е46 320D или 323i(328и)
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
е46 320D или 323i(328и)
Здравейте колеги,
Поради това, че не искам да пиша в общатата тема за е46, защотото ще получа най-много един два отговора, а искам да видя мнението на повече хора реших да пусна темата тук.
В момента се чудя между тези 2 модела, естествено 320ката ще е преди фейса, цените им изглеждат изравнени, кои модел е по удачен според вас. Карам малко около 10 000 км годишно, като при дизела ме влече ниския разход, а бензина по безпроблемния мотор.
Поради това, че не искам да пиша в общатата тема за е46, защотото ще получа най-много един два отговора, а искам да видя мнението на повече хора реших да пусна темата тук.
В момента се чудя между тези 2 модела, естествено 320ката ще е преди фейса, цените им изглеждат изравнени, кои модел е по удачен според вас. Карам малко около 10 000 км годишно, като при дизела ме влече ниския разход, а бензина по безпроблемния мотор.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: е46 320D или 323i(328и)
bioz написа:Здравейте колеги,
при този пробег 10 000 км на година - бензина

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз при 10к на година съм твърдо за бензина - за предпочитане 328и , но ако ти падне 323ка няма сгрешиш . Тези двата мотора дърпат от 2000 оборота още и при желание са много икономични .
Дизела с чип върви доста прилично (субектвино повече от 328ца) и при всички положения има около 2 литра по-нисък разход , но си е дизел
Един ремонт да ти изникне и икономията отива на кино . Ако пък искаш икономия ГИ или метан на бензиновия мотор и разхода спада под този на дизела ... ама те почнаха да слагат газ и на дизели
Според мен всичко опира до предпочитания , но запазената марка на БМВ са бензиновите 6таци а точно тия двата са доста култивирани . Както ще ти кажат всички - качваш се караш и избираш .
ПС:скоро ще се включи Фантата - неговите постове не се броят
Дизела с чип върви доста прилично (субектвино повече от 328ца) и при всички положения има около 2 литра по-нисък разход , но си е дизел

Един ремонт да ти изникне и икономията отива на кино . Ако пък искаш икономия ГИ или метан на бензиновия мотор и разхода спада под този на дизела ... ама те почнаха да слагат газ и на дизели

Според мен всичко опира до предпочитания , но запазената марка на БМВ са бензиновите 6таци а точно тия двата са доста култивирани . Както ще ти кажат всички - качваш се караш и избираш .
ПС:скоро ще се включи Фантата - неговите постове не се броят

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
acho.rs написа:ПС:скоро ще се включи Фантата - неговите постове не се броят
Ето го батко беее

По темата - изборът ти според мен трябва да е между 320д и 328и. 328-ца е много по-фън, мотора е сравнително прост и лесно се ремонтира, разхода като за 193 коня е добър (Ачо е прав, че 2.8и може да се кара много икономично). От друга страна 320д преди фейса трябва много да се гледа, защото си е сравнително проблемен мотор. Но ако ти падне такова и го чипнеш (за сведение аз съм с точно този мотор и съм с чип) също можеш да си докараш доста кеф и усмивки.
Аз лично препоръчвам печката

Силен

Si non confectus, non reficiat.
е какво да сравняваме 328 с 320д - коренно различни коли
вземай бензина и не питай защо
вземай бензина и не питай защо

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
сам си направи сметка дали искаш бензина или дизела
бензина - нормален мотор , без особенно големи грижи , иска само редовно обслужване , което като цена си е като обслужване на всяка една средностатистическа кола , икономична , непретенциозна , кеф ти фън , кеф ти като дядка.
дизела - проблемно турбо (около 400 лева втора ръка , около 600 лева рециклирането на твоето) , проблемна помпа ( около 400 лева втора ръка , за рециклирана такава досега не съм чувал) , всяко едно обслужване е с цена малко по висока от на средностатистическа кола , много претенциозна от към нафтата (пък като знаем и в БГ ква е хубава...) , разход в $ като да караш бензиновия 2,8
извод- можеш да спечелиш от към икономия ако си вземеш бензиновия и му сложиш ГИ , около 1300 лева вложение , избива се за около 8000 км или 1 година каране
бензина - нормален мотор , без особенно големи грижи , иска само редовно обслужване , което като цена си е като обслужване на всяка една средностатистическа кола , икономична , непретенциозна , кеф ти фън , кеф ти като дядка.
дизела - проблемно турбо (около 400 лева втора ръка , около 600 лева рециклирането на твоето) , проблемна помпа ( около 400 лева втора ръка , за рециклирана такава досега не съм чувал) , всяко едно обслужване е с цена малко по висока от на средностатистическа кола , много претенциозна от към нафтата (пък като знаем и в БГ ква е хубава...) , разход в $ като да караш бензиновия 2,8
извод- можеш да спечелиш от към икономия ако си вземеш бензиновия и му сложиш ГИ , около 1300 лева вложение , избива се за около 8000 км или 1 година каране

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
печката,ако ти я подарят само тогава я вземаш и парите за кола ти остават за поддръжка
грабвай бензина 323 и чувствай удоволствието от шофирането

грабвай бензина 323 и чувствай удоволствието от шофирането

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Благодаря за мненията колеги, не очкавах такава силна подкрепа за безинката...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колега, това кой мотор е по-добър е изключително относително. Читав ли е - и ТДС да е, се тая. После ти като си го поддържаш грижовно вероятността да имаш сериозни проблеми намалява значително. Така че ако имаш възможност седни и покарай и 320д, и 328, и виж кое ти харесва повече. Може да искаш нисък разход и добър въртящ в ниските, може да искаш и кеф от шестака на високи обороти
Макар че както каза Ачо - вдигателя има доста добър въртящ и в ниските, поради това е сравнително икономичен за обема и силата си, и вероятно приятен за каране (аз съм сядал веднъж в е36 с Б28, но честно казано никак не ми хареса). Заложи да добре гледана кола, за да караш после без ядове.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колега, това кой мотор е по-добър е изключително относително. Читав ли е - и ТДС да е, все тая. После ти като си го поддържаш грижовно вероятността да имаш сериозни проблеми намалява значително. Така че ако имаш възможност седни и покарай и 320д, и 328, и виж кое ти харесва повече. Може да искаш нисък разход и добър въртящ в ниските, може да искаш и кеф от шестака на високи обороти
Макар че както каза Ачо - двигателя има доста добър въртящ и в ниските, поради това е сравнително икономичен за обема и силата си, и вероятно приятен за каране (аз съм сядал веднъж в е36 с Б28, но честно казано никак не ми хареса). Заложи да добре гледана кола, за да караш после без ядове.

Поне да сравняваше с фейслифтовия дизел 150к.с. Аз съм силно за бензина. Ако караш много можеш да му сложиш Г.И, но при твойте километри няма смисъл. Вземай 328 и се радвай на кола.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
bioz написа:Благодаря за мненията колеги, не очкавах такава силна подкрепа за безинката...
Колега твърдо бензинката дори и на Е39 си върви повече от прилично и както казаха колегите инвестираш в един газов инжекцион( в твоя случай с тези 10000 км може и без него) и си пееш

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Dirty M5 driveR написа:Колега, това кой мотор е по-добър е изключително относително. Читав ли е - и ТДС да е, все тая. После ти като си го поддържаш грижовно вероятността да имаш сериозни проблеми намалява значително. Така че ако имаш възможност седни и покарай и 320д, и 328, и виж кое ти харесва повече. Може да искаш нисък разход и добър въртящ в ниските, може да искаш и кеф от шестака на високи оборотиМакар че както каза Ачо - двигателя има доста добър въртящ и в ниските, поради това е сравнително икономичен за обема и силата си, и вероятно приятен за каране (аз съм сядал веднъж в е36 с Б28, но честно казано никак не ми хареса). Заложи да добре гледана кола, за да караш после без ядове.
Е46 е със М52Б28ТУ или би-ванос . Той е нискообротен и бързо оборотен мотор . Дърпа от 2000 оборота , стига си мощността при 5200-5500 . Високите обороти - 6000-7000 със сигурност не са му страст

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
bioz написа:...Карам малко около 10 000 км годишно....
1000000000000% 328-цата, за такъв пробег дизел не ти требе.

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4