Автобокс
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Автобокс
Има ли хора с автобоксове и на каква кола какъв сте сложили и от къде сте го взели, че се чудя нещо дали да вземам, но са бая цифра.
Ако и снимка сложите ще е супер.
Ако и снимка сложите ще е супер.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Автобокс
Аз имам, най-евтините в Практикер, Хоуммакс и т.н.
Ползвам го с оригинални греди BMW. Почти няма разлика в разхода на магистрала с около 120 до 130 км/ч. Като шум също, но е малко по-шумно.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Ползвам го с оригинални греди BMW. Почти няма разлика в разхода на магистрала с около 120 до 130 км/ч. Като шум също, но е малко по-шумно.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
От доста години имам Тюле . Ползвам го основно на Х3-ка . Преди него пробвах "някакви" евтини - не са добър избор за мен. При по-висока скорост са по-шумни. На магистрала е най-голяма разликата . Като ги сложиш един до друг и видиш изработката се вижда разликата. Оригиналния бмв е Тюле. За да оптимизираш обема му / ако не е за ски - а за багаж / хванах една акция за точния модел автобокс комплект сакове на Тюле . Много съм доволен 

Последна промяна laviatan на 02 Апр 2025, 11:35, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Аз имах оригинален BMW autobox 320л(производство на Thule). Карах го върху ОЕМ аерогреди на комби.
Не съм имал никакви проблеми с него или с гредите, нито шум с висока скорост, нито отваряне, нито проблеми с механизми. При това беше втора употреба.
Единствено на павета с ниска скорост металните подсилки на бокса дрънкаха когато е празен.
Като цяло събираше не малко сакове в тези 320л., особено след като намерих подходящи чанти, които му пасват добре. С едно 60% увеличи мястото за багаж. Дълго време търсех 470л ОЕМ модела, но смених колата и това отпадна.
Не съм имал никакви проблеми с него или с гредите, нито шум с висока скорост, нито отваряне, нито проблеми с механизми. При това беше втора употреба.
Единствено на павета с ниска скорост металните подсилки на бокса дрънкаха когато е празен.
Като цяло събираше не малко сакове в тези 320л., особено след като намерих подходящи чанти, които му пасват добре. С едно 60% увеличи мястото за багаж. Дълго време търсех 470л ОЕМ модела, но смених колата и това отпадна.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Използвам ОЕМ греди за модела с Thule 1 път в годината вече, като ходим на по-дълга почивка от 3 дена.
До 160 не излетя!
До 160 не излетя!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
И аз съм Thule Force бокс и Thule греди на жената на комбито. Наистина събира много багаж, особено този модел, че ни трябваше по-обемен заради бебешката количка.
Разход честно не съм засичал, но едва ли е нещо фрапантно. За магистрала си е по-шумно с него, нормален път няма разлика
Разход честно не съм засичал, но едва ли е нещо фрапантно. За магистрала си е по-шумно с него, нормален път няма разлика
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То мисля всички премиумки ОЕМ-ките са им Thule. На мен ми е интересно колко вдига разхода при магистрални скорости 140+ и колко са универсални при евентуална смяна на автомобил ?
Щото 1000-2000лв излизат по-евтино от смяна с по-голям автомобил, а мястото за багаж няма да е повече от варианта с автобокс.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
TNT написа:То мисля всички премиумки ОЕМ-ките са им Thule. На мен ми е интересно колко вдига разхода при магистрални скорости 140+ и колко са универсални при евентуална смяна на автомобил ?Щото 1000-2000лв излизат по-евтино от смяна с по-голям автомобил, а мястото за багаж няма да е повече от варианта с автобокс.
При мен на магистрала на темпомат 140 км.ч. - и по борд , и по стария начин / пълен резервоар и доливане до горе отново / : около литър на сто.
Универсален си е .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Кви мазохисти сте вие, тва не стига че ти прави колата 700 пъти по-грозна, ограничава те до 150-160км/ч, ми на всичкото отгоре като си представя и всичкото мъкнене по товарене и разтоварване ми се иска да се разведа още преди да съм се оженил

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз така мислех, докато не гледам колко пълня комбито с 1 дете. С второ... по няколко пъти в годината ще виждам зор. Бебешките колички много място заемат. Ако я нямаше количката, и със седан щях да се оправям. Пък за хора с 3+ деца - или бус, или много голям куфар на покрива 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Както казах 1 път в годината е с 2 деца толкоа.. с тях избягвам височките скорости. После даже си махам и гредите.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Моите наблюдения са, че след 120 рязко започва да се вдига разхода. Сметката на laviatan съвпада с моята. С уговорката, че аз карам 120-130 и при мен е под 1л/100.
Иначе при изпреварване и до 180 съм го качвал и не е имало проблем. Та не си съвсем ограничен откъм скорости, но с две деца, жена и багаж, за какво ти е повече.
Иначе при изпреварване и до 180 съм го качвал и не е имало проблем. Та не си съвсем ограничен откъм скорости, но с две деца, жена и багаж, за какво ти е повече.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Имах Thule, оригинален бокс на Audi-то.
над 120 км/ч беше доста неприятно сравнение без него.
Карал съм го и 160-170, става, но е шумен и неприятен. до 110-120 се ядва.
Ходих така веднъж до сандански и обратно, след което продадох бокса и колата.
Купих си по голяма кола и приключих филма.
Като човек вече пробвал такова нещо, ще кажа че това е най голямата глупост за семеен автомобил.
Виж за служебен ако трябва да караш стълби и тн, горе долу нямаш избор, но докато имам избор такова нещо не бих си купил повече никога.
над 120 км/ч беше доста неприятно сравнение без него.
Карал съм го и 160-170, става, но е шумен и неприятен. до 110-120 се ядва.
Ходих така веднъж до сандански и обратно, след което продадох бокса и колата.
Купих си по голяма кола и приключих филма.
Като човек вече пробвал такова нещо, ще кажа че това е най голямата глупост за семеен автомобил.
Виж за служебен ако трябва да караш стълби и тн, горе долу нямаш избор, но докато имам избор такова нещо не бих си купил повече никога.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Туле греди и Туле багажник на бмв-то. Купувани от бг, одавна беше.
Шум не мога да кажа, че има кой знае какъв , да не кажа никакъв. На пежото са други греди, за него си, със същия куфар - еми бучи си, просвирва чак, не е ок. И е от гредите! Не са туле, не са евтини, на външен вид са като тулето ...обаче на! Корец.
Разхода е с до макс 1 литър отгоре /даже е много/, но не карам с повече от 130, обикновено 125 на темпомат.
Правилото е че колко повече място имаш толко повече товариш
) Лани си ходихме с Пежото в Гърция без да монтирам куфара. Баба знае 2 и 200
)
Иначе докато мъкнехме колички с нас нямаше как без него, а и после си зимах разни въдици (3 на брой), такъми, инструменти, надуваема лодка
)) Все неща, без които може, ама като има място...
Проблеми или оплаквания - нула. А иначе съм виждал да се отваря не туле багажник по време на движение. Че даже и омотани с въжета има бая. Не казвам да е Туле, ама да не е и некоа куча марка.
От тук купувано
https://www.google.com/search?client=fi ... ap&smwie=1
Имаше магазин, мисля, че беше Ескадра. Сега не е там, но там беше.
Гредите бяха чисто нови /от Доктора, ако още пише у форума/, а куфара втора ръка, без нито една забележка и на половин цена. И още си го имам и ползвам след толкова години.
E го къде съм го чучнал на гардероба.
https://aslpic.com/1KCY
През другото време едно, че колата не се кара изобщо /бмв-то/ едно ,че си имам гараж и място къде да си държа греди и работи. Не са постоянно монтирани нито на пежото, нито на бмв-то де, това искам да кажа.
EDIT За ТНТ, куфара става и на двете коли, с различни греди. То е важно разстоянието от греда до греда. Самия куфар захватите му също могат да се местят, така че с един куфар може на различни коли и греди. Поне туле-то може. Той се хваща за гредите с едни лапи като клещи и му е се тая гредите какви са. Ако има някакъв специфичен захват може и да не става с други греди.
Шум не мога да кажа, че има кой знае какъв , да не кажа никакъв. На пежото са други греди, за него си, със същия куфар - еми бучи си, просвирва чак, не е ок. И е от гредите! Не са туле, не са евтини, на външен вид са като тулето ...обаче на! Корец.
Разхода е с до макс 1 литър отгоре /даже е много/, но не карам с повече от 130, обикновено 125 на темпомат.
Правилото е че колко повече място имаш толко повече товариш

Иначе докато мъкнехме колички с нас нямаше как без него, а и после си зимах разни въдици (3 на брой), такъми, инструменти, надуваема лодка

Проблеми или оплаквания - нула. А иначе съм виждал да се отваря не туле багажник по време на движение. Че даже и омотани с въжета има бая. Не казвам да е Туле, ама да не е и некоа куча марка.
От тук купувано
https://www.google.com/search?client=fi ... ap&smwie=1
Имаше магазин, мисля, че беше Ескадра. Сега не е там, но там беше.
Гредите бяха чисто нови /от Доктора, ако още пише у форума/, а куфара втора ръка, без нито една забележка и на половин цена. И още си го имам и ползвам след толкова години.
E го къде съм го чучнал на гардероба.
https://aslpic.com/1KCY
През другото време едно, че колата не се кара изобщо /бмв-то/ едно ,че си имам гараж и място къде да си държа греди и работи. Не са постоянно монтирани нито на пежото, нито на бмв-то де, това искам да кажа.
EDIT За ТНТ, куфара става и на двете коли, с различни греди. То е важно разстоянието от греда до греда. Самия куфар захватите му също могат да се местят, така че с един куфар може на различни коли и греди. Поне туле-то може. Той се хваща за гредите с едни лапи като клещи и му е се тая гредите какви са. Ако има някакъв специфичен захват може и да не става с други греди.
Хм,хм...
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Много зависи от нуждите - TUHLE е ясно, че са добри, но пак си зависи дали го ползваш супер редовни и постоянно, или пък ще го ползваш няколко дни в годината.
Аз лично взех евтин, но нов, ползвах го няколко пъти и ме устройва, не е неприятен на магистралата предвид предишен опит. То и OEM гредите на BMW си имат разни крилца и правят завеса за шумоподтискане.
За 230 лв. съм повече от доволен, очаквах да е доста шумно и неприятно. Ще ми е интересно ако някое ОЕМ автобокс или TUHLE ще е по- безшумен при мен. Ама ако ще давам повече пари, то направо ремарке или някои правен от грапав карбон.
Това го казвам, защото реално бюджетния автобокс, който имам, е грапав (ефект на карбон или нещо такова) и това помага за обтичането и съответно обезшумяването и това е целия мурафет, който много от боксовете нямат, понеже са гладки.
Този модел е доста разпространен.
https://praktiker.bg/bg/Avtoboksove-i-b ... 0/p/116019
Аз лично взех евтин, но нов, ползвах го няколко пъти и ме устройва, не е неприятен на магистралата предвид предишен опит. То и OEM гредите на BMW си имат разни крилца и правят завеса за шумоподтискане.
За 230 лв. съм повече от доволен, очаквах да е доста шумно и неприятно. Ще ми е интересно ако някое ОЕМ автобокс или TUHLE ще е по- безшумен при мен. Ама ако ще давам повече пари, то направо ремарке или някои правен от грапав карбон.
Това го казвам, защото реално бюджетния автобокс, който имам, е грапав (ефект на карбон или нещо такова) и това помага за обтичането и съответно обезшумяването и това е целия мурафет, който много от боксовете нямат, понеже са гладки.
Този модел е доста разпространен.
https://praktiker.bg/bg/Avtoboksove-i-b ... 0/p/116019
Последна промяна SpeedyMan на 02 Апр 2025, 16:30, променена общо 3 пъти
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3