ми ги преведат по банков път, защото така пари не връщали
! Съответно им казах, че си искам парите така както съм им ги дал те се услушват и дойде някакъв с костюм и взе да ми обяснява какъв е реда и аз му обясних, че си искам парите на момента, защото първо ме подвеждат, че ще ми доставят турбо, второ ми звъннаха и ми казаха елате да ви дадем парите ако желаете - аз няма да се разкарвам като луд напред назад! Казах им, че няма да мръдна от там докато не ми върнат парите и ако трябва ще се стигне до медии и т.н. и след около 5 минути ме повикаха горе някъде на 2рия етаж и един господин взе да ми се извинява и т.н. и ми извади сумата и ги наброи пред мен - прибрах си парите, долу на излизане им теглих една майна на всичките и толкова!
Когато имат интерес прибират всичко а когато стане въпрос за даване оооооо има си ред има ама друг път .... нагли са до безобразие

Отивам в представителството на Пежо на изхода на София посока Пловдив да поръчам ТУРБО за един Бус Боксер и си плащам капаро от 700 лв (цялата цена е 1500 или нещо подобно не помня) - до тук всичко добре да не говорим, че и там са едни мързеливи и заспали, както и да е! След 1 седмица ми звънят да ми кажат, че не могат да доставят турбото до 20 работни дни и аз решавам да си прибера парите, защото си намерих от другаде! Отивам в Пежо и най-културно би следвало да ми върнат парите а хората ми заявяват, че на следващия ден (беше петък следователно в понеделник превеждат парата и или във вторник или сряда можеше да си ги прибера) ще ми ги преведат по банков път, защото така пари не връщали

Когато имат интерес прибират всичко а когато стане въпрос за даване оооооо има си ред има ама друг път .... нагли са до безобразие

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
За София-Франс Ауто изобщо не ми се говори за тез лайна! Две години близо карах Пежо Боксер 2.8ХДИ 127к.с. маторя. 1 година изплащах скутер Пежо просто за тези не искам да си хабя нервите.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
що се учудвате кой супер кадърен майстор ще работи на заплата в такъв сервиз
а че са пирамиди и тва си е вярно аз в такива сервизи не ходя

---Дошло ми е до гуша от такива малоумници.В Пловдив използвам три сервиза за потдръжка на колата.Един за окачването,един по електрониката ако се наложи нещо и един по мотора.И трите са изпитани от много хора и съм сигурен в тях.Дори собствениците са ми приятели.Оставям колата и отивам да си я взема когато е готова.Чиста работа.И не се занимавам с тъпанари който се опитват да ми пробутват фалшиви части.Аман от тарикати. 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
То си прав в представителствата на лагерите,ама тези са спецялни за скоростна кутия и незнам дали ще ги има но в понеделник ще взема да проверя...Въпреки че вече не ми трябват.
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Напълно съм съгласен за Ратола!
Служебните джипове са Митсута Паджеро Спорт и на окло 15К км им се изкривиха предните дискове (егати джипа нямам думи). Както и да е, отиваме в Ратола и казват - това е нормално и всичко е наред НЯМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ (нищо че като спираш ще повърнеш от клатене)!
Свети лампата за накладки - отиваш в Ратола и ти ДОЛИВАТ СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ! (знаете, че като светне лампата накладките са за смяна, нооооо спецовете друго правят) тва с течноста и ние можехме да си го направим!
Имам чувството, че там няма един да е на ТИ с автомобилите!

Служебните джипове са Митсута Паджеро Спорт и на окло 15К км им се изкривиха предните дискове (егати джипа нямам думи). Както и да е, отиваме в Ратола и казват - това е нормално и всичко е наред НЯМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ (нищо че като спираш ще повърнеш от клатене)!
Свети лампата за накладки - отиваш в Ратола и ти ДОЛИВАТ СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ! (знаете, че като светне лампата накладките са за смяна, нооооо спецовете друго правят) тва с течноста и ние можехме да си го направим!
Имам чувството, че там няма един да е на ТИ с автомобилите!
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Мама му стара пунди в магазин за авточасти не бива ей 2пъти ми се е налагало да ходя и да пазаря тия са пълен смях ... аз може да не разбирам ама те пък хич
Ае моляти се няква натокана пунда ще ми продава такива сериозни работи ... Даже и внимание не искат да обръщат ей макя им трани 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Те така са бате всички представителства 

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Днес си взех чисто нов скоростен лост от Камор за моята побойница. Мислех че понеже спирам сред Х5-тиците и новите 7-мици ще ме гледат кисело и от високо, но нищо подобно. Вдигат ми бариерата с усмивка спирам си пред вратата на салона. На информацията усмихнато момиче, след това на частите любезен човек и изобщо перфектно обслужване
малко
ама реших да го споделя

малко

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
ееми утре отивам поръчвам си подлакътник и ще и кажа да дойде да се повозим под звездите докъто още нямам

14 мнения
• Страница 1 от 1