Как се научихте да паркирате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Как се научихте да паркирате?

Мнение от driver69 » 13 Фев 2011, 23:11

Темата не е за майсторско, щото паркирането е ежедневие.
С колата минавам на сантиметри отляво и отдясно, но не мога да паркирам назад(последното беше с ожулване на калника). Как да паркирам по-добре, "на огледала"? Как се научихте вие?
П.П.: Днеска се упражнявах с бутилка масло и гума. И двете настъпах по веднъж.

Аватар

Re: Как се научихте да паркирате?

Мнение от Хаос » 13 Фев 2011, 23:13

паркирам по слух, мойта задна броня е дебела, огромна и не ми дреме
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Фев 2011, 23:21

Странното е че първата ми кола беше Е32, огромен кораб.
Инструктора нищо не беше споменавал за паркиране, а с кораба някак си нещата просто се случиха от само себе си, реално не съм се учил.
Реално само един път съм чуквал леко задна броня в една скрита бетонена саксия, на една тъмна тъмна улица, ама то и на най-добрите се случва ;)
А парктроника си го монтирах преди всичко от гъзария, а той взе че ме разглези до известна степен и като се качвам на коли без ПДЦ ми е малко странно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 13 Фев 2011, 23:27

Еми то от самосебе си, обаче при мен не става. Усет ли липсва, не знам. А напред влизам навсякъде. Просто на задна не знам къде да гледам.
Дали може да е, щото "ограничителите" не се виждат? И това си мисля, като не виждам не става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Фев 2011, 23:28

Ryapoff написа:Еми то от самосебе си, обаче при мен не става. Усет ли липсва, не знам. А напред влизам навсякъде. Просто на задна не знам къде да гледам.
Дали може да е, щото "ограничителите" не се виждат? И това си мисля, като не виждам не става.

Първото и най-важното нещо е стойката на шофьора ;)
Опитай да застанеш като по книга. Аз съм паркирал съм в "легнало" положение и е доста кофти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 13 Фев 2011, 23:32

Мен на шофьорските курсове ме научиха,всеки ден имах след кормуването и урок по паркиране пред някой блок обикновено,прави се успоредно и перпендикулярно паркиране.Явно е имало ефект защото сега карам комби и си паркирам със затворени очи както се казва. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2011, 23:39

На курсовете имаше "полигон" и ако не се научиш да паркираш просто няма да вземеш книжка. Сега всеки ден псувам тоя, дето го отмени. Аз отделно от това 10 години съм работил в центъра и парктроника ми е вграден в мозъка вече.
Изображение

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 13 Фев 2011, 23:58

И мен на курсовете ме учиха. Някви пропорции , глупости.. , които в момента не помня вече , но нямам проблем с паркирането , справям се като цяло или дето каза колегата по - горе по слух :mhihi:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Фев 2011, 0:02

не съм се научил!!!

нито на курсове ме учиха, нито сам съм се учил!

Я просто си спирам, като гледам да не преча на другите (много) (доста от колегите могат да потвърдят - Грешката, Андро и други са ме виждали хахахахах )

те тавааа :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Фев 2011, 0:04

Курсовете ме научиха и мен. Перпендиколярното паркиране нямам никви грижи, мушна навсякъде. За успоредното паркиране моя инструктор (бог да го прости...) ми показа много ефикасна техника, която действа безотказно. С упражнения ще свикнеш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 14 Фев 2011, 0:22

ако имаш проблем с очите (ако не виждаш с едното око , буквално) , на огледала ще ти е невьзможно да разбереш разстоянието на дадена кола , като паркираш .

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 14 Фев 2011, 0:53

Еми да не се хваля ама съм останал с впечътление,че шофирането ми се отдава и свикнах много бързо със захода.Със страничните си контролирам захода до пасажерската врата и джантата а централното за отзад ама вече не го ползвам.Няколко месеца карах комби и на него задния капак му е прав и видимостта е идиална.Сега съм с парктроник и въобще не мисля при паркиране,само свалям огледалото и гледам да не одраскам М-стайла :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 14 Фев 2011, 0:58

Неволята ме научи. :bowdown: И инструктора малко, но друго си е практиката. Трудно е според мен да се научиш да паркираш добре, ако не ти се налага да го правиш постоянно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 14 Фев 2011, 1:18

Колата на която се учих ме остави без избор на един приятел Волга-та просто с нея няма компромис а да не говорим, че съм бил на 15-16 и на полигон с нея се катерех по естакада без грам видимост.....

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 14 Фев 2011, 1:43

от Б почти нищо не научих за успоредно паркиране назад, но инструктора ми на Ц ми стопи лагерите и вече от година и половина карам със изкъртено огледало за обратно виждане и не ми прави хич впечаление
Изображение Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата