Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
- Мнения: 6614
- Регистриран на: 7.04.2004
- Местоположение: CA
- Кара: I6, V6
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
дефростиране това ще го ползвам.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.
Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake
- Gold is the new bitcoin
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.
Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake
- Gold is the new bitcoin
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1599
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Мога да ти предложа оше ценни термини ако имаш дефицит ...например кайма чубук
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Сондьора написа:Аладин са арабели, та лютия сос е нещо по леко на харисата. По симион има арабски хранителни магазини, там търси паста или сос хариса.
Взех някаква хариса, верно не от арабели, а от магазин Зоя в центъра, наподобява Аладинския сос, ама не баш Чудех се дали тия от Зоя нещо не са догодили пропорциите (и вероятно е така, щото доста малко лют пипер има на фона на кориандъра), но по едно време приятелката ми ѝ хрумна гениалната идея да сложи малко доматен сос Е тогава Аладинския вкус вече изгря Вероятно ако се пооправят пропорциите на съставките и се сложат сушени домати ще стане екстра
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Сетих се за темата след последната "манджа", а именно:
http://www.menumag.bg/recepta/talyateli ... -i-smetana
Няма какво да се обърка, елементарно е приготвяне, а е адски вкусно А с винце е чук
Пп: "Чипсът" е бонус и е от изсушено на фурна прошуто
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
http://www.menumag.bg/recepta/talyateli ... -i-smetana
Няма какво да се обърка, елементарно е приготвяне, а е адски вкусно А с винце е чук
Пп: "Чипсът" е бонус и е от изсушено на фурна прошуто
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 237
- Регистриран на: 21.02.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Никеле, това не си ти. Нерде жици, нерде манджи. Така,така..харесваш ми тоя път като промяна. Иначе за избора ти на манджа - бляк! Как мое ги ядете тия тестени повръщни акъл не ми го побира. Сигурно ще е зарад акъла де, че е малко.
Хм,хм...
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Абе остави ги тия макарони, кажи за мусаката.
Excellent! Steven is my name!
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Моджо написа:Никеле, това не си ти. Нерде жици, нерде манджи. Така,така..харесваш ми тоя път като промяна.
Амии... такъв съм си, с каквото и да се хвана подхождам с ентусиазъм Кой знае, може да се науча и да готвя
Моджо написа:Иначе за избора ти на манджа - бляк! Как мое ги ядете тия тестени повръщни акъл не ми го побира. Сигурно ще е зарад акъла де, че е малко.
И аз не бях супер фен на паста, ама това определено ми хареса - всичко е до съставки и пропорции
Borymeckata написа:Абе остави ги тия макарони, кажи за мусаката.
И мусаката беше чудна, ама и талиателите не ѝ отстъпват
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:...последната манджа....
Щом не са гъби, може и да не е последна. Защото мене малко ме втриса при такива думи
Моджо, манджата си е като кълбо мостов кабел четири квадрата с малко препечен бекон отгоре
В темата сме си
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 237
- Регистриран на: 21.02.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
д-р Браун, каквито и подправки, съставки да му сложиш се си е гадно тесто.
Аз наблягам на такива работи и манджи по принцип не ям.
Аз наблягам на такива работи и манджи по принцип не ям.
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Я някой да каже нещо лесно за готвене, но вкусно, че ме води жената с много в резултата? Аз само пици, бургери, яйца по панагюрски, пиле Рокфор и сьомга на тиган си знам и се изчерпах нещо
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 276
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Сланина на барбекю
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 237
- Регистриран на: 21.02.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Зимаш зелени или червени чушки от магазина. Мек салам /на тандем/. Половинка гъби. Топено или обикновено сирене /може и кашкавал/. Яйца,голям тиган и олио.
Режеш чушката и салама на парчета - мяташ в тигано. Като се позапържат леко слагаш гъбите. Малко преди да станат и гъбите ръсиш сиренето. Накрая чукаш 3-4 чайца, изключваш и оставя да изстине - Ядеш.
Пропорции на око кой както му харесва.
Става и без гъби ако не обичаш.
Салама къвто искаш ма да е мек, с шунка не се получава добре. Става и с шпеков.
По -лесно от това нема накъде , а си е вкусно.
Режеш чушката и салама на парчета - мяташ в тигано. Като се позапържат леко слагаш гъбите. Малко преди да станат и гъбите ръсиш сиренето. Накрая чукаш 3-4 чайца, изключваш и оставя да изстине - Ядеш.
Пропорции на око кой както му харесва.
Става и без гъби ако не обичаш.
Салама къвто искаш ма да е мек, с шунка не се получава добре. Става и с шпеков.
По -лесно от това нема накъде , а си е вкусно.
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
TNT написа:Сланина на барбекю
Еее Дай нещо по-така да има вид поне, че ще се изложа Скара винаги е вариант, ама голи пържоляци не си е работа. Аз си ги пукам така със сосове, ама нали... няма само аз да ям
Моджо написа:Зимаш зелени или червени чушки от магазина. Мек салам /на тандем/. Половинка гъби. Топено или обикновено сирене /може и кашкавал/. Яйца,голям тиган и олио.
Режеш чушката и салама на парчета - мяташ в тигано. Като се позапържат леко слагаш гъбите. Малко преди да станат и гъбите ръсиш сиренето. Накрая чукаш 3-4 чайца, изключваш и оставя да изстине - Ядеш.
Пропорции на око кой както му харесва.
Става и без гъби ако не обичаш.
Салама къвто искаш ма да е мек, с шунка не се получава добре. Става и с шпеков.
По -лесно от това нема накъде , а си е вкусно.
Мда, звучи вкусно и лесно, май ще го пробвам после
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:Аз само пици, бургери, яйца по панагюрски, пиле Рокфор и сьомга на тиган си знам и се изчерпах нещо
Че ти си по-напред в кулинарията от всичките ми познати (мъже). Аз мога да изпържа бъркани яйца с лук и съм нещо като кулинарен гуру сред приятелите...
Гледай сега, не е толкова важно КАКВО поднасяш, а КАК:
https://recepti.gotvach.bg/r-95185-%D0%A1%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%88%D0%B8_%D1%81_%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0
Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 276
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
След като изпечеш пържолите и сланината, взимаш една питка. Махаш всичко от вътрешността, слагаш всичките пържоли и сланината вътре (може и сирене да добавиш ) и за малко във фурната. Кажи-речи пак е същото, ама по-"фенси" , щото се реже като торта
Не знам защо се напъваш. Мъжете сме по-простите ястия. Аз готвя много, ама щото съм много гладен Да ме вържеш 2 часа да готвя нещо изчанчено няма как да стане.
Не знам защо се напъваш. Мъжете сме по-простите ястия. Аз готвя много, ама щото съм много гладен Да ме вържеш 2 часа да готвя нещо изчанчено няма как да стане.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани