Съвет за покупка на LED телевизор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Съвет за покупка на LED телевизор

Мнение от djvisage » 28 Юни 2012, 11:35

Здравейте знам,че има доста теми за телевизори но в тях не намерих това което ме интересува. Та значи решил съм да купувам LED телевизор и се двоумя между SAMSUNG и SONY бюджета ми е максимум 1700 - 1800 лв. Моделите към който съм се насочил са тези:

http://www.technomarket.bg/products/091 ... e-40es6530

http://www.technomarket.bg/products/091 ... e-40es6710

http://www.technomarket.bg/products/091 ... 0nx720baep

http://www.technomarket.bg/products/091 ... 0hx750bae2

Вие какво бихте ми препоръчали. Всяка информация ще ми е от полза.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Съвет за покупка на LED телевизор

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Юни 2012, 11:45

Вчера шурека си купи първия Самсунг от поста ти,но за 1499лв.Бачка перфектно на wi-fi.Аз ползвам Тошиба,вече 1 год никакви грижи,даже си мисля че има една идея по-добър образ от Самсунга от по-горе,нищо че е със същата марка матрица.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 28 Юни 2012, 12:41

LG 42LM660S - 5 години гаранция, xbox към него, много добро 3D, wifi, отворен браузър, 5 чифта очила, уникално второ сензитивно дистанционно и като цяло всичко което ти трябва за цена около 1800-1900лв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Юни 2012, 17:21

Добре си се ориентирал .
Аз бих те посъветвал да се ориентираш към Сони . След като ще се дават толкова пари за телевизор , нека да е от най-надеждната марка .
като цяло NX72 ми е абослютен фаворит , още от както излезе :bowdown: Няма толкова стилен телевизор . Картината е 200 херца , но реални 200 херца , без добавено премигване на картината . Образа е уникално плавен , цветовете са смазващи . В комплект със стойката , направо мачка .
Като картина е по-добър от НХ75 , но пък втория е със "матиран" екран и поглъща голяма част от светлината - иначе казано , няма отражение . Докато енхика 72 с иначе красивото горила глас , си е като огледало . Ако мястото където ще го слагаш няма пряко отражение на слъченва светлина си ок .
Има обаче и друго предимство на по-новия модел . 3дто му е перфектно - индекс клиърити 700 и за разлика от останалите модели които си посочил в режим 3д постигана уникална яснота и рязкост . Защото тия евтините 3д телевизори , много яко мажат извън центъра на картината и ако си по-наблюдателен се вижда насичане .
Съвета ми е задължително да отидеш на място и да погледнеш телевизорите на живо със един сигнал , защото често на едни телевизори пускат един сигнал , на друг - по-калпав и става мазало . Консултантие в техномаркет са супер смотани и турдно може да ги навиеш да направят нещо (все пак са на 450лв без бонуси ,ако ще и милиард да ударят) , но ако си по-нахален ще искаш пряка съпоставка . Искай и да ти пуснат 3Д сигнал и да видиш как е . Ако ти откажат , се насочи към друга верига .

ПС: не занимавай с ЛГ - като започнеш че още пробутват пасивно 3Д , под гръмкото име синема 3Д ...като учтиво пропускат да отбележат че всъщност 3Дто което виждаш НЯМА КАК да бъде повече от ХД реди , а прословурите цайси дето дават по 10 подарък , струват 5 лева и нямат нищо общо с технологията на активните очила , които имат хиляда чипа в тях .
Последна промяна acho.rs на 30 Юни 2012, 22:51, променена общо 1 път

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 28 Юни 2012, 17:27

Ачо, аз пък не съм съгласен с твоето мнение, че Сони е по-добра марка от Самсунг /говорим за телевизори/. Преди около два месеца и ние бяхме в същата дилема, но мога да ти кажа, че от LG, Sony и Samsung, Самсуняга има най-добро 3Д. Лично на мен на Сони въобще не ми хареса, личен поглед просто.
Към колегата: Аз съм на мнение да разгледаш Самсунг, последно време изкараха много нови модели с хубава картина и звук. Отиди обаче в ТехноМаркет. Те са им вносител до колкото си спомнямм пък и обслужването е по-добро от Технополис.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юни 2012, 19:13

тия 40 инчови не знам защо ги гледате
сега ако купувах телевизор щеше да е възможно най-голям диагонал, защото това е единственото важно нещо за един телевизор. Ако не е някой супер стар модел не виждам какво повече ще искаш от него.
Лично аз имам 46 инчов сони 3Д и т.н. и не съм изгледал и един филм 3Д. Нито съм ползвал браузер нито нищо. Единствено DLNA и ютуб ползвам, които се подържат и от най-скапаните модели
Така че най-важно е диагонала, всичко друго за мен е една реклама за тинейджъри :mhihi:
а, забравих да кажа, че също е почти задължително да го свържеш с един хубав усилвател с подходящи тонколони :lol:
Последна промяна © на 28 Юни 2012, 19:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2012, 19:16

На моят Самсунг за година и малко му изгоря дъното или квото и да беше там ама ремонта беше 1200 долара. Малко зор видях с гаранцията, щото е купуван от Германия. Става въпрос за най-високия им клас 46''. От тогава за мен не са фирма за телевизори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 1:48

randity написа:Ачо, аз пък не съм съгласен с твоето мнение, че Сони е по-добра марка от Самсунг /говорим за телевизори/. Преди около два месеца и ние бяхме в същата дилема, но мога да ти кажа, че от LG, Sony и Samsung, Самсуняга има най-добро 3Д. Лично на мен на Сони въобще не ми хареса, личен поглед просто.
Към колегата: Аз съм на мнение да разгледаш Самсунг, последно време изкараха много нови модели с хубава картина и звук. Отиди обаче в ТехноМаркет. Те са им вносител до колкото си спомнямм пък и обслужването е по-добро от Технополис.

Много ми е интересно как мерите 3Дто , като 90% не могат да различат пасивно от активно , за индекса на чИстота , да не говорим . За сега единствено прехваления ЙеС8000 мога да кажа , че има 3Д което не сече и не размазва по ръбовете .
Като надежност Самсунг е много зле . Според мои наблюдения е след Филипс и ЛГ , дори .
Друго което не ми харесва във Самсунг - прекалено искуствените им цветове . Още от Д6000 скочиха яко в тази област . Толкова са му "изпомпени" цветовете , че при пряко сравнение с ЙС8000 , отстъпва само в областта на бялото , което при повечето самсунги е светло синьо.
Друг минус - няма нито един Самсунг с опити да се намали отражението от "кристал брайт" матрицата . Всички са на огледала . НХ750 в пъти по-добре се справя и едновременно с това дава доста ярка картина . В това отношение обаче лидер са филипс със окото на молеца , а фаворита ми за Тв тук - NX72 .... може да си правиш прическата пред него :lol:
Сони имат само един (огромен) минус , но като гледам никой не го е забелязъл и заради това няма да го спомена ;)

Така че най-важно е диагонала, всичко друго за мен е една реклама за тинейджъри

тва беше много тинейджърско изказване . Теб като не ти дреме за друго , защо си купи 200 херцов ЕХ72 а не ЕХ41 с бравиа енджин 2 :winky:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 29 Юни 2012, 7:40

Eми, Ачо, аз 3Д-то не знам как да го измеря и за това вярвам на очите си. Демек, сядам пред телевизора, слагам очилата, ако ми харесва, взимаме го, ако не - следващия. Нашия е 7-ма серия, а този 8-ма, който е с камери, с махания да си увеличаваш звука и да си сменяш каналите е същия като 7-ма серия с изключение на тия две глупости, които могат да те изкарат луд пред съседите ако те гледат през прозореца :kuku:
А иначе до колко ти спомням, Самсунг не правиха ли матриците на Сони ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 29 Юни 2012, 8:56

Самсунг не правиха ли матриците на Сони

Май да,поне и аз така знам!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 9:49

До колкото знам има 3 големи производителя на матрици .
Самсунг и Сони с дялово участие 50:50
Филипс и ЛГ също 50:50
Шарп .
Някой модели на Филипс ползват и шарп матрици , нищо че не са техни .
randity написа:Eми, Ачо, аз 3Д-то не знам как да го измеря и за това вярвам на очите си. Демек, сядам пред телевизора, слагам очилата, ако ми харесва, взимаме го, ако не - следващия. Нашия е 7-ма серия, а този 8-ма, който е с камери, с махания да си увеличаваш звука и да си сменяш каналите е същия като 7-ма серия с изключение на тия две глупости, които могат да те изкарат луд пред съседите ако те гледат през прозореца :kuku:

Ако е 7ма серия , значи е Д7000 , демек моделите от 2011та . Но си прав , че след определни модели , вече не може да им хванеш разликата .

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Юни 2012, 11:46

да налея малко масло в огъня :mhihi:
сега носих лаптоп тошиба на ремонт за дисплея, като го отвориха се видя, че дисплея е самсунг. Момчето от сервиза се усмихна и каза, че вече се шегували така: нищо с дисплей по-голям от този (и показва телефона си) не трябва да се взема на самсунг -само дефекти :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 12:38

Малко встрани от темата :
ЛЕД телевизори в България няма . Самсунг пускат скоро първия лед телевизор серийно производство . ИеС9000 само 55 инча , цената се спекулира че ще е между 6000 и 9000 долара . Това е истински ЛЕД телевизор - пикселите са диоди,няма нуджа от подсветка , екрана е колкото вестник дори може да се навие на фуниика :) Времето за реакция няма или има , но като при плазмите - 0,001мс . Реално телевизора по-дебел от вестник само за да може да се събере тунера и процесора в него , както някаква рамка за да не се вее екрана :mhihi:
Това което техномаркет му викат ЛЕД ТВ си е ЛСД с подсветка от диоди вместо луминсцентни лампи .
Технологита на диодна подсветка е 3 вида , но щом никой не споменава нищо за нея , значи не се вижда разлика .

Още нещо - честота на кадрите единствено при Сони е това което твърди името - ХР200 са си 200 кадъра , ХР400 са си 400 кадъра в секунда . Самсунг на всеки кадър добавят по едно примигване на матрицата или иначе казано дабъл фрейм . Горе-долу се постига ефект , но не е същото и понякога (като при моя телевизор) води на моменти до дразнещ ефект , все едно камерета не е фиксирана .
400те Херца на Филипс са 100 реални кадъра + по 3 копия на всеки кадър . Панасоник държи рекорда . Там май на всеки кадър се правеха по още 4 копия и се получават гръмки имена като - 1600 херца за ЛЕДките им и 2400 херца за плазмите .

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Юни 2012, 12:51

randity написа:Eми, Ачо, аз 3Д-то не знам как да го измеря и за това вярвам на очите си. Демек, сядам пред телевизора, слагам очилата, ако ми харесва, взимаме го, ако не - следващия. Нашия е 7-ма серия, а този 8-ма, който е с камери, с махания да си увеличаваш звука и да си сменяш каналите е същия като 7-ма серия с изключение на тия две глупости, които могат да те изкарат луд пред съседите ако те гледат през прозореца :kuku:

Точно така е самсунг правят матриците на сони, като сони взимат доколкото знам и от шарп матрици. Аз лично взех тошиба с матрица на самсунг и съм много доволен, доста повече от сони-то на прятел което е по малко от моя и картината е на квадрати ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 29 Юни 2012, 13:13

bioz написа:

Точно така е самсунг правят матриците на сони, като сони взимат доколкото знам и от шарп матрици. Аз лично взех тошиба с матрица на самсунг и съм много доволен, доста повече от сони-то на прятел което е по малко от моя и картината е на квадрати ...

http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD
Те Samsung и Sony имат един завод за матрици. Не взимат един от друг защотото завода е 50:50.

Следваща

Назад към Извън Темата