Въпрос за автокаско

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Въпрос за автокаско

Мнение от doomy525 » 23 Ное 2012, 20:33

Здравейте колеги,
вчера при разминаване с една млада госпожица си строшихме шофиорските огледала или поне моето е строшено на 100% :confused: Минути след ПТП-то (реално така се води нищо, че са само огледалата) звъннах на 112 и обясних ситуациата. Отговора който получих беше, че щом няма жертви да отида до най-близкото РПУ и с двустранен протокол да хода при застрахователя. След като отидох в РПУ-то и обясних за пореден път какво е станало длъжностните лица едва ли не ме изкараха избягал от ПТП. Настоях за правата си и казах, че така са ми казали от 112 и съответно трябва да намерят другия участник. За мое щастие запомних номера на колата и след минути госпожицата и тя се присъедини към нашето парти с думите "Какво печелиш от цялата ситуация?" :lol: Та въпроса ми е следния - попълнихме двустранен протокол, от лявата страна са данните на огледало-трошачката, а в дясно моите (брокера обясни, че щом тя е от лявата страна значи тя е виновна?). Заверен е от полицията и в понеделник ще хода до офис на застрахователя за оглед. Какви са ми шансовете да се оборудвам с ново огледало? Става въпрос за X5 фейслифт, хроматично, със затъмняване, подгряване и ел функция. Това е последната вноска от каското, като не е прекъсвано изобщо за период от 1 година, а то изтича януари месец. Как да процедирам в тази ситуация, че да си върна колата в оргинален вид :mhihi: :)

П.С - става въпрос за пълно автокаско към Армеец :)

еdit : питам, защото от районното ми обясниха, че щом е при разминаване и двете лица са виновни. Дали ще се напънат да откажат или въпрос на преценка от тяхна страна? :)

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Въпрос за автокаско

Мнение от adovet » 23 Ное 2012, 20:40

Искай да ти я възстановят в доверен сервиз. Иначе ако ти изплащат парички доста малко плащат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 23 Ное 2012, 21:09

Едва ли ще ти откажат, щом протокола е попълнен коректно под надзора на полицай, няма да имаш проблем. Ако имаш право на ремонт в сервиз настоявай да е така, както каза колегата преди мен, тъй като по експертна оценка има овехтяване на новите части за коли над 3г и няма да останеш доволен от обезщетението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 23 Ное 2012, 22:16

Няма да ти откажат щетата, тъй като при каското няма значение дали ти си виновен, с малки изключения, които предполагам не стоят на дневен ред. :) Не е сигурно, че няма да си доволен от това което ще ти платят, но по добре да ремонтираш колата в доверен сервиз.
Просто, като отидеш да си заведеш щетата разпитай кой би бил най-удачният вариант. Хората обикновено са готини и биха ти дали съвет! Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 23 Ное 2012, 23:06

До някъде мацката като ти е казала "Какво печелиш от цялата ситуация?" е права. Защо просто не беше казал пред Армеец, че е станало на някой паркинг или улица и всичко пак щеше да е о.к. за теб. Излишно си се филмирал, според мен(112, РПУ, протоколи)
Няма да имаш никакъв проблем от Армеец за възстановяването на огледалото :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 23 Ное 2012, 23:54

doomy525 написа: "Какво печелиш от цялата ситуация?" :lol: :bchug:

Аз в началото на миналият месец имах подобна ситуация, но този който ми счупи огледалото заобикаляше паркиран автомобил и вината беше явно негова. Понеже се направи на интересен и аз като колегата звъннах на 112, дойде КАТ и му съставиха АКТ за “Навлизане в насрещното движение и причиняване на ПТП“
Въпреки съставеният АКТ който той подписа все още (месец и половина след ПТП-то) не са ми изплатили щетата защото му били изпратили уведомително писмо да видят дали няма възражения и дали нямало да общалва АКТ-а.
Всичкото това въртене при положение че е дошъл екип на КАТ и има съставен АКТ.
Представям си ако бяхме попълнили въпросният двустранен протокол, колко повече щяха да се подиграват с мен, вместо да платят щетата.
П.С. Много добре е направил колегата че е викнал полиция, това им е работата!
Последна промяна Rosendo на 23 Ное 2012, 23:55, променена общо 1 път

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Ное 2012, 23:55

BAHKATA_TDI написа:До някъде мацката като ти е казала "Какво печелиш от цялата ситуация?" е права. Излишно си се филмирал, според мен(112, РПУ, протоколи)

Именно. На 112 просто е трябвало да се обадиш и да кажеш имаше тук едно леко ПТП, няма жертви, няма спор за вина. Дават ти един входящ номер, който след това казваш на мобилната група. Даже не ти трябва да ходиш до офиса на Армеец. Трябвало е да звъннеш на мобилната група да дойдат. Мен като ме подпря една блейка на едно кръгово така направихме. Нито ходих до офиса, нито нищо. Тези от мобилната група ни казаха как да попълним протокола двустранния и горе долу тва беше. Ни куки са идвали, нито пък ние ходихме до РПУ-то.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 24 Ное 2012, 1:01

На мен армеец ми взеха ново стъкло за огледалото след като го бяха откраднали. 500+ лв им излезе с тяхните отстъпки. Не би трябвало да имаш проблем.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Ное 2012, 1:08

Благодаря на всички за мненията. :)
До колегата където каза, че мацката донякъде била права - прав си, че можех да си ги спестя, но цялата работа стана за по малко от 30 минути в КАТ. А и винаги досега съм процедирал така при ПТП било то и само за драскотина. Работата трябва да си я вършат и не мисля да им я спестявам. ;) Като има някакво развитие по въпроса ще пиша, ако някой колега попадне в сходно положение да знае какъв е изхода в крайна сметка :)

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 24 Ное 2012, 12:59

ros1977 написа:...Всичкото това въртене при положение че е дошъл екип на КАТ и има съставен АКТ.
Представям си ако бяхме попълнили въпросният двустранен протокол, колко повече щяха да се подиграват с мен, вместо да платят щетата...

И какво като има съставен АКТ :?:
1: Можеш да го обжалваш.
2: Чакаш да излезе НП.
3: Можеш и него да обжалваш.
4: Ти чакаш щото все още НЕ Е доказано, че онзи е виновен.
5: Като онзи си получи НП и мине срока за обжалване (моли се да не обжалва и да се ходи на съд)- тогава ще ти платят.

А за двустранния протокол си в сериозна грешка. Попълва се такъв само когато НЯМА спор за това кой е виновен (и щетите са само материални)- удрят те (не си виновен), пишете двустранен протокол, отиваш при съответният застраховател и ти плащат. Тоест имаш интерес да НЕ се вика полиция и да пишат акт за да си вземеш парите поне 2 месеца по-рано.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 24 Ное 2012, 13:43

F3P написа:
ros1977 написа:...Всичкото това въртене при положение че е дошъл екип на КАТ и има съставен АКТ.
Представям си ако бяхме попълнили въпросният двустранен протокол, колко повече щяха да се подиграват с мен, вместо да платят щетата...

И какво като има съставен АКТ :?:
1: Можеш да го обжалваш.
2: Чакаш да излезе НП.
3: Можеш и него да обжалваш.
4: Ти чакаш щото все още НЕ Е доказано, че онзи е виновен.
5: Като онзи си получи НП и мине срока за обжалване (моли се да не обжалва и да се ходи на съд)- тогава ще ти платят.

А за двустранния протокол си в сериозна грешка. Попълва се такъв само когато НЯМА спор за това кой е виновен (и щетите са само материални)- удрят те (не си виновен), пишете двустранен протокол, отиваш при съответният застраховател и ти плащат. Тоест имаш интерес да НЕ се вика полиция и да пишат акт за да си вземеш парите поне 2 месеца по-рано.

!!!Разводняваме темата на колегата с излишни спорове!!!
Идеята ми беше че е по добре когато дойде полиция, защото БГ застрахователите гледат за най малък пропуск във двустранния протокол за да те орежат с палщането.
Иначе аз извиках полиция защото този който ме удари не носеше документи в себе си и поиска да попълваме протокола така, а колата и застраховката бяха на името на някаква жена. Спор за това кой е виновен не е имало.

Аватар

Мнение от F3P » 24 Ное 2012, 13:53

В твоя случай е имало защо да викаш полиция, но да казваш "С двустранен протокол ще ме размотават повече" е глупост на която някой ще повярва. Тоя протокол е улеснение и за полицията, и за теб- едните не занимават с леки удари, а ти си взимаш парите бързо.

ros1977 написа:!!!Разводняваме темата на колегата с излишни спорове!!!
...

То пък една тема- "Колко ще ми плати застрахователя" :banghead: Колкото платят, толкова- като не е доволен колегата си има процедури.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 25 Ное 2012, 20:19

doomy525 написа:Благодаря на всички за мненията. :)
До колегата където каза, че мацката донякъде била права - прав си, че можех да си ги спестя, но цялата работа стана за по малко от 30 минути в КАТ. А и винаги досега съм процедирал така при ПТП било то и само за драскотина. Работата трябва да си я вършат и не мисля да им я спестявам. ;) Като има някакво развитие по въпроса ще пиша, ако някой колега попадне в сходно положение да знае какъв е изхода в крайна сметка :)

Абе какви са тези глупости бе колеги, ще ходите до КАТ и т.н. Щом щетата е малка и колата е в движение до третият ден направо отивате в ликвидационния център на компанията застраховател и там завеждате щетата . Дават ви бланка, описвате къде и как е станало и след това се прави оглед и после си избирате доверен сервиз и след това се договаряте със сервиза кога да си вземете готовата кола и така в общи линии. Става въпрос за ДЗИ ако компанията има значение , но предполагам ,че и при другите е така . Просто напоследък гледам да не се занимавам с глупости - в случая някакви драскотинки на паркинг или нещо от този род- чакам да се съберат и наведнъж ги завеждам,защото не мога да си позволя колата да е на сервиз цяла седмица, а аз да ходя с градски транспорт. Пък и живота е толкова динамичен , а и един куп ламарина ..Ние да сме живи и здрави ама гледам да не се ядосвам с глупости напоследък ,защото сам вредя на себе си ,а искам поне да доживея до годините на баба ми -тя сега е на ..90 :)))
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Назад към Извън Темата