само в ауспоха нямам масло ! ?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
само в ауспоха нямам масло ! ?
колеги кофти ли е да имаш масло в колекторните траби,през вакум регулатор,надоло по металната трьба която влиза в предния радиатор и от другата му страна в дебелия гумен марку4 които отива в турбото,или какво щте ре4е.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Capo di tutti
- БРОНЕносецът
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Capo di tutti написа:Може да не е само за турбо,а и за основен,ама почни от турбото пък ще си проличи
Е ти па как разбра че трябва да прави основен ремонт?
Колега в кулера има ли масло?
Колко разход на масло ти дава?
Свали тръбите и виж колко е луфта на перките.
Не трябва да има луфт!
Ако решиш да правиш ремонт приготви около 400-500лв.
Нова турбина 900-1100лв.
Иди на бояна срещу ОМВ има турбо сервиз там ще ти кажат какъв е варианта при тебе.

- Capo di tutti
- БРОНЕносецът
-
vld написа:Capo di tutti написа:Може да не е само за турбо,а и за основен,ама почни от турбото пък ще си проличи
Не трябва да има луфт!
Нова турбина 900-1100лв.
Иди на бояна срещу ОМВ има турбо сервиз там ще ти кажат какъв е варианта при тебе.
Казах че може да не е само турбо

Ами знам понеже имах същия проблем

И как изчисли че ремонта е 400-500 лв

Последно колко е турбото за 2,5 тдс

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Capo di tutti написа:vld написа:Capo di tutti написа:Може да не е само за турбо,а и за основен,ама почни от турбото пък ще си проличи
Не трябва да има луфт!
Нова турбина 900-1100лв.
Казах че може да не е само турбо![]()
Чети преди да пишеш
![]()
Ами знам понеже имах същия проблемнаправих турбото и продължи с маслото навсякъде,малко сегментите не бяха издържали
![]()
И как изчисли че ремонта е 400-500 лвтолкова е ремонтния комплект,ако има изкривена ос кво правиме
![]()
И как разбра ква турбина трябва,че чак и цената му каза на момчето![]()
Капо ди тути,
Еми сигурно съм спирал в сервиза да питам а ти как мислиш от де знам.
Ако има крива ос ще си купи нова турбина

А в кулера и маркучи и тръби след турбината и преди ивсмукателния колектор може да има единствено когато е прееба на турбината има голям лувфт.
Ако има счупен сегмент ще чади на мазга ма много яко и ще дава разгод 2литра масло на 1000км. ако не и повече.
Така че прочети първи ти какво е написал после давай компетентно мнение ч е за основен ремонт.
Този мотор не чупи сегменти туко така...
За това за да е сигурен да измери компресия и то ще си покаже дали има счупен сегмент.Ако няма разлика в компресията на цилиндрите ,всичко е в турбото

- Capo di tutti
- БРОНЕносецът
-
vld написа:Capo di tutti написа:vld написа:Capo di tutti написа:Може да не е само за турбо,а и за основен,ама почни от турбото пък ще си проличи
Не трябва да има луфт!
Нова турбина 900-1100лв.
Казах че може да не е само турбо![]()
Чети преди да пишеш
![]()
Ами знам понеже имах същия проблемнаправих турбото и продължи с маслото навсякъде,малко сегментите не бяха издържали
![]()
И как изчисли че ремонта е 400-500 лвтолкова е ремонтния комплект,ако има изкривена ос кво правиме
![]()
И как разбра ква турбина трябва,че чак и цената му каза на момчето![]()
Капо ди тути,
Еми сигурно съм спирал в сервиза да питам а ти как мислиш от де знам.
Ако има крива ос ще си купи нова турбина![]()
А в кулера и маркучи и тръби след турбината и преди ивсмукателния колектор може да има единствено когато е прееба на турбината има голям лувфт.
Ако има счупен сегмент ще чади на мазга ма много яко и ще дава разгод 2литра масло на 1000км. ако не и повече.
Така че прочети първи ти какво е написал после давай компетентно мнение ч е за основен ремонт.
Този мотор не чупи сегменти туко така...
За това за да е сигурен да измери компресия и то ще си покаже дали има счупен сегмент.Ако няма разлика в компресията на цилиндрите ,всичко е в турбото
оффф,писна ми от специалисти!!!
Извинете,че писах по темата!Има хора които само с питане научават всичко
PEACE
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
колега аз имах същия проблем. свалих турбото и се оказа че е перфектно, е има вариянт да са ме излъгали колкото да ми вземат парите
, сваляха го в МЕИ-Варна. после ми споменаха за някакви маслени сегменти после за някакъв отдушник на картера...
еми сагата свърши като продадох колата
странното в случая е че си вървеше като скъсана, така я карах 2 години и нищо. масло си харчеше нормално, възд. филтър не го цапаше, а аз я карах като за последно. имаше чип тунинг, отворена генерация ф70, и спортен филтър.
моя съвет е да не я пипаш, просто като я продаваш измий двг-то хубаво...

еми сагата свърши като продадох колата

странното в случая е че си вървеше като скъсана, така я карах 2 години и нищо. масло си харчеше нормално, възд. филтър не го цапаше, а аз я карах като за последно. имаше чип тунинг, отворена генерация ф70, и спортен филтър.
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
kronos написа:колега аз имах същия проблем. свалих турбото и се оказа че е перфектно, е има вариянт да са ме излъгали колкото да ми вземат парите, сваляха го в МЕИ-Варна. после ми споменаха за някакви маслени сегменти после за някакъв отдушник на картера...
еми сагата свърши като продадох колата![]()

как може да спиш спокойно...
4 8 15 16 23 42
колата я имам от 2месеца,някога е пукала глава,проблема маи е оправен,за 3хил.км.ве4е,не ми бута масло.4истих охладителната система много,пална беше с масло,но ощте се доиз4иства не е това което беше.А в колекторните трьби и 2 дебели марку4а влизашти отдолу,лява и дясна страна на предния радиатор и кьм турбото,открих преди 3 дни.да не е масло от преди,когато е горнала гарнитурка или глава.а може ли да влиза масло от турбото в охл.система.какви са ви мненията,освен 4е трябва да я разврьзвам.много бяга,разход мешано 7.5,така 4е ми се задьржа.БЛАГОДАРЯ !
14 мнения
• Страница 1 от 1