Въпросче за един акт
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Въпросче за един акт
Здравейте колеги. Верен на традицията да не задържам контролният си талон в мен повече от месец на 4-ти сутринта го предадох в ръчичките на едни господа от КАТ
Докато ми съставяха акта обаче въпросните чичковци допуснаха следната грешка:
"Днес, 04.01.2007 г. подписаният ********* на длъжност ****, съставих настоящият акт против ******, за това, че на 04.01.2006 *******"
След като е объркана датата на нарушението има ли някаква вероятност да отпадне този акт? Един вид те ми съставят акт за нарушение, което е извършено преди една година
Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

Докато ми съставяха акта обаче въпросните чичковци допуснаха следната грешка:
"Днес, 04.01.2007 г. подписаният ********* на длъжност ****, съставих настоящият акт против ******, за това, че на 04.01.2006 *******"
След като е объркана датата на нарушението има ли някаква вероятност да отпадне този акт? Един вид те ми съставят акт за нарушение, което е извършено преди една година

Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

.........
Едва ли ще промени нещата това, че са се объркали! Дано отпадне, но да си призная дълбоко се съмнявам - имах подобен случай преди време и казаха, че това е просто правописна грешка, която всеки може да допусне и точка 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
...на мен регистрациоония номер ми бяха объркали
в 1но актче ма изобщо не ме интересува тъй като нищо не плащам 

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
е то и аз до са имам над 1000лв да им давам ама от сега нататък ще тряа май да се плащат актовете щото искат бележка от банката, че си превел глобата и тогава ти дават талончето
ПЕДЕРАСИ!

ПЕДЕРАСИ!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Грешка е допусната,но актовете са под номера,така,че кочанът е бил от 2007г.-просто доказателство,коя смяна и кой смешко е написал ....през 2007г.!!!Правописна грешка и дигат рамене...!clikk написа:Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Вземи си наказателното постановление и в 7 дневен срок от връчването подаваш жалба, чрез Началника на КАТ до СРС, жалбата в 2 екз. + приложенията - копия от акта и НП, ще падне в съда.
Успех.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
clikk написа:Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Вземи си наказателното постановление и в 7 дневен срок от връчването подаваш жалба, чрез Началника на КАТ до СРС, жалбата в 2 екз. + приложенията - копия от акта и НП, ще падне в съда.
Успех.
А ако ми пропуснат една буква от името...

titto написа:Грешка е допусната,но актовете са под номера,така,че кочанът е бил от 2007г.-просто доказателство,коя смяна и кой смешко е написал ....през 2007г.!!!Правописна грешка и дигат рамене...!clikk написа:Допуснатата грешка в датата на акта е абсолютно основание за отмяна!!!
Успех.

в правото няма такива неща, като правописни грешки, защото заради "правописна грешка" можеш да влезеш в затвора примерно.
Мързи ме да пиша, а и да не беше това, трябва да напиша лекция по административно право и процес, за да обясня разбираемо, но ако прочетеш внимателно съм написал, че е основание за отмяна, от категорията на абсолютните предпоставки. Сега, не е задължително да ми вярвате

п.с. Според мен актовете/наказателните постановления трябва да се жалят - в огромна част от случаите падат в съда, най-малкото защото се пишат от " милиционери", някои от които срещат известни трудности с писането да не говорим за правната им култура, но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.
Може да се оспорва и ще го оспориш. Измисли си нещо и го обжалвай. Аз лично за грешка съм правил какви ли не стойки и след месец ми връщат талона без нарушение.
Ако е за по-сериозно нарушение, ръгай и не се предавай.
btw, актове и подобни, съставени от длъжностно лице било то полицай и дори съдия в които е допусната грешка или са без дата или нещо подобно не се признават от съда. Дефакто ако влезнеш в съд делото е твое !
Ако е за по-сериозно нарушение, ръгай и не се предавай.
btw, актове и подобни, съставени от длъжностно лице било то полицай и дори съдия в които е допусната грешка или са без дата или нещо подобно не се признават от съда. Дефакто ако влезнеш в съд делото е твое !
няма какво да мислиш: твърдиш в жалбата, че акта е съставен при съществени нарушения на материалния закон и съдопроизводствените правила:...........................неправилно посочена дата, а именно една година преди датата на твърдяното нарушение + дъра-дъра, каквото ти роди друго главата и си готов

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2