Открадната предна регистрационна табела ПРЕД КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

Открадната предна регистрационна табела ПРЕД КАТ

Мнение от mladi » 05 Дек 2012, 22:49

На 04.12.12 до входа на КАТ Дървеница ми отраднаха предната регистрационна табела на колата с номер С2402ВМ. Влезнахме в КАТ за да сменим талоните, понеже колата е новозакупена, излизаме към 16 часа с новите талони и гледаме-номера го няма... Сега колата седи пред КАТ, понеже не може да се шофира без номера. От КАТ ме пратиха в районното по лична карта (в другият край на София, разбира се...). От там ни пратиха в 1 районно където е станал инцидента. Писахме разни работи там и ми казаха днес да се обадя на деловодството на 1во. Звънях от там ми дадоха друг номер на който да се обадя, но така и не ми вдигнаха... Въпросът ми е трябва ли да чака тази бележка от КАТ за новите номера, колко се чака (ако трябва), и трябва ли изобщо да сменям номерата понеже ако ги сменя ще трябва и талоните, а ги извадих вчера(!!!) Може ли да се извади някакъв дубликат (или какквото е) на крадения номер? Миналата година на рожденния ден ни взеха М бронята, сега си купихме едно таралясниче (ФОРД!!!!!) да няма какво да му се краде, но уви....
Очертават се хубави празници....
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Открадната предна регистрационна табела ПРЕД КАТ

Мнение от dimodi » 05 Дек 2012, 23:11

Минах по тоя път преди няколко седмици в Стара Загора заради изгубен номер на една служебна кола. Отидох в полицейското управление по адрес и написах жалба за изгубен номер. Полицая ми каза, че принципно трябва да се чака, спомена че можел до месец да бави документите за да се чака евентуално номерът да се намери. Аз обаче му казах, че предполагам как е изгубен и със сигурност няма да се намери, така че да придвижи документите по най-бързия начин. Каза ми, че в такъв случай няма проблем, ще ги даде на шефа си да ги подпише и след 3 дни мога да отивам в КАТ да пререгистрирам. Така и направих. Не дават никаква бележка, а отбелязват в системата, че номерът е изгубен и като отидеш в КАТ те правят проверка, виждат, че си пуснал жалба и колата се пререгистрира. Не, не може да се издаде дубликат на номера. Издават се нови номера, а оттам и талони - голям и малък като при нова регистрация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 05 Дек 2012, 23:18

dimodi написа:Минах по тоя път преди няколко седмици в Стара Загора заради изгубен номер на една служебна кола. Отидох в полицейското управление по адрес и написах жалба за изгубен номер. Полицая ми каза, че принципно трябва да се чака, спомена че можел до месец да бави документите за да се чака евентуално номерът да се намери. Аз обаче му казах, че предполагам как е изгубен и със сигурност няма да се намери, така че да придвижи документите по най-бързия начин. Каза ми, че в такъв случай няма проблем, ще ги даде на шефа си да ги подпише и след 3 дни мога да отивам в КАТ да пререгистрирам. Така и направих. Не дават никаква бележка, а отбелязват в системата, че номерът е изгубен и като отидеш в КАТ те правят проверка, виждат, че си пуснал жалба и колата се пререгистрира. Не, не може да се издаде дубликат на номера. Издават се нови номера, а оттам и талони - голям и малък като при нова регистрация.

Вярно, но твоят номер е загубен, а моят е краден и знам ли сега какво правят с него. Я наркотици, крадени коли или знам ли какво... Крадците дори са си взели закрепващият винт от табелата. Много гадно ако трябва пак да се вадят талони, моите са още "топли"... Като се позамисля може да нямам такива проблеми и да са откраднали цялата кола от пред КАТ.... :banghead: :banghead: :banghead:
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 05 Дек 2012, 23:24

Точно заради опасност от злоупотреба с номера колкото по-скоро пуснеш жалба и го обявиш за откраднат, толкова по-добре. А нови номера и талони се вадят със сигурност, без значение дали е откраднат или изгубен. Процедурата е една и съща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 05 Дек 2012, 23:27

dimodi написа:Точно заради опасност от злоупотреба с номера колкото по-скоро пуснеш жалба и го обявиш за откраднат, толкова по-добре. А нови номера и талони се вадят със сигурност, без значение дали е откраднат или изгубен. Процедурата е една и съща.

