ПРЕДЛОЖЕНИЕ, До Г-н Президента, НС, МС, КАТ, ДАИ
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ПРЕДЛОЖЕНИЕ, До Г-н Президента, НС, МС, КАТ, ДАИ
Във връзка с все по-тежките катастрофи по пътищата на РБългария, предлагам:
1. Глобите към всяка една отнета точка да са по една минимална заплата. Примерно, нарушение за което се отнемат три точки, глобата към него да е три минимални заплати.
2. Служител на КАТ, ДАИ или друга инстанция отговаряща за движението по пътищата, който бъде уличен в корупция - да бъде дисциплинарно уволняван и да губи годините си като трудов стаж в съответната категория.
3. Хванат повторно с алкохол водач - конфискация на МПС-то и лишаване от правоуправление завинаги. Един автомобил не е по-малко опасен от едно огнестрелно оръжие. Проверете какви са санкциите за оръжие и алкохол ...
4. Водач с опит до 3 години да не може да управлява МПС с мощност над 100 к.с.
5. Водач с опит поне 5г категория С да се явява за С+E и D+E
ако се сещате нещо - допълнете
1. Глобите към всяка една отнета точка да са по една минимална заплата. Примерно, нарушение за което се отнемат три точки, глобата към него да е три минимални заплати.
2. Служител на КАТ, ДАИ или друга инстанция отговаряща за движението по пътищата, който бъде уличен в корупция - да бъде дисциплинарно уволняван и да губи годините си като трудов стаж в съответната категория.
3. Хванат повторно с алкохол водач - конфискация на МПС-то и лишаване от правоуправление завинаги. Един автомобил не е по-малко опасен от едно огнестрелно оръжие. Проверете какви са санкциите за оръжие и алкохол ...
4. Водач с опит до 3 години да не може да управлява МПС с мощност над 100 к.с.
5. Водач с опит поне 5г категория С да се явява за С+E и D+E
ако се сещате нещо - допълнете
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Супер тъпо, ще ме извиняваш. Знаеш ли каква корупция ще настане. А и по коя от тия точки дето си написал щеше да се предотврати станалата трагедия. Такива работи се случват, независимо от мерките които се предприемат. С немския магнитен влак какво се случи. Такъв е живота. Съжалявам ако звуча цинично но таистина не мисля че биха имали смисъл такива мерки .
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Темата малко излиза от основния замисъл, но мисля ,че ако сринат сградите на КАТ и изгонят всички ........ от управленията по райони на улицата - назначат нови кадри, млади хора, все си мисля ,че нещата няма да седят точно така
То се е видяло, че трябва да се действа с крайности
Георги Пенчев

То се е видяло, че трябва да се действа с крайности

Георги Пенчев
Ако глобата за уличен в корупция е 10-пъти тази, която е взел?
Във Франция направиха
глобите огромни и нещата се пооправиха.
Във Франция направиха
глобите огромни и нещата се пооправиха.
Последна промяна BMW_POWER на 09 Дек 2006, 23:42, променена общо 1 път
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Правилата са хубави само за точка 4 не съм много съгласен. 100к.с. са общо взето малко, а има хора които след 3 год пак немогат да карат и такива които след 1г карат по добре от хора с 20г стаж
Та примерно според мен ограничението може да го има но да не е на 100, а на 200к.с.

Та примерно според мен ограничението може да го има но да не е на 100, а на 200к.с.

Clamp написа:адски нереални работи има ....... и кво спираш неправилно и прас... аиде... ходи плащаи .. всичко се налага тези санкции са нереално високи .. спрямо стандарта в българия ..
Санкциите в Европа са още по-нереални и българските шофьори там не нарушават....
Ми дай идея кое как може да се преправи според теб. Хайде да направиме нещо, а не само да четеме статистики и т.н. Ако всеки си каже мнението, все ще се намери по-добро решение.
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Clamp написа:адски нереални работи има ....... и кво спираш неправилно и прас... аиде... ходи плащаи .. всичко се налага тези санкции са нереално високи .. спрямо стандарта в българия ..
Да братле, прав си.
Но докато всеки си вика "абе кво ти дреме, че си пил шише ракия ...." , "е кво като спра тука, нали 5 кинта и по живо по здраво"
Е да, ама -не. То се видя вече че оправия няма! Трябва да има строги глоби, които обаче да се плащат.
Корупцията колкото и сладка да е, толкова и горчива, защото всеки новобранец в КАТ първите му мисли са с колко ще се прибере. Когато някой направи нарушение и даде 20 кинта след 2 дена е забравил, ама ако 3 месеца е без книжка дали след това ще прави пак нарушения?!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BMW_POWER написа:Санкциите в Европа са още по-нереални и българските шофьори там не нарушават....
Това не е 100% така, но не ми се спори

А нещата ще се променят ,но постепенно,начина по който са го решили в някои страни е чрез задължителната застраховка- тя е значително по-висока за млади шофйори -под 25 г., за мощни коли и т.н.
Бях чел че в Англия за да караш кола над 300 к.с. трябва да си над 30 и да имаш сериозен шоферски стаж,не знам дали наистина е точно така

Но всеки знае че там и в доста други страни е фрашкано с камери навсякъде..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Такива крайни мерки не са решение.
То според мен е много простичко - контрол. Колкото се може повече патрули на КАТ, обаче проблема е,че трябват повече кадри, а полицията няма пари да поддържа толкова много. Патрулите да са на видно място със запалени лампи и т.н. не пак нещата да отиват на дебнене и криене.
Ако ще и глобите да станат по 1000лв просто полицайте ще се подкупват с 100, а не с 20лв. Та все в гъз.
То според мен е много простичко - контрол. Колкото се може повече патрули на КАТ, обаче проблема е,че трябват повече кадри, а полицията няма пари да поддържа толкова много. Патрулите да са на видно място със запалени лампи и т.н. не пак нещата да отиват на дебнене и криене.
Ако ще и глобите да станат по 1000лв просто полицайте ще се подкупват с 100, а не с 20лв. Та все в гъз.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Абе просто контрола е иззет от "ръцете" на полицаите и както казахте всичко се следи през камери
В Швейцария ми се случи лятото, в Цюрих на едно кръстовище да навляза на зелено,но заради пиковото движение в посока центъра/гарата ,останах в кръстовището и на червено се изнесох ,та после съм треперил докато не напуснах страната и не ми казаха "Мр.Пенчев, длъжен сте да заплатите глоба в размер на 400CHF за нарушение ..."
Да видите само как супер расови спортни машини пълзят ,като плазмодии по гладките и перфектни шосета
От къде на къде санкциите трябва да се налагат на място от Пешо зет му от с.Кривина напр. ?
Георги Пенчев

В Швейцария ми се случи лятото, в Цюрих на едно кръстовище да навляза на зелено,но заради пиковото движение в посока центъра/гарата ,останах в кръстовището и на червено се изнесох ,та после съм треперил докато не напуснах страната и не ми казаха "Мр.Пенчев, длъжен сте да заплатите глоба в размер на 400CHF за нарушение ..."

Да видите само как супер расови спортни машини пълзят ,като плазмодии по гладките и перфектни шосета

От къде на къде санкциите трябва да се налагат на място от Пешо зет му от с.Кривина напр. ?
Георги Пенчев
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5