Съвет за кофти акт от кат!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Ръждата
Мечтае да кара: Ръждата
Детайли за колата: Ръждясала с паднала боя и лак

Съвет за кофти акт от кат!

Мнение от Bladest » 08 Дек 2012, 3:45

Привет,днес както си карах около един малък град,кат ме спря незнаино защо моя радар не отчете нищо?
Може би защото техния е бил на друга честота или прекалено стар или нз ?
Радара им е модел TR4D спряха ме и имам превишена около 37км в населесно място ,от допустимите 50км.
Разписах се на акта на две места и ми взеха талона.
Радара им беше поставен върху тяхната кола и черпеше ток от запалката,за съжаление катаджиите се бяха скрили в храсти и не се виждаха нито някоя кола преди това ми сигнализира за тях и яко ме изненадаха,пътя беше надолнище и бях пуснал количката по инерция .
Въпроса ми е мога ли да направя нещо да обжалвам и на базата на какво или да чакам да излезе акта и да напълня хазната на бюджета?
Това ми е първия акт в живота и като цяло първото нарушение.
Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Съвет за кофти акт от кат!

Мнение от ilia1984 » 08 Дек 2012, 9:32

Колега по стара милиционерска практика са те прекарали ТР4 е на въоражение в МВР от бай тошово време няма антирадар които да не го засече стига да е бил включен :bang: По въпроса излъгали са те винаги гледай часа на радара и точният час в които са те спрели не трябва да има разминаване вероятно са ти показали скоростта на някой друг и са я писали на теб :no: НИКОГА НЕ ПОДПИСВАШ АКТ-А ако ще на маймуни да се правят това е правило номер 1 ако все пак го подпишеш в графа възражения пишеш че имаш и т.н. в твоя случай след като си подписал акта без възражения по трудно се обжала :censored: за друг път внимавай какво подписваш особено ако ти го подава милицонер :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E39 530d

Мнение от Todum » 08 Дек 2012, 10:23

Мда трудно вече може да се направи нещо :dunno: Хубаво е да си отваряме очите на 4 че отвсякъде ни дебнат да се отплеснем и то не само полицаите :mrgreen: А това да се криеш в храстите си е направо :bang: Добре е и да се внимава като се кара в населено място.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 08 Дек 2012, 10:40

Ама ти краше ли с почти 90 км/ч или не?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2012, 13:43

Трябвало е на място да им искаш документацията за радара и да гледаш какво пише за захранването му и съответно да си напишеш възражението в акта. Сега можеш да подадеш жалба ама кой знае дали ще я уважат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 08 Дек 2012, 14:46

Щом си подписал акта нищо не можеш да направиш. Разгледай акта дали е съставен правилно - ако някаде има грешка, то тогава има голям % шанс да отпадне в съда. Иначе от опит от преди 4-5 дена - за 83 в града - 200лв. и 4 или 8т... не разбрах точно. При мен нямаше за къде да се хвана и ще го плащам след 1 месец като излезне...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 08 Дек 2012, 14:54

BorisBMW написа:Щом си подписал акта нищо не можеш да направиш. Разгледай акта дали е съставен правилно - ако някаде има грешка, то тогава има голям % шанс да отпадне в съда. Иначе от опит от преди 4-5 дена - за 83 в града - 200лв. и 4 или 8т... не разбрах точно. При мен нямаше за къде да се хвана и ще го плащам след 1 месец като излезне...

Не мисля,че трябва да ти взимат точки....аз вече два пъти плащам с над 30км и то поради това,че мисля за много неща едновременно и се унасям(което не ме извинява)и даже секунди преди това си казвам тука дебнат трябва да не ускорявам и..... :bang:Но само плашам в 14 дневен срок с 30% отстъпка и това е няма точки няма нищо......
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 08 Дек 2012, 15:03

Имаше информация, че до средата на 2012 г., този модел Трафик радар TR4-D, ще бъде "пенсиониран". Ако това се е случило и са те засекли с него, са те прекарали ...

Потребител
Аватар

Мнение от Bladest » 08 Дек 2012, 15:11

Радара ми е Valentine 1,не знам защо не ги засече,може би не е настроен или просто не засича толкова стари радари ?
Съвременните дето снимат и другите ги засича.
Ако отида в понеделник в кат ще са минали три дни мога ли да обжалвам или не ?
При началника на Мвр-то ли трябва да отида или да пускам молба?
Какво мога да пиша в тая молба с цел да ми уважат обжалването че са се скрили в храстите и че може апаратурата им да не е точна?
Не знам как да го опиша че да е в моя полза .Имах и свидетел и те не го написаха изобщо а се писаха само 2мата полицаи сигурно за да ме цакнат по лесно.
Както споменах това ми е първия акт в живота и изобщо не съм запознат какво може да направя плащането е най-лесно ,но съм чувал че много от радарите които ползват кат са нелегални и нямат годишен преглед от метрологията. :bowdown:
Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки Иска BMW, иска Audi или Mercedes за много палки / Тука са научени от малки

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Дек 2012, 15:43

И да добавя нещо важно :!: Като знаете, че сте в нарушение, никога не давайте контролния талон! Иначе при получаване на постановлението ще ви накарат да си платите глобата за да ви върнат талона, независимо дали ще обжалвате акта или не.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 08 Дек 2012, 16:07

Bladest написа:При началника на Мвр-то ли трябва да отида или да пускам молба?
Какво мога да пиша в тая молба с цел да ми уважат обжалването че са се скрили в храстите и че може апаратурата им да не е точна?
Не знам как да го опиша че да е в моя полза .

Има смисъл да обжалваш, но отиди директно при адвокат - той ще напише жалбата, защото знае как и кои текстове да извади по такъв начин, по който ти никога не би се сетил. Аз преди няколко години имах такъв случай - акт за скорост, доста над ограничението, в последствие обжалвах и спечелих, като адвоката беше изтъкнал доста фактори - техническа експертиза на радара, несъответствия в текстовете на акта и наказателното постановление, и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Дек 2012, 16:14

daddy_ написа:Ама ти краше ли с почти 90 км/ч или не?

За автора на темата явно този въпрос не е от съществено значение, важното в случая е първо как да се мине метър и второ да плюем по контролните органи, другото е спам по темата :mhihi: Има куп смекчаващи и оневиняващи обстоятелства - колата се е движела по инерция, била е БМВ, а там ограниченията не важат, радара е бил включен запалката, а там вероятно волтовете са били 6 и е отчел грешно уреда, който Минчо Празников едва ли е стандартизирал, за да засече вярната скорост от 30-тина км/ч.
Та съвсем сериозно - ако обжалва колега има реален шанс някой гладен съдия да се разчувства и трогне до сълзи предколедно от това, че лошите куки се осмелили да пишат акт, да почне да чопли в синхрон тирета, точки и многоточия и топчета от носа си и срещу скромна сума да докара от 9 дола вода и да му го отмени, тъй че от опит глава не боли :yes:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от Bladest » 08 Дек 2012, 16:44

Alexch написа:И да добавя нещо важно :!: Като знаете, че сте в нарушение, никога не давайте контролния талон! Иначе при получаване на постановлението ще ви накарат да си платите глобата за да ви върнат талона, независимо дали ще обжалвате акта или не.

добре,но те талона ми го вземат те аз не им го давам по желание как така няма да го дам?

saleen на техния радар имаше лепенка стикерче не видях дата и година може би е валиден знам ли?
И за всички които се интересуват да карах с толкова и веднага като видях полицая които ми махна набих спирачки. :banghead: :banghead: :banghead: ако не се бяха скрили в храстите щях да ги видя по рано.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Дек 2012, 17:19

Възможно е в1-то ти да е със изключена х- честота. Особено ако бил в режим малко "л" или голямо "л". Има такава конфигурация.

Въпроса които трябва да си зададеш е беше ли с 90 в 50 или не?

Ако отговора е "да"- мисля, че за себе си трябва проблема ти да не е проблем.

(Себе)Уважавайте се бе хора...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 08 Дек 2012, 17:24

saleen написа:За автора на темата явно този въпрос не е от съществено значение, важното в случая е първо как да се мине метър и второ да плюем по контролните органи, другото е спам по темата :mhihi: Има куп смекчаващи и оневиняващи обстоятелства - колата се е движела по инерция, била е БМВ, а там ограниченията не важат, радара е бил включен запалката, а там вероятно волтовете са били 6 и е отчел грешно уреда, който Минчо Празников едва ли е стандартизирал, за да засече вярната скорост от 30-тина км/ч.
Та съвсем сериозно - ако обжалва колега има реален шанс някой гладен съдия да се разчувства и трогне до сълзи предколедно от това, че лошите куки се осмелили да пишат акт, да почне да чопли в синхрон тирета, точки и многоточия и топчета от носа си и срещу скромна сума да докара от 9 дола вода и да му го отмени, тъй че от опит глава не боли :yes:

Точно това имах предвид...

Следваща

Назад към Извън Темата