БМВ за 5-6 хиляди?
Модератор: Общи модератори
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
БМВ за 5-6 хиляди?
Здравейте колеги. След няколко месеца смятам да си взема колица, бюджета ще е към 5-6 хиляди. Като за първа кола, скромничко. Открай време най-много си харесвам баварките, и гледам че има интересни обяви за тези пари за коли 96-98г(ясно е, че за толкова пари ще е там някъде). Бих се радвал да ми препоръчате модели, но може би първо е добре да ви споделя какво бих искал от колата. Като всеки друг искам да е колкото е възможно безаварийна, да има здраво окачване и да е сравнително икономична на гориво. Като возия много ми харесват коли, които вървят агресивно и ускоряват силно в началото. Досега най-добрата возия която съм усещал е на един приятел, който си взе пролетта баварка 2002 компакт(тройка), не съм сигурен за двигателя, мисля че беше на дизел, около 150 коня. Ей това бебче направо те залепя на седалката и ти изпъва гръбнака на всеки светофар, като караш из града имаш чувството, че се движиш с двеста. Насочил съм се към нещо такова, само че по-старичко за да се вместя в паричките. Явно ми харесва такъв тип возия, може би за дълъг път няма да е толкова приятно, не съм сигурен. Един друг приятел сега си взе 5-ца 97г и тя вози много комфортно, но някак скоростта с нея не се усеща достатъчно. Ще се радвам на мнения за модела, както и да ми препоръчате кое е най-добро като баланс между това колата да ускорява добре и да е икономична-бензин/газ/дизел. За дизелите чувам всякакви митове, някой много ги харесват, други казват че зимата палели трудно и какво ли не. Уж за бмв било добре дизел ако е след 2000. Този с петицата я кара на газ, няма никакви проблеми, но един друг с тройка вика че газовото създавало много главоболия. Човек като мен който не разбира много да се чуди на какво да вярва 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: БМВ за 5-6 хиляди?
Първо няма такова животно дето хем да върви хем да е икономично
Като за този бюджет едно E36 да речем Bmw 318 is (правели чудеса) или 320 (това е интересно
)-горе долу евтина поддръжка. За 5-ца за тези пари ще се намери ама каква ли
и после като се почне филма с ремонтите
в много сезони.

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Ориентирай се към е36 някой по-малък двигател. Имай в предвид, че трябва много да се внимава с тея модели, че какви та*аци се продават ти е бедна фантазията!
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Днеска говорих с един приятел запален по баварките. Обясних му и ми препоръча да си търся Е36 с двигател 2.0 бензин, каза че вървяли най-добре и били сравнително изгодни на харч 8-10 средно ако не я режа много. А за това ташаците може ли да ми обясните малко 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
E46 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
boksioraE39 написа:E46
Е46 за 5-6 бона имай предвид че още толкова ще набиеш за ремонти и няма да е БМВ като БМВ за тия 6К.
Не прави компромиси - за тия пари можеш да си вземеш доста добра Е36 дори и във форума има няколко от колеги които си заслужават.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Колега ако си от София и имаш желание, драсни едно Л.С. да се видим и да те повозя на е36 320 за да видиш горе долу за какво става въпрос като моделче, ако не си карал/се возил. Иначе за парите които си си приготвил можеш да си вземеш съвсем прилично БМВ е36, да си го газифицираш ако караш много и така...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Аз бих ти казал да събереш още 1000 и да вземеш е36 328 или 528
. Аз не бих дал повече от 5к за 320 или 318ис. Дори и тези ми се струват много, ако нямат ГИ например.

- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
Това не е ли прекалено голямо? (328). Един приятел, който се интересува доста от БМВ-та ми обясни че като баланс между икономия и возене 2.0 на бензин/газов инж. бил най-добър за тройките. И аз натам съм се насочил, мисля че 150 коня са предостатъчни за кола с такъв размер и тегло. А 5-ците не ми допадат, возят прекалено комфортно и в града по малките улички много трудно се маневрира. Един приятел от Варна затова като си взе петица запази и стария Голф 

Ами 2.8 не харчи повече от 2.0, особено ако 2.0 е без ванос, даже харчи по-малко
Вземи си 2.8 или 2.5 е36, че двойката ще ти омалее още на 2-рия месец 

Dpy написа: че двойката ще ти омалее още на 2-рия месец

Те мразят BMW Аз мразя тях
Dpy написа:Ами 2.8 не харчи повече от 2.0, особено ако 2.0 е без ванос, даже харчи по-малкоВземи си 2.8 или 2.5 е36, че двойката ще ти омалее още на 2-рия месец

Ами грешно ти е обяснил твоя приятел. 320 е с лошо съотношение вървеж икономия. 328 върви доооста повече от 320, а харчи съвсем малко повече от 320. 318ис е с по-добро съотношение вървеж/разход от 320, ама пък не е 6-так. 528/520 имат доста по-скъпа поддръжка от 328/320
. Трябва да се повозиш за да оцениш това за което ти говоря. Определено 328 си заслужава много повече. Най-добрия избор за мен в момента е 328 и вече в зависимост от това колко ще го караш бензин или ГИ
.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
така е колега, ако ще го караш на бензин взимай 328, ако ще слагаш гас 316/318ис/320
- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
Няма и много голяма разлика по отношение на данъците - но все пак
320 до 14 годишно - Дължим данък 181.5 лв.
320 над 14 годишно - Дължим данък 121 лв.
328 до 14 годишно - Дължим данък 260.15 лв.
328 над 14 годишно - Дължим данък 173.43 лв.
Без да ти рекламирам коли които се продават тук , мога да ти кажа че за твоят бюджет има много добри оферти
Успех

320 до 14 годишно - Дължим данък 181.5 лв.
320 над 14 годишно - Дължим данък 121 лв.
328 до 14 годишно - Дължим данък 260.15 лв.
328 над 14 годишно - Дължим данък 173.43 лв.
Без да ти рекламирам коли които се продават тук , мога да ти кажа че за твоят бюджет има много добри оферти

Успех