Ами аз веднага се обадих на 112 (нали записват раазговорите) и още същата вечер бях в районното. Едно че не мога да си карам колата, а се влача с транспорта. Ами и още 100 лв за нови номера и още едни талони... :banghead: Лошото е, че от полицията не могат нищо да направят по въпроса... всичко си остава ей-така висящо...
Още един въпрос: трябва ли даправя нова гражданска, понеже и тя е нова?!?!
Последна промяна mladi на 05 Дек 2012, 23:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 05 Дек 2012, 23:30

Номерът трябва да се обяви за откраднат. До 24 часа влиза в базата данни. След това отиваш и си пререгистрираш колата. Не ти трябва никаква бележка, защото в системата на КАТ излиза цялата информация. Ако се намери си го слагаш и караш с него, но трябва да се извади от списъка с крадените номера.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 05 Дек 2012, 23:32

stony1 написа:Номерът трябва да се обяви за откраднат. До 24 часа влиза в базата данни. След това отиваш и си пререгистрираш колата. Не ти трябва никаква бележка, защото в системата на КАТ излиза цялата информация. Ако се намери си го слагаш и караш с него, но трябва да се извади от списъка с крадените номера.

Аха... и на мен ми намекнаха нещо такова, но ми казаха днес да въртя телефоните... а трябва ли да правя нова гражданска?!?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 05 Дек 2012, 23:36

mladi написа:
stony1 написа:Номерът трябва да се обяви за откраднат. До 24 часа влиза в базата данни. След това отиваш и си пререгистрираш колата. Не ти трябва никаква бележка, защото в системата на КАТ излиза цялата информация. Ако се намери си го слагаш и караш с него, но трябва да се извади от списъка с крадените номера.

Аха... и на мен ми намекнаха нещо такова, но ми казаха днес да въртя телефоните... а трябва ли да правя нова гражданска?!?

Не, но трябва да отидеш при зсрахователя, за да ти направи корекция на полицата с новите номера.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 05 Дек 2012, 23:39

А, поне това е ОК... Значи утре отивам в КАТ, давам още 100 лв за номера и талони и се прибирам (ако не са задигнали цялата кола...) Мерси за помощта!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 07 Дек 2012, 21:15

Всичко е оправено естествено ни разкарваха първо до районното по местоживеене/адрес по Л.Ч. там пък ни казаха ,че не сме били на правилното място ,а трябвало да пуснем заявлението за крадена 'рег.табела' в районното (в случая 1-во),което отговаря за
даденият район от който е 'задигната ' табелата! Целият ни ден отиде в разкарване и разходи. След като подадохме заявлението ни додоха номер на който да звъннем на другия ден зада ни дадат изходящ номер с който да отидем в КАТ-Дървеница(от където ни откраднаха рег. табелата) и там да им го предоставим или продиктуваме ,ако било нужно за да можем да започнем наново процедурата с нови рег. табели и талони! На другия ден звъняхме ,звъняхме и тн.. но никой не ни отговаряше на даденият ни тел.номер :evil: ''Чичо Гугъл'' влезе на помощ от там видяхме няколко тел. номера на разни началници на които звъняхме и звъняхме...но или не вдигат или ,ако вдигнат ни препращат ,към други които от своя страна и те ни прехвърлят...и от цялата работа накрая се оказа ,че можело и без този изходящ номер :kuku: общо взето всеки различно ни казваше докато не отидохме днес направо в КАТ и не след дълго с нормалните процедури за придобиване на рег.номера и талони си получихме новите за 'синята калинка'.
П.С Дано на никой не му крадат рег.номера на колата докато е в КАТ (а и не само там) и си прави нови талони на негово име :winky: от нас весели празници на всички :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 07 Дек 2012, 22:14

Аз нали ти написах, че не ти трябват никакви бележки. Само трябва да се изчака 24 часа след обявяването на номера за краден и тогава се отива направо в КАТ.
Българския вариант:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 07 Дек 2012, 23:07

Така е но 'онези' натякват ,че ти трябвало този ...номер ,те натякваха и други неща но изобщо нещата си станаха по-най,най-обикновенния начин :D Имам чувството,че понякога не знаят или не им се занимава с такива работи. Мерси за инфото на всички.

Назад към Извън Темата