Въпросче за един акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Въпросче за един акт

Мнение от X-citer » 06 Яну 2007, 2:10

Здравейте колеги. Верен на традицията да не задържам контролният си талон в мен повече от месец на 4-ти сутринта го предадох в ръчичките на едни господа от КАТ :mhihi:
Докато ми съставяха акта обаче въпросните чичковци допуснаха следната грешка:
"Днес, 04.01.2007 г. подписаният ********* на длъжност ****, съставих настоящият акт против ******, за това, че на 04.01.2006 *******"
След като е объркана датата на нарушението има ли някаква вероятност да отпадне този акт? Един вид те ми съставят акт за нарушение, което е извършено преди една година :roll:
Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?
Изображение

ентусиаст
Аватар

.........

Мнение от euroto » 06 Яну 2007, 12:53

Едва ли ще промени нещата това, че са се объркали! Дано отпадне, но да си призная дълбоко се съмнявам - имах подобен случай преди време и казаха, че това е просто правописна грешка, която всеки може да допусне и точка :roll:
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 06 Яну 2007, 14:11

Не съм се сблъсквал с такова нещо, но почти съм сигурен, че може да се обори.

Най-добре до някой (познат) адвокат да се допиташ. Все пак това е официален документ.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 06 Яну 2007, 14:24

...на мен регистрациоония номер ми бяха объркали :mhihi: в 1но актче ма изобщо не ме интересува тъй като нищо не плащам ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 06 Яну 2007, 14:55

е то и аз до са имам над 1000лв да им давам ама от сега нататък ще тряа май да се плащат актовете щото искат бележка от банката, че си превел глобата и тогава ти дават талончето :evil: :confused: :(

ПЕДЕРАСИ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 06 Яну 2007, 15:18

Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Вземи си наказателното постановление и в 7 дневен срок от връчването подаваш жалба, чрез Началника на КАТ до СРС, жалбата в 2 екз. + приложенията - копия от акта и НП, ще падне в съда.
Успех.
а сега, де?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 06 Яну 2007, 15:21

на 1 познат му пишат акт на мерцедес а в акта БМВ :mhihi:
така и не го питах какво стана де
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 06 Яну 2007, 15:43

clikk написа:Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Вземи си наказателното постановление и в 7 дневен срок от връчването подаваш жалба, чрез Началника на КАТ до СРС, жалбата в 2 екз. + приложенията - копия от акта и НП, ще падне в съда.
Успех.
Грешка е допусната,но актовете са под номера,така,че кочанът е бил от 2007г.-просто доказателство,коя смяна и кой смешко е написал ....през 2007г.!!!Правописна грешка и дигат рамене...! :evil:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 06 Яну 2007, 15:53

clikk написа:Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Успех.

А ако ми пропуснат една буква от името... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 06 Яну 2007, 18:22

titto написа:
Успех.
Грешка е допусната,но актовете са под номера,така,че кочанът е бил от 2007г.-просто доказателство,коя смяна и кой смешко е написал ....през 2007г.!!!Правописна грешка и дигат рамене...! :evil:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

в правото няма такива неща, като правописни грешки, защото заради "правописна грешка" можеш да влезеш в затвора примерно.
Мързи ме да пиша, а и да не беше това, трябва да напиша лекция по административно право и процес, за да обясня разбираемо, но ако прочетеш внимателно съм написал, че е основание за отмяна, от категорията на абсолютните предпоставки. Сега, не е задължително да ми вярвате :mhihi: :mhihi: винаги можете да си платите актовете разбира се.

п.с. Според мен актовете/наказателните постановления трябва да се жалят - в огромна част от случаите падат в съда, най-малкото защото се пишат от " милиционери", някои от които срещат известни трудности с писането да не говорим за правната им култура, но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.
а сега, де?

Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Яну 2007, 20:52

Бе кво праите ,бе хора!?!?!!! За 22 години каране иам 3 акта-останалото е на ръчичка!
Не зимат ли тия като им давате,не ви ли е по-евтино да не се мотате по КАТ!
Чудя се аз ли съм крив,света ли....! :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 06 Яну 2007, 23:58

Може да се оспорва и ще го оспориш. Измисли си нещо и го обжалвай. Аз лично за грешка съм правил какви ли не стойки и след месец ми връщат талона без нарушение.
Ако е за по-сериозно нарушение, ръгай и не се предавай.

btw, актове и подобни, съставени от длъжностно лице било то полицай и дори съдия в които е допусната грешка или са без дата или нещо подобно не се признават от съда. Дефакто ако влезнеш в съд делото е твое !

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 07 Яну 2007, 1:35

акта пада а основание административни
пропуски...
Правено е вече, просто в понеделник
отиваш в кат и подаваш молба за
обжалване!
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 07 Яну 2007, 1:35

няма какво да мислиш: твърдиш в жалбата, че акта е съставен при съществени нарушения на материалния закон и съдопроизводствените правила:...........................неправилно посочена дата, а именно една година преди датата на твърдяното нарушение + дъра-дъра, каквото ти роди друго главата и си готов :mhihi: :mhihi:
а сега, де?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 07 Яну 2007, 1:37

А ако ми пропуснат една буква от името... :roll:[/quote]

:mhihi: :mhihi: ми в жалбата твърдиш, че не си ти!!!! при това съвсем основателно
а сега, де?

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата