BMW Gran Tourer 220d/Touran 2.0 2017
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- sacrament99
- Потребител
-
BMW Gran Tourer 220d/Touran 2.0 2017
Здравейте,
Имам дилема при избор на автомобил като параметрите са идентични. Става въпрос за Туран 2017 година, 2,0 Дизел, 190 к.с. автоматик и подобен BMW Gran Tourer 220d, пак 190 к.с и пак автоматик. Опцията при BMW е да има 4х4. Според мен два доста идентични автомобила и може би всичко е на късмет, но ако има някой, който има мнение по този въпрос или пък опит с тези два модела, ще бъда благодарен да сподели.
Имам дилема при избор на автомобил като параметрите са идентични. Става въпрос за Туран 2017 година, 2,0 Дизел, 190 к.с. автоматик и подобен BMW Gran Tourer 220d, пак 190 к.с и пак автоматик. Опцията при BMW е да има 4х4. Според мен два доста идентични автомобила и може би всичко е на късмет, но ако има някой, който има мнение по този въпрос или пък опит с тези два модела, ще бъда благодарен да сподели.

Re: BMW Gran Tourer 220d/Touran 2.0 2017
Винаги съм се чудел защо някой, някога би си купил такова "бмв"
За БМВ не съм се чудел никога, защо са го направили, но чак толкова корпоративна алчност рано или късно ще им изиграе доста лоша шега. Дано е рано
Touran - поне си е правен за това което е. В германия много си го харесват.
Тъжно е че от бмв са чак толкова алчни.
Защо да плащаш цените на бмв за поддръжка? Мотори късащи верига. Малоумното смяна на масло и консумативи на 30к км от нови. За нещо което не е бмв даже.
Едно мразено БМВ от почти всички, които някога са се качвали в бмв.
Генерално хората с бмв не се харесват на другите водачи, малко или много. С това "бмв" хем другите няма да те харесват, хем и тези с бмв няма да те харесват 
За БМВ не съм се чудел никога, защо са го направили, но чак толкова корпоративна алчност рано или късно ще им изиграе доста лоша шега. Дано е рано
Touran - поне си е правен за това което е. В германия много си го харесват.
Тъжно е че от бмв са чак толкова алчни.
Защо да плащаш цените на бмв за поддръжка? Мотори късащи верига. Малоумното смяна на масло и консумативи на 30к км от нови. За нещо което не е бмв даже.
Едно мразено БМВ от почти всички, които някога са се качвали в бмв.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
За това - MINI Countryman. Хем си караш BMW 2 Grand Tourer, хем е по-джиджано. И никой никого няма да "не харесва". 

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Пилев написа:Едно мразено БМВ от почти всички, които някога са се качвали в бмв.
Каза човека с е65-цата, дет хората сънуват кошмари от нея

Тауранът е по-практичен, по-висок и малко по-голям и ако третият ред седалки ти е важен неговият е много по-добър, може да видиш на снимки. Иначе ясно бмв-то на интериор и мултимедия е много по-напред от фауве-то. Като цяло ако основната идея е практичност и екпсплоатация, то тауранът е по-добрият вариант.
Jorixa написа:Пилев написа:Едно мразено БМВ от почти всички, които някога са се качвали в бмв.
Каза човека с е65-цата, дет хората сънуват кошмари от нея
Един вид, смяятай щом даже и на тия с е65 не им харесва

Но пак е БМВ. Да не е от най-харесваните определено, не е и единственото което съм имал. Нито пък ми е основна кола, но все пак.
Лично за мен това е модела, които ме запали по марката, когато бях на 12 години

Ама то и х1-то е там вече таа. BMW с основа на предно. Просто в тъжно. И това е бмв само по емблема.
На интериор, тоо дори и интериора на турара не му е като на останалите бмв-та. Ако му свалиш емблемите, може да го объркаш с киа.
Именно моделчета като х1 х2 2 турър и какво ли не още, отдръпнаха много хора от марката. И привлякоха други, които никога реално не са си помисляли за БМВ и са го взели, че е на добра цена. Обаче и на тези хора (не визирам по никакъв начин никой конкретно) им е все тая и следващата кола пак ще е тази, която е на промоция.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Х1 е обективно едно от най-добрите БМВ-та като цена/качество за последните 20 години. Тва че ти си мислиш, че отдръпвало хората от марката са си някви твой глупости на търкалета. Реалноста всъщност е, че е най-продавания модел на марката в Европа.
Да според тези статистики, пежо 3008 е по-напред.
Тъй като м3/м4/м5 имат по-слаби продажби, предполагам е по-добро и от тях.
Х1 и най-добрите бмв-та. Винаги съм знаел, че бмв на предно е едно от тях. ОК ... Аз съм до тук
Тъй като м3/м4/м5 имат по-слаби продажби, предполагам е по-добро и от тях.
Х1 и най-добрите бмв-та. Винаги съм знаел, че бмв на предно е едно от тях. ОК ... Аз съм до тук

Верно ли ше се ритате по кокалчетата на кой бараката му е по-истинско БМВ?

Единия с 15-20 годишно кюмбе с напукани като на бабичка петите кабелаци, готово да клекне на земята перманентно при всяко едно застудяване нощем, другия бътхърт нервак скача като попарен във всяка тема където някой се осмели да загатне, че т'ва хомо джипче с напречен мотор а-ла голф, таргетирано към фен базата на нисан джук е нещо различно от абсолютния връх на автомобилостроенето

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Jorixa написа:Х1 е обективно едно от най-добрите БМВ-та като цена/качество за последните 20 години.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
sacrament99 написа:Здравейте,
Идентични ама само като мотор, че са дизели

Турана е с по-голям багажник, по-широк е, по-голяма колесна база и т.н. Даже го има в 7 местен вариант. Щом се гледа миниван тия неща имат значение и от тази гледна точка БМВ-то отпада директно.
Хм,хм...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
grkv написа::lol:
Верно ли ше се ритате по кокалчетата на кой бараката му е по-истинско БМВ?![]()
Единия с 15-20 годишно кюмбе с напукани като на бабичка петите кабелаци, готово да клекне на земята перманентно при всяко едно застудяване нощем, другия бътхърт нервак скача като попарен във всяка тема където някой се осмели да загатне, че т'ва хомо джипче с напречен мотор а-ла голф, таргетирано към фен базата на нисан джук е нещо различно от абсолютния връх на автомобилостроенето
Боли ме оная работа кво ти е мнението за еди коя си кола. Просто ка наречеш най-продаваното БМВ "неуспешно" е меко казано нелепо.
П.С. ако бях бътхърт нервак, със сигурност щях да си взема една типично обезценена 7чка на няколко години, да си мислят хората къв гъзар съм. И щях да обиждам другите на "хомо количка" и да се надъхвам аз колко хетеро съм с тая голяма лимузина

Фактът, че асоциираш личността с колата буди откровено съжаление 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
grkv написа:Фактът, че асоциираш личността с колата буди откровено съжаление
А факта, че ме обиждаш безпричинно, какво буди? Прави си, не е редно да генерализираш хората по колата, при тебе явно е просто съвпадение.
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5