Автобокс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Автобокс

Мнение от nxn » 02 Апр 2025, 11:25

Има ли хора с автобоксове и на каква кола какъв сте сложили и от къде сте го взели, че се чудя нещо дали да вземам, но са бая цифра.
Ако и снимка сложите ще е супер.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Автобокс

Мнение от SpeedyMan » 02 Апр 2025, 11:32

Аз имам, най-евтините в Практикер, Хоуммакс и т.н.

Ползвам го с оригинални греди BMW. Почти няма разлика в разхода на магистрала с около 120 до 130 км/ч. Като шум също, но е малко по-шумно.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Апр 2025, 11:33

От доста години имам Тюле . Ползвам го основно на Х3-ка . Преди него пробвах "някакви" евтини - не са добър избор за мен. При по-висока скорост са по-шумни. На магистрала е най-голяма разликата . Като ги сложиш един до друг и видиш изработката се вижда разликата. Оригиналния бмв е Тюле. За да оптимизираш обема му / ако не е за ски - а за багаж / хванах една акция за точния модел автобокс комплект сакове на Тюле . Много съм доволен :yes:
Последна промяна laviatan на 02 Апр 2025, 11:35, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 02 Апр 2025, 11:35

Аз имах оригинален BMW autobox 320л(производство на Thule). Карах го върху ОЕМ аерогреди на комби.

Не съм имал никакви проблеми с него или с гредите, нито шум с висока скорост, нито отваряне, нито проблеми с механизми. При това беше втора употреба.
Единствено на павета с ниска скорост металните подсилки на бокса дрънкаха когато е празен.
Като цяло събираше не малко сакове в тези 320л., особено след като намерих подходящи чанти, които му пасват добре. С едно 60% увеличи мястото за багаж. Дълго време търсех 470л ОЕМ модела, но смених колата и това отпадна.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2025, 11:51

Използвам ОЕМ греди за модела с Thule 1 път в годината вече, като ходим на по-дълга почивка от 3 дена.
До 160 не излетя! :mhihi:

viber_image_2025-04-02_13-12-14-576.jpg

viber_image_2025-04-02_13-16-40-074.jpg

viber_image_2025-04-02_13-16-58-917.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320ci E46 Convertible

Мнение от preki » 02 Апр 2025, 11:54

И аз съм Thule Force бокс и Thule греди на жената на комбито. Наистина събира много багаж, особено този модел, че ни трябваше по-обемен заради бебешката количка.
Разход честно не съм засичал, но едва ли е нещо фрапантно. За магистрала си е по-шумно с него, нормален път няма разлика

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Апр 2025, 12:42

То мисля всички премиумки ОЕМ-ките са им Thule. На мен ми е интересно колко вдига разхода при магистрални скорости 140+ и колко са универсални при евентуална смяна на автомобил ? :dunno: Щото 1000-2000лв излизат по-евтино от смяна с по-голям автомобил, а мястото за багаж няма да е повече от варианта с автобокс.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Апр 2025, 12:45

TNT написа:То мисля всички премиумки ОЕМ-ките са им Thule. На мен ми е интересно колко вдига разхода при магистрални скорости 140+ и колко са универсални при евентуална смяна на автомобил ? :dunno: Щото 1000-2000лв излизат по-евтино от смяна с по-голям автомобил, а мястото за багаж няма да е повече от варианта с автобокс.

При мен на магистрала на темпомат 140 км.ч. - и по борд , и по стария начин / пълен резервоар и доливане до горе отново / : около литър на сто.
Универсален си е .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 02 Апр 2025, 12:49

Кви мазохисти сте вие, тва не стига че ти прави колата 700 пъти по-грозна, ограничава те до 150-160км/ч, ми на всичкото отгоре като си представя и всичкото мъкнене по товарене и разтоварване ми се иска да се разведа още преди да съм се оженил :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Апр 2025, 12:53

И аз така мислех, докато не гледам колко пълня комбито с 1 дете. С второ... по няколко пъти в годината ще виждам зор. Бебешките колички много място заемат. Ако я нямаше количката, и със седан щях да се оправям. Пък за хора с 3+ деца - или бус, или много голям куфар на покрива :lol:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2025, 13:48

Както казах 1 път в годината е с 2 деца толкоа.. с тях избягвам височките скорости. После даже си махам и гредите.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 02 Апр 2025, 14:06

Моите наблюдения са, че след 120 рязко започва да се вдига разхода. Сметката на laviatan съвпада с моята. С уговорката, че аз карам 120-130 и при мен е под 1л/100.

Иначе при изпреварване и до 180 съм го качвал и не е имало проблем. Та не си съвсем ограничен откъм скорости, но с две деца, жена и багаж, за какво ти е повече. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Апр 2025, 14:29

Имах Thule, оригинален бокс на Audi-то.
над 120 км/ч беше доста неприятно сравнение без него.
Карал съм го и 160-170, става, но е шумен и неприятен. до 110-120 се ядва.
Ходих така веднъж до сандански и обратно, след което продадох бокса и колата.
Купих си по голяма кола и приключих филма.

Като човек вече пробвал такова нещо, ще кажа че това е най голямата глупост за семеен автомобил.

Виж за служебен ако трябва да караш стълби и тн, горе долу нямаш избор, но докато имам избор такова нещо не бих си купил повече никога.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Апр 2025, 15:28

Туле греди и Туле багажник на бмв-то. Купувани от бг, одавна беше.
Шум не мога да кажа, че има кой знае какъв , да не кажа никакъв. На пежото са други греди, за него си, със същия куфар - еми бучи си, просвирва чак, не е ок. И е от гредите! Не са туле, не са евтини, на външен вид са като тулето ...обаче на! Корец.
Разхода е с до макс 1 литър отгоре /даже е много/, но не карам с повече от 130, обикновено 125 на темпомат.
Правилото е че колко повече място имаш толко повече товариш :)) Лани си ходихме с Пежото в Гърция без да монтирам куфара. Баба знае 2 и 200 :))
Иначе докато мъкнехме колички с нас нямаше как без него, а и после си зимах разни въдици (3 на брой), такъми, инструменти, надуваема лодка :))) Все неща, без които може, ама като има място...
Проблеми или оплаквания - нула. А иначе съм виждал да се отваря не туле багажник по време на движение. Че даже и омотани с въжета има бая. Не казвам да е Туле, ама да не е и некоа куча марка.
От тук купувано
https://www.google.com/search?client=fi ... ap&smwie=1
Имаше магазин, мисля, че беше Ескадра. Сега не е там, но там беше.
Гредите бяха чисто нови /от Доктора, ако още пише у форума/, а куфара втора ръка, без нито една забележка и на половин цена. И още си го имам и ползвам след толкова години.
E го къде съм го чучнал на гардероба.
https://aslpic.com/1KCY
През другото време едно, че колата не се кара изобщо /бмв-то/ едно ,че си имам гараж и място къде да си държа греди и работи. Не са постоянно монтирани нито на пежото, нито на бмв-то де, това искам да кажа.
EDIT За ТНТ, куфара става и на двете коли, с различни греди. То е важно разстоянието от греда до греда. Самия куфар захватите му също могат да се местят, така че с един куфар може на различни коли и греди. Поне туле-то може. Той се хваща за гредите с едни лапи като клещи и му е се тая гредите какви са. Ако има някакъв специфичен захват може и да не става с други греди.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 02 Апр 2025, 16:23

Много зависи от нуждите - TUHLE е ясно, че са добри, но пак си зависи дали го ползваш супер редовни и постоянно, или пък ще го ползваш няколко дни в годината.
Аз лично взех евтин, но нов, ползвах го няколко пъти и ме устройва, не е неприятен на магистралата предвид предишен опит. То и OEM гредите на BMW си имат разни крилца и правят завеса за шумоподтискане.

За 230 лв. съм повече от доволен, очаквах да е доста шумно и неприятно. Ще ми е интересно ако някое ОЕМ автобокс или TUHLE ще е по- безшумен при мен. Ама ако ще давам повече пари, то направо ремарке или някои правен от грапав карбон.

Това го казвам, защото реално бюджетния автобокс, който имам, е грапав (ефект на карбон или нещо такова) и това помага за обтичането и съответно обезшумяването и това е целия мурафет, който много от боксовете нямат, понеже са гладки.
Този модел е доста разпространен.

https://praktiker.bg/bg/Avtoboksove-i-b ... 0/p/116019
Последна промяна SpeedyMan на 02 Апр 2025, 16:30, променена общо 3 пъти
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Следваща

Назад към Извън Темата