Колан за теглене (мнения и препоръки)
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Колан за теглене (мнения и препоръки)
Предложете някакъв здрав колан и откъде да се поръча ? Попаднах на този сайт http://www.onlinesapani.com/products/kolani-za-teglene-s-shegeli-231 http://www.onlinesapani.com/products/kolani-za-teglene-s-kuki-232,но се чудя дали с куки или шенгели,кое ще е по-здраво в края при захващането,че обикновено там се късат,цената е нещо от сорта на 40 лева за 3 тона/5 метра дължина,трислойни.
Чета по форуми за алпинистки въжета,но не ми се занимава да търся,да им слагам куки,да ги шият,искам нещо готово и надеждно.Също така без метални въжета и сие,че си е живо самоубийство това.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Колан за теглене (мнения и препоръки)
Аз избягвам всякакви метални боклуци по това, с което евентуално бих си теглил колата. Никога не знаеш кога ще се счупи и какви поразии ще направи.
Вземи си един тираджийски колан за укрепване на товари - 2,5/5 тона, 12 метра за 20-30 лв. Махаш му куката и остава само колана
Вземи си един тираджийски колан за укрепване на товари - 2,5/5 тона, 12 метра за 20-30 лв. Махаш му куката и остава само колана

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Имах колан за укрепване на товари. Бях го дал назаем, та коланът издържал от Велинград до София, ама в накрая в София успяха да го скъсат. Иначе е добро решение за малко пари.
- stanimirkanev
- Потребител
-
- Кара: е36 m50b20 turbo
- Мечтае да кара: m50b28 turbo
- Детайли за колата: Толкова бавна че един охлюв я полазил :D
този втория дето си дал линк го ползваме в сервиза.И бусове дърпаме с него и не сме имали проблем до сега.
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Ползвам такъв от доста време. Преди това съм теглил с метално въже и с разни кръгли. Та от този съм доволен и всички коли около мен са оборудвани с такъв тип.
Снимката е примерна. Имат различни дължина и дебелина на коланите, както и различни по големина куки.

Снимката е примерна. Имат различни дължина и дебелина на коланите, както и различни по големина куки.

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Колан за укрепване на товари - 2,5 т. 10м е в порядъка на 15-18лв.
от едната страна с кука от другата го връзваш, теглил съм Хиска с такъв - няма ядове
от едната страна с кука от другата го връзваш, теглил съм Хиска с такъв - няма ядове
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Преди доста години баща ми работеше по кораби..
Донесе едно дебеличко корабно въже , няма кука , просто се връзва лесно и няма мърдане и късане.
Ако можете да си намерите такова отнякъде
Донесе едно дебеличко корабно въже , няма кука , просто се връзва лесно и няма мърдане и късане.
Ако можете да си намерите такова отнякъде

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
nabora написа:Ползвам такъв от доста време. Преди това съм теглил с метално въже и с разни кръгли. Та от този съм доволен и всички коли около мен са оборудвани с такъв тип.
Имам такъв колан от повече от 8 години,няколко пъти съм дърпал,също така и мен са ме дърпали и никакви ядове съм нямал.
Мисля си го купих от бензиностанция на Лукойл,но не съм сигурен.

Чудя се с кой акъл ползвате колан или въже с куки- явно не сте виждали да се изправя калпава кука и да се забива в стъклото. Ползва се задължително шегел (и то читав) с цел слабото звено да е самият колан или въже което дори и да се скъса и да удари стъклото шансът да го пробие е никакъв.
Съвсем отделно аз предпочитам да ползвам свястно алпийско въже и да го сменям след всяко второ теглене на кола- нещо коланите не ми харесват.
Съвсем отделно аз предпочитам да ползвам свястно алпийско въже и да го сменям след всяко второ теглене на кола- нещо коланите не ми харесват.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
И на мен с шегелите ми се струва по-добре,като минат празниците и ще заръчам едно от въпросния сайт.Благодаря на включилите се в темата. 

Самоделно въже направено от 2 шегела и колан от автомобил. Колан, обикновен, шофьорски или този на пътника. Вършат чудеса и знаеш, че там няма ментета, а късането е доста трудно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
JTD написа:Самоделно въже направено от 2 шегела и колан от автомобил. Колан, обикновен, шофьорски или този на пътника. Вършат чудеса и знаеш, че там няма ментета, а късането е доста трудно.
Ама един идва къс,трябват поне два,въпроса е как да ги свържеш и то здраво.Иначе спор няма,доста държат,пробвано е многократно с вадене на двигатели с автомобилен колан.

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Аз понеже в 90% от случайте дърпам БМВ-та съм го направил с кука вързана на възел а от другата страна кука зашита от обущаря а самия колан е два колана от кола... Не съм имал проблеми до момента и държат здраво 

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
13 мнения
• Страница 1 от 1