Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)
Скоро бях пуснал тема в същия подфорум, че ще отида до Германия като ще се отбия и до Белгия. Бях писал, че ако някой иска може да се докара някоя кола, която си е избрал примерно в мобиле.де...
Та така...
Случи се така, че не можах да замина заедно с всички и си останах в България. Дочаках пристигането на колите с платформите и като че ли всички чакахме регистрацията им за да разберем малко или много какво се е променило при вноса...
Честно казано бях шокиран. Цената, която се плати за регистрацията на колата е 50лв.
От там нататък-НИЩО...
ЕКО ТАКСА - НЯМА
МИТО - НЯМА
ДДС - НЯМА (колата е на частно лице)
С една дума....НЯМА НИЩО...
Бяхме безкрайно очаровани, защото не платихме това което очаквахме... Регистрирахме Рено Меган Сценик 1.9дци (ако не се лъжа) и Опел Корса Б Спорт...
Стана ни интересно и започнахме да разпитваме, търсехме познати и връзки за да изкопчим нещо от кухнята...
Тук настъпи нашето разочарование. Оказа се, че нашия малък рай ще свърши броени дни след началото на Март месец. Очаква се Еко такса около 300лв. това е общо взето, не е като да платиш мито 2000лв.
Та така...
Извода е че всичко се нареди така както смятахме в самото начало (поне аз де) - старите коли поевтиняха драстично, при новите промяна като че ли няма. Корсата дойде в Б-ия на около 1900лв. Беше с лек удар отстрани, който беше отстранен за около 2 дни (няма и толкова).
Възползвайте се от момента. Ако някой иска да купува кола, то сега е идеалния момент. Никакви такси, никакви проблеми по границите (ако се минава през Румъния естествено), никакви разправии.
Като че ли и ние станахме истински европейци... мечтииииии
Ако имате някакви други въпроси на които мога да отговоря, давайте...Ще помагам до колкото знам и доколкото мога
Та така...
Случи се така, че не можах да замина заедно с всички и си останах в България. Дочаках пристигането на колите с платформите и като че ли всички чакахме регистрацията им за да разберем малко или много какво се е променило при вноса...

ЕКО ТАКСА - НЯМА
МИТО - НЯМА
ДДС - НЯМА (колата е на частно лице)
С една дума....НЯМА НИЩО...
Бяхме безкрайно очаровани, защото не платихме това което очаквахме... Регистрирахме Рено Меган Сценик 1.9дци (ако не се лъжа) и Опел Корса Б Спорт...
Стана ни интересно и започнахме да разпитваме, търсехме познати и връзки за да изкопчим нещо от кухнята...

Та така...
Извода е че всичко се нареди така както смятахме в самото начало (поне аз де) - старите коли поевтиняха драстично, при новите промяна като че ли няма. Корсата дойде в Б-ия на около 1900лв. Беше с лек удар отстрани, който беше отстранен за около 2 дни (няма и толкова).
Възползвайте се от момента. Ако някой иска да купува кола, то сега е идеалния момент. Никакви такси, никакви проблеми по границите (ако се минава през Румъния естествено), никакви разправии.
Като че ли и ние станахме истински европейци... мечтииииии

Ако имате някакви други въпроси на които мога да отговоря, давайте...Ще помагам до колкото знам и доколкото мога

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Slavi_m написа:Искаш да кажеш,че това което трябва да се плати за вбъдеще е само еко такса и нищо друго?За всяка една кола внос??
И как се изчислява тази такса или е еднаква за всички?
Това ни казаха... Ако е над 163 коня е ясно какво още ще платиш. Също така ако е на фирма ще платиш и ДДС-то, но там има друга врътка. Казваш на продавача да напише в договора, че колата е продадена за 300Е примерно, а не за 450 както е всъщност. Еко таксата не мога да ти кажа как ще се изчислява поради простата причина, че това все още не е решено (май

С една дума "нау ис дъ момънт".

Надушвам нещо като при "прехода"...Някой ще дръпнат много, дори и после да си сърбаме попарата. На границите контрола е абсолютно минимален. Колегите са имали чувство, че могат да прекарат 4 крадени коли съпровождани от дозина проститу*ки...

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Slavi_m написа:Щом 'нау ис д момънт' дай пара и отиваме![]()
Това е много добра новина!А и така трябва да бъде всъщност.
Наистина е добра новина, но нали знаеш какви сме си...Някой ще се възползва по начин удобен само за него.

А пари - като вестници...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
:S
тая тема...
аз пак накратко да повторя, че се иска ДДС (от частно лице сие платено и не може да се тегли обратно както досега) и технически преглед(!).
на границите няма особен контрол, защото не е гарница, вкарваш ако щеш и 1000 КС кола, в КАТ трябва да е стегнато.
преходи винаги има, но не подписвахте ли документи че при промени в закона сте длъжни да платите полсе дължимите и неплатени СЕГа такси (ЕКО).. случайно? или и там сте метър
а и технически преглед валиден на внесените коли не са ли ви искали като минавахте КАТ да разбирам? т.е. имаше ли между внесени коли такаав с изтекъл технически?
тая тема...
аз пак накратко да повторя, че се иска ДДС (от частно лице сие платено и не може да се тегли обратно както досега) и технически преглед(!).
на границите няма особен контрол, защото не е гарница, вкарваш ако щеш и 1000 КС кола, в КАТ трябва да е стегнато.
преходи винаги има, но не подписвахте ли документи че при промени в закона сте длъжни да платите полсе дължимите и неплатени СЕГа такси (ЕКО).. случайно? или и там сте метър

а и технически преглед валиден на внесените коли не са ли ви искали като минавахте КАТ да разбирам? т.е. имаше ли между внесени коли такаав с изтекъл технически?
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:преходи винаги има, но не подписвахте ли документи че при промени в закона сте длъжни да платите полсе дължимите и неплатени СЕГа такси (ЕКО).. случайно? или и там сте метър
Не сме подписвали абсолютно никакви документи, а и си мисля, че няма кой да ме задължи да се подпиша за нещо, което дори и институциите не знаят как ще се развие...

Що се отнася до прегледите, момчетата вкараха бусове като единия от тях нямаше преглед. Наистина колите трябва да имат преглед за да се регистрират, но това може да се заобиколи...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
gyrate написа:когато трябва да теглите заем за да платите акциза и митото, тогава ми кажете че не се плащало нищо.![]()
Акциз да.... ма мито няма.... само ДДС по фактурата, което си го плащаш в страната, от която взимаш колата и си готов..
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:gyrate написа:когато трябва да теглите заем за да платите акциза и митото, тогава ми кажете че не се плащало нищо.![]()
Акциз да.... ма мито няма.... само ДДС по фактурата, което си го плащаш в страната, от която взимаш колата и си готов..

Освен ако не говорим за минали години...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
WilliamsF1Team написа:...
Що се отнася до прегледите, момчетата вкараха бусове като единия от тях нямаше преглед. Наистина колите трябва да имат преглед за да се регистрират, но това може да се заобиколи...
е да, то с далаверки наистина ще поевтинеят колите

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:WilliamsF1Team написа:...
е да, то с далаверки наистина ще поевтинеят колитевъпроса беше без, и дали ще го стегнат, но засега явно не... както и предполагам за в бъдеще, все пак сме България
Колега, не става дума за кой знае какви далавери, става дума за едни 10-20лв., които се дават на служителя за да не види, че колата няма преглед...

Но е по-добре да дадеш 20 отколкото 200...

Без заобикаляне на закона, таксите в Б-ия поне до Март месец ще са минимални... НЯМА ДА СА 2000 ЛЕВА, както беше преди.
П.С. Предлагам да пуснеме тема в Масови Покупки за внос на коли от Германия, сега е момента...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
За да поевтинеят колите на Горубляне (и Co.) трябва да мине време... иначе ако в момента искаш "нови" цени ще трябва да отидеш сам да си я докараш... а ако отидеш сам и я вземеш от човек ще излезне ептен тънко 

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3