? за нафта
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
? за нафта
Намират ми се към 500-600л нафта а неискам да я слагам на колицата без да съм сигурен в качеството и.Та искам да питам някои знае ли каде мога да я изследвам ? 

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Дай ми 100л за проба
Сам можеш да си я пробваш като сложиш 100гр в хладилна камера при температура около -14-15 градуса и след 1 ден провери дали има видими разлики
В топло време няма риск да я използваш,но преди това задължително я остваи да се отаи и внимателно я изпомпай

Сам можеш да си я пробваш като сложиш 100гр в хладилна камера при температура около -14-15 градуса и след 1 ден провери дали има видими разлики
В топло време няма риск да я използваш,но преди това задължително я остваи да се отаи и внимателно я изпомпай
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Имам при мен едно Вито, собственика го е карал с локомотивна нафта, ела да го чуеш как работи и после говори дали има или няма опасност 

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Ако е локомотивна слагай му по 100 гр двутактово масло на 10л и няма грижа. Все едно цял живот сме карали с нафта от бензиностанцията, айде по сериозно
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Nasti написа:Имам при мен едно Вито, собственика го е карал с локомотивна нафта, ела да го чуеш как работи и после говори дали има или няма опасност
тя локомотивната нали уж беше най хубавата ... поне така са ме лъгали и мене

бтв тя каква е на цвят ? ... аз тая къде си намирам е жълта

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
Turboman написа:
Това беше първото което направих.нафтата Не замръзна само се сгасти осезаемо,а двутактово масло и добавка си слага профилактично и като зареждам от бензиностанцията
трябва ми някаде да се провери за съдържание на парафин и др. (тя вода и да е имала се е оттаила на дъното от стоенето)
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
LAST RIDE написа:... трябва ми някаде да се провери за съдържание на парафин и др. ...
Щом не е замръзнала, едва ли има парафин в нея. Сипи й малко керосин и гледай как върви пущинята...

П.П. На нас с баджанака ни бяха продали 1 тон червена нафта (локомотивна) на безценица и ни бяха казали да я мешаме с нормална нафта. Е, да, ама ония бунаци в петролната базя сбъркали и я оцветили като локомотивна, а тя всъщност била "спринт дизел". Е тоя камион се скъса да върви

It's not who You are, it's who You know...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Локомотивната и аз знам, че е добра, карал съм преди един форд доста с такава и нямаше грижа.
Доколкото знам при наште нафти проблема е в сярата и ниското цетаново чистло. Ако нафтата е бистра не би трябвало да е проблем. Слагай 50мл двутактово масло на 50лт нафта за да смазва помпата, добавки за да не задръства дюзите и си карай.
Доколкото знам при наште нафти проблема е в сярата и ниското цетаново чистло. Ако нафтата е бистра не би трябвало да е проблем. Слагай 50мл двутактово масло на 50лт нафта за да смазва помпата, добавки за да не задръства дюзите и си карай.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
Еи накрая ще взема се престраша и ще я пробвам
относно мешенещо с керосин,имам една добавчица (директно от нефтохима) от ония дето ги сипфат в цистерните по бензиностанзиите мисля че ще е по добре.

относно мешенещо с керосин,имам една добавчица (директно от нефтохима) от ония дето ги сипфат в цистерните по бензиностанзиите мисля че ще е по добре.
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
В Илиянци си има акредитирана лаборатория за тези неща,но не беше съвсем евтино...
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
The 5th element написа:В Илиянци си има акредитирана лаборатория за тези неща,но не беше съвсем евтино...
Някакъв тел.по точен адрес или mail да имаш на тази лаборатория
пъм чичо полицаи мои да се тъ..тъ...тъ....

Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Колега,пробвай на справките,защото честно да ти кажа нямам точни кординати.Лаборатарията си е към Петрол,имах позната,но не ми се е налагало от доста време да звъннкам и съм и затрил и тел.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2