Гърция готви солени глоби за шофьорите нарушители
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гърция готви солени глоби за шофьорите нарушители
Пиян зад волана - 2000 евро, превишена скорост - 700 евро, без колан - 350 евро
Нови драконовски мерки за справяне с агресивните шофьори предлага гръцкото министерство на транспорта.
Последната промяна в закона за движение по пътищата, с които санкциите за повечето нарушения бяха увеличени двойно, стана факт само преди няколко месеца.
Сега обаче от ведомството настояват парламента да гласува още по-солени глоби, тъй като нехайството на гърците по пътищата продължава.
Най-скъпо ще плащат шофьорите, които са хванати да карат след употреба на алкохол. Глобата достига до 2000 евро.
Санкция до 700 евро грози всеки водач на МПС, позволил си да шофира с превишена скорост или да предприеме неправилно изпреварване.
В същия размер е глобата, която ще се налага за преминаване на червен сфетофар.
Разсеяните шофьори, "пропуснали" да поставят предпазния си колан, ще имат доста добра мотивация да не забравят за това в бъдеще - фиш за 350 евро.
По всяка вероятност предложенията на министерството ще бъдат гласувани от депутатите и ще влязат в сила от април, информира БНР.
от Нет Инфо...
Аз лично НЯМАМ КОМЕНТАР просто
Нови драконовски мерки за справяне с агресивните шофьори предлага гръцкото министерство на транспорта.
Последната промяна в закона за движение по пътищата, с които санкциите за повечето нарушения бяха увеличени двойно, стана факт само преди няколко месеца.
Сега обаче от ведомството настояват парламента да гласува още по-солени глоби, тъй като нехайството на гърците по пътищата продължава.
Най-скъпо ще плащат шофьорите, които са хванати да карат след употреба на алкохол. Глобата достига до 2000 евро.
Санкция до 700 евро грози всеки водач на МПС, позволил си да шофира с превишена скорост или да предприеме неправилно изпреварване.
В същия размер е глобата, която ще се налага за преминаване на червен сфетофар.
Разсеяните шофьори, "пропуснали" да поставят предпазния си колан, ще имат доста добра мотивация да не забравят за това в бъдеще - фиш за 350 евро.
По всяка вероятност предложенията на министерството ще бъдат гласувани от депутатите и ще влязат в сила от април, информира БНР.
от Нет Инфо...

Аз лично НЯМАМ КОМЕНТАР просто

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
вчера се завърнах от гърция и кво да ви кажа може и да са им солени глоби ама за около 600 изминати километра само на 1място видях някаква полиция а сега кажете тук на такова разстояние колко полиция ще има
явно там не харесват да гледат ченгета по улицата

явно там не харесват да гледат ченгета по улицата

- bmwfena
- БМВманиачения
-
като нищо могат да ни изненадат с някакви луди цени на глобите и ще ни накарат като се возим да треперим
пък за мотористите там нямам думи нито един не видях с каска пък тук още малко и колоездачите ще ги оборудват с каски 

bmwfena написа:като нищо могат да ни изненадат с някакви луди цени на глобите и ще ни накарат като се возим да треперим![]()
пък за мотористите там нямам думи нито един не видях с каска пък тук още малко и колоездачите ще ги оборудват с каски
Не виждам какво му е лошото мотористите да носят каски? Дори и колоездачите... нали ще паднеш поне веднъж и тази каска ще ти помогне (поне малко)...
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
MaXimal написа:bmwfena написа:като нищо могат да ни изненадат с някакви луди цени на глобите и ще ни накарат като се возим да треперим![]()
Не виждам какво му е лошото мотористите да носят каски? Дори и колоездачите... нали ще паднеш поне веднъж и тази каска ще ти помогне (поне малко)...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Space написа:Тъпо .... бих се изкефил ако тук на 400 леа заплата ти сложат 700 лева глоба за тва, че си без колан!!!аман от олигофрени ....
сравнението с тук не е много правилно, но ми дойде от вътре ..
ами ако си караш по правилата, няма нужда да трепериш

но виж ако си някой киселяк ще си плащаш. Аз съм за тези солени глоби, тука пред работата ми почти всеки ден става катастрофа, и то щото или минават на червено, или обръщат неправилно или карат бързо. За това си трябва солени глоби и неподкупни поУЛицаи

тогава няма да има засичане и т.н. ще си караме много спокойно!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
като си караш по правилата пак си трепериш тъй като много пъти ченгетата ми се заяждат за нищо чисто и просто да ти отмъкнат някакъв лев при повечето случаи спрат ли те ставаш автоматично жертва---мърдане няма
и къв е смисъла да стоят на всеки ъгъл и да режат глави--румънска работа
те не седят за да спомагат за безопасност на движението а да си пълнят гушката
В Румъния си беше същото като влизаш в румънско си разваляхме дребни евро за да имаме за полицията която за 440км те дебне най малко на 10ина места-кат те спрат си знаеш тарифката а и ресто не връщат
при нас си е същото с малки изключения а има и добри ченгета ама те са малко
Не означава че колкото повече ги има на пътя то ще намалеят катастрофите
тоя който е решил да се трепе никой не може да го спре
Искам по малко полиция по пътя-МОЕ ЖЕЛАНИЕ

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bmwfena написа:като си караш по правилата пак си трепериш тъй като много пъти ченгетата ми се заяждат за нищо чисто и просто да ти отмъкнат някакъв лев при повечето случаи спрат ли те ставаш автоматично жертва---мърдане няма![]()
и къв е смисъла да стоят на всеки ъгъл и да режат глави--румънска работа
те не седят за да спомагат за безопасност на движението а да си пълнят гушката
В Румъния си беше същото като влизаш в румънско си разваляхме дребни евро за да имаме за полицията която за 440км те дебне най малко на 10ина места-кат те спрат си знаеш тарифката а и ресто не връщат
при нас си е същото с малки изключения а има и добри ченгета ама те са малко
![]()
Не означава че колкото повече ги има на пътя то ще намалеят катастрофите
тоя който е решил да се трепе никой не може да го спре
![]()
![]()
Искам по малко полиция по пътя-МОЕ ЖЕЛАНИЕ
според мен пък
повече ПОЛИЦИЯ - по-добре
поне при мен работи
защото само мисълта, че може да ме спрат полицай ме спира да не направя 20 км/ч (на 5-та предавка) на Околовръстното Бояна

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
щом караш по правилата и всичко ти е изрядно по колата и документите никой нищо не може да ти каже
при мен е така и нямам проблеми

- bmwfena
- БМВманиачения
-
добре де не ви ли травмира внезапната поява на катаджии например пред вас кара длуг автомобил и изведнъж без причина той рязко по инстинкт набива спирачките и вие също трябва да намалите по същия начин и се окаже че предния по навик си намаля като ги види-полицаите-------много пъти ми се е случвало и е неприятно 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
подкупни неподкупни - по-добре е да ги има. като е солена глобата, е солен и бакшиша за 'плащане на място' - че напоследък като гледам по София някои какви рискове поемат, изхода на които АБСОЛЮТНО не зависи от тях... премерен риск е друго, но да летиш със 120 на завой без видимост и да се НАДЯВАШ да няма никой там - защото ако има сте пътници тотални и двамата с каквито и да е спирачки и маневри - си е за глоба и то яката.
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
t_andonov написа:без ченгета не става просто добре е да присъстват но да не се натрапват
Абсолютно съм съглсаен с теб! Само че винаги се натрпват!

_!_
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2