Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Сланината преди 10 години ми я подаряваха. Сега я купувам по 14-16лв. 5-6лв е смешна цена за пушена сланина.
А нещо бут не мисли ли да пуши?
А нещо бут не мисли ли да пуши?
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
14-16 за сланина ми звучи като 7лв за сладки картофи.Много ми харесва ама бал съм го на тая цена.
Иначе пушен бут не е лошо.Едно време като гледахме прасенца в квартала имаше пушилня.Носехме си бутчето и после оп във хладилника.
Лошото беше,че ако бута е голям не може да влезе достатъчно навътре обработката и си оставаше сурово.Не че не го изяждахме де.
Как е тръгнало след някоя година пак ще си разчистя кочинката и ще бутна 2-3ма сладури вътре.
Иначе пушен бут не е лошо.Едно време като гледахме прасенца в квартала имаше пушилня.Носехме си бутчето и после оп във хладилника.
Лошото беше,че ако бута е голям не може да влезе достатъчно навътре обработката и си оставаше сурово.Не че не го изяждахме де.
Как е тръгнало след някоя година пак ще си разчистя кочинката и ще бутна 2-3ма сладури вътре.
- zAcK
- Старши Алкохолик
- Мнения: 3927
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не свинско, ама си е яко мезе, та да попитам! Как телешкият език става най-крехък? Варен и после печен, или пържен? Трябва да зная, че става супер як в някои заведения, ама аз още не мога да го направят така! И задължително ли е да се вари в тенджера под налягане?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Задължително се бели след като е сварен и после са другите интервенции:
Пържен в масло , паниран или поднесен така само подправен със самардела и малко червен пипер
Относно дали се вари само в тенджера под налягане ? Не , жена ми го вари или в “Цептер “ или в “Мултикукър” нямаме под налягане и става супер.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Пържен в масло , паниран или поднесен така само подправен със самардела и малко червен пипер
Относно дали се вари само в тенджера под налягане ? Не , жена ми го вари или в “Цептер “ или в “Мултикукър” нямаме под налягане и става супер.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Свинското тази година е кът. Вече не остана,а където все още го има,разбира се,че има и цена. Кварталните магазинчета при мен нещо се охълцаха и до миналата година като предлагаха домашно,тази година пак го предлагат,но е чуждестранно. Луда работа,а кучешката радост стана 10 лв. Аз го карам на ярешко и съм си доволен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
zAcK написа:Не свинско, ама си е яко мезе, та да попитам! Как телешкият език става най-крехък? Варен и после печен, или пържен? Трябва да зная, че става супер як в някои заведения, ама аз още не мога да го направят така! И задължително ли е да се вари в тенджера под налягане?
Не. В тенджера под налягане по принцип нищо не се вари.
Сваряваш го добре в обикновена тенджера, може с някое зърно бахар и дафинов лист. Като го бодеш трябва да влиза лесно вилицата. После го оставяш малко да изстине и белиш. След това на тигана с много малко мас, черен, червен пипер и сол. Или в тавичка като на всяко парченце сложиш отгоре малко масло, мас и пак подправки.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
- Мнения: 367
- Регистриран на: 19.11.2009
- Местоположение: Русе
- Пол: Мъж
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:...Не. В тенджера под налягане по принцип нищо не се вари...
Е какво се прави с тенджерата под налягане? Защото аз постоянно си я ползвам и ми е интересно какъв й е проблема?
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
За мен проблемът е, че готви при по-висока температура и по-бързо. Който го кефи, да си я ползва.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
- Мнения: 367
- Регистриран на: 19.11.2009
- Местоположение: Русе
- Пол: Мъж
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ок! Благодаря!bum_bum написа:За мен проблемът е, че готви при по-висока температура и по-бързо. Който го кефи, да си я ползва.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- zAcK
- Старши Алкохолик
- Мнения: 3927
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Уцелих го от не знам кой опит. До момента все се пробвахме на тиган - голяма грешка. Не става. Но половината език вчера го оставих за утре, след като вря 3 часа. Нарязан и в хладилника. Днес го намазах леко със зехтин. сложих му масло, черен пипер, риган, червен пипер и вода. Подреден в тавичка. С фолио на 180 градуса. След 40-50 минути махнах фолиото, да се запече Почвам да пия вино. Много съм доволеееенннннн!!! Задната част на езика, където има месце е доста по-вкусна и крехка Мека е като мозък - друго любимо мезенце
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- VladiE
- ентусиаст
- Мнения: 825
- Регистриран на: 6.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Както автора на темата си падам по домашна пастърма. Реших да пробвам освен класиката със свинско филе, направих и пилешко. Тъй като нямам вариант да го суша на тераса или подобно място, купих дехидратор за плодове и суша месото в него. Получи се много добре, а пилешкото филе е с вкус на филе елена. На първата снимка в ляво е пилешкото.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
- Мнения: 3927
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Да, в машината за сушене за плодовете става перфектно за два дни
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- c04
- Кръстникът
- Мнения: 547
- Регистриран на: 7.03.2014
- Местоположение: Вкъщи
- Пол: Мъж
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
zAcK написа:Да, в машината за сушене за плодовете става перфектно за два дни
И аз купих такова чудо наскоро, ще взема да пробвам. Но трябва да е нарязано на парчета?
- VladiE
- ентусиаст
- Мнения: 825
- Регистриран на: 6.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не е нужно да е нарязано. Аз слагам филетата цели и ги суша на най ниската температура 35 градуса. Първо сухо осоляване за 24 часа с морска сол, после кисне във вода 12 часа да се обезсоли и 24 часа в машината. Овалва се с подправките преди залагането в дехидратора. Като е готово го увивам в стреч фолио и прибирам в хладилника да се отпусне за 12 часа поне. Суша пилешко филе, свинско бон филе и контра филе, телешки шол и чери домати. Тях ги правя сушени разрязани на половинки за 20 часа и после прибирам в буркан в хладилника. Като ще се ползват се заливат със зехтин и се подправят с намачкан чесън. Страхотно е за ракия.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- c04
- Кръстникът
- Мнения: 547
- Регистриран на: 7.03.2014
- Местоположение: Вкъщи
- Пол: Мъж
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Но моята е от този тип. Да махна всички тавички без най-долната ли?
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани