Е па т'ва ако го решите...
Модератор: Общи модератори
Е па т'ва ако го решите...
... според някои хора сте два процента от населението на света. Демек(тоест) умни глави.
1. Англичанинът живее в червената къща.
2. Шведът гледа куче.
3. Датчанинът пие чай.
4. Зелената къща е отляво на бялата.
5. Норвежецът живее в първата къща.
6. Собственикът на зелената къща пие кафе.
7. Човекът които пуши Пал Мал, гледа птичка.
8. Мъжът в средната къща пие мляко.
9. Собственикът на жълтата къща пуши Дънхил.
10. Пушачът на Марлборо живее до този, който гледа котка.
11. Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Дънхил.
12. Пушачът на Уинфилд пие с удоволствие бира.
13. Норвежецът живее до синята къща.
14. Немецат пуши Ротманс.
15. Пушачът на Марлборо има съсед, които пие вода.
Лошото е, че има и въпрос: Кой гледа рибката???
Явно Айнщайн е бил човек с интересни съкварталци преди стотина години, понеже доста интересна задачка е направил. Аз я реших за кръгло трийсе' минути, без гледане в нет или нещо от сорта - за мое знание. Моля... бе нищо не моля, казвайте отговорите, ако може не от гугъл.
1. Англичанинът живее в червената къща.
2. Шведът гледа куче.
3. Датчанинът пие чай.
4. Зелената къща е отляво на бялата.
5. Норвежецът живее в първата къща.
6. Собственикът на зелената къща пие кафе.
7. Човекът които пуши Пал Мал, гледа птичка.
8. Мъжът в средната къща пие мляко.
9. Собственикът на жълтата къща пуши Дънхил.
10. Пушачът на Марлборо живее до този, който гледа котка.
11. Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Дънхил.
12. Пушачът на Уинфилд пие с удоволствие бира.
13. Норвежецът живее до синята къща.
14. Немецат пуши Ротманс.
15. Пушачът на Марлборо има съсед, които пие вода.
Лошото е, че има и въпрос: Кой гледа рибката???
Явно Айнщайн е бил човек с интересни съкварталци преди стотина години, понеже доста интересна задачка е направил. Аз я реших за кръгло трийсе' минути, без гледане в нет или нещо от сорта - за мое знание. Моля... бе нищо не моля, казвайте отговорите, ако може не от гугъл.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Е па т'ва ако го решите...
Би трябвало немецът да гледа рибката 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

bivola написа:Би трябвало немецът да гледа рибката
Колега, ако не си гугълнал... Евала! Изумен съм направо - девет минути откакто съм го публикувал, като си го видял на четвъртата - пет. Поздравления!
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Ryapoff написа:bivola написа:Би трябвало немецът да гледа рибката
Колега, ако не си гугълнал... Евала! Изумен съм направо - девет минути откакто съм го публикувал, като си го видял на четвъртата - пет. Поздравления!
Мога да се опитам и да го обясня

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тва е старо и го има от поне две год на енглиш 

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Ми значи от задачата се разбира ,че норвежеца живее с първата къща , не е в бялата , защото не е първа , не би трябвало да е в червената и в синята , значи е или жълта или зелената.Синята път е втора значи некак зелената не се връзва да е първа , щото тя е преди бялата.Жълтата е. Следователно пуши Дънхъл , но не пие чай , бира , кафе или мляко остава да пие Вода
. Животните от задачата се разбира , че няма нито кон , куче или птича следователно е котката или рибката.Датчанина пък пиши Боро , има си конче , вече казахме , че къща номер 2 е синя , чая е за него.Англичанина пък явно ще живее в червената къща коня и кучето не са при него , нито водата и чая. Мляко или бира ? Не пуши Дънхил нито Боро щото тия вече ги пушат не е Ротманс. Пал Мал или Винфиелд. Ако млякото е при него пуши Пал Мал и е в средната къща и е номер 3 , ако пък пуши Винфиелд е в къща 5 и бирата остава за него.Шайзето (немеца) джитка Ротмансче или поне така би следвало чая , водата и бирата не са с него. Чай или мляко. Остава да е бяла или зелена къща тва после. Няма птици , коне . Ако е в зелената ще пие кафе , ако пък е бялото ще Винфиелд значи остава вариант 4 . Значи зелената къща е номер 4 понеже в нея млякото не върви . Немеца е с Ротманс , зелена къща и кафе.От тук остава шведът да има куче живее в бялата , пие бира и пуши Винфиелд.Вече ни е ясно , че англичанина остава в червената с пал мал , мляко и птица и условие номер 3.Норвежеца няма животно обаче , ама 10-ката и заради това , че датчанина живее до англичанина , а той пък гледа птица то норвежеца би трябвало да е с котката. Рибката по всичко личи , че остава при немеца.
Тази задача сме я решавали преди 4 години по философия
Дано логиката да е вярна и не е много объркано 

Тази задача сме я решавали преди 4 години по философия

![]()
![]()

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
bivola написа:Ми значи от задачата се разбира ,че норвежеца живее с първата къща , не е в бялата , защото не е първа , не би трябвало да е в червената и в синята , значи е или жълта или зелената.Синята път е втора значи некак зелената не се връзва да е първа , щото тя е преди бялата.Жълтата е. Следователно пуши Дънхъл , но не пие чай , бира , кафе или мляко остава да пие Вода. Животните от задачата се разбира , че няма нито кон , куче или птича следователно е котката или рибката.Датчанина пък пиши Боро , има си конче , вече казахме , че къща номер 2 е синя , чая е за него.Англичанина пък явно ще живее в червената къща коня и кучето не са при него , нито водата и чая. Мляко или бира ? Не пуши Дънхил нито Боро щото тия вече ги пушат не е Ротманс. Пал Мал или Винфиелд. Ако млякото е при него пуши Пал Мал и е в средната къща и е номер 3 , ако пък пуши Винфиелд е в къща 5 и бирата остава за него.Шайзето (немеца) джитка Ротмансче или поне така би следвало чая , водата и бирата не са с него. Чай или мляко. Остава да е бяла или зелена къща тва после. Няма птици , коне . Ако е в зелената ще пие кафе , ако пък е бялото ще Винфиелд значи остава вариант 4 . Значи зелената къща е номер 4 понеже в нея млякото не върви . Немеца е с Ротманс , зелена къща и кафе.От тук остава шведът да има куче живее в бялата , пие бира и пуши Винфиелд.Вече ни е ясно , че англичанина остава в червената с пал мал , мляко и птица и условие номер 3.Норвежеца няма животно обаче , ама 10-ката и заради това , че датчанина живее до англичанина , а той пък гледа птица то норвежеца би трябвало да е с котката. Рибката по всичко личи , че остава при немеца.
![]()
Тази задача сме я решавали преди 4 години по философияДано логиката да е вярна и не е много объркано

Сондьора написа:Тва е старо и го има от поне две год на енглиш
Еми той го е измислил преди около сто години, логично е да е старо. Иначе съм го постнал за хората, които като мен до днес не го бяха чували, да се пробват.
bivola написа:
Тази задача сме я решавали преди 4 години по философияДано логиката да е вярна и не е много объркано
Първата четвърт ми е същата логиката, след това е различен начинът ми...
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
P1tbuL, задачата е трудна за решаване първия път , адски лесно ще ти е ако седнеш да нарисуваш къщите и следиш условията на задачата , тогава просто разпределяш кой какво прави и така нататъка отговорите ти излизат сами 
Наистина е адски интересна , радвам се , че си седнал да я решиш и се е получила

Ryapoff написа:bivola написа:
Първата четвърт ми е същата логиката, след това е различен начинът ми...
Наистина е адски интересна , радвам се , че си седнал да я решиш и се е получила

Последна промяна bivola на 04 Ное 2010, 22:50, променена общо 1 път
![]()
![]()

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не е толкова сложно колкото изглежда, но не е и лесно де... Наум да я решиш- забрави, но както се каза сядаш, рисуваш, пишеш и си готов за нула време...
Всичко е логика, ей ви още малко от нея
Кой открадна кравата?
Wednesday, March 12th, 2008
Живели си един баща и тримата му синове в едно селце. Те си имали и една кравичка, която им давала мляко. Един синовете отишли на работа и бащата, като излязал да заведа кравата на паша, нея я нямало.
Прибират се синовете и баща им им казва:
- Някой е откраднал Гица.
- Хм. Кой ли я е откраднал? – зачудили се синовете.
- Да поразсъждаваме. – решили те.
- Нашата ограда е ниска. – отбелязал бащата.
- Щом е ниска, значи някой нисък я откраднал. – заключил най-малкият син.
- Щом е нисък, значи е педераст. – намесил се средния син.
- Щом е педераст, то в наше село такъв нямаме, но пък в съседното има един. – стигнал до крайния извод най-големия син.
Отиват те в съседното село и хващат педераста за яката.
- Да си ни връщаш кравата!
- Ама к`ва крава, бе?
- Ами тая, дето ни я открадна!
- Ама защо решихте, че аз съм ви откраднал кравата?
- Ами защото нашата ограда е ниска.
- И щом е ниска, значи някой нисък я откраднал.
- И щом е нисък, значи е педераст.
- А ти си единствения педераст в околността, значи си ти!
- Ебати логиката! – викнал педераста – Айде да ходим при съдията, той ще реши.
Отишли те при съдията и му представили желязната си логика.
- Хм. Интересна логика. Ако познаете, какво има в тази кутия – казал съдията и извадил картонена кутия – ще призная, че логиката ви си струва и ще осъдя педераста.
- Кутията е квадратна. – започнал бащата.
- Щом е квадратна, значи в нея има нещо кръгло. – добавил малкия син.
- Щом е кръгло, значи е оранжево. – намесил се и средния син.
- Щом е оранжева, значи е портокал. – заключил най-големият.
Съдията отворил кутията и в нея наистина имало портокал. Той погледнал доста учудено и се обърнал към подсъдимия:
- Ей, педераст, да си им върнеш кравата, ей!

Кой открадна кравата?
Wednesday, March 12th, 2008
Живели си един баща и тримата му синове в едно селце. Те си имали и една кравичка, която им давала мляко. Един синовете отишли на работа и бащата, като излязал да заведа кравата на паша, нея я нямало.
Прибират се синовете и баща им им казва:
- Някой е откраднал Гица.
- Хм. Кой ли я е откраднал? – зачудили се синовете.
- Да поразсъждаваме. – решили те.
- Нашата ограда е ниска. – отбелязал бащата.
- Щом е ниска, значи някой нисък я откраднал. – заключил най-малкият син.
- Щом е нисък, значи е педераст. – намесил се средния син.
- Щом е педераст, то в наше село такъв нямаме, но пък в съседното има един. – стигнал до крайния извод най-големия син.
Отиват те в съседното село и хващат педераста за яката.
- Да си ни връщаш кравата!
- Ама к`ва крава, бе?
- Ами тая, дето ни я открадна!
- Ама защо решихте, че аз съм ви откраднал кравата?
- Ами защото нашата ограда е ниска.
- И щом е ниска, значи някой нисък я откраднал.
- И щом е нисък, значи е педераст.
- А ти си единствения педераст в околността, значи си ти!
- Ебати логиката! – викнал педераста – Айде да ходим при съдията, той ще реши.
Отишли те при съдията и му представили желязната си логика.
- Хм. Интересна логика. Ако познаете, какво има в тази кутия – казал съдията и извадил картонена кутия – ще призная, че логиката ви си струва и ще осъдя педераста.
- Кутията е квадратна. – започнал бащата.
- Щом е квадратна, значи в нея има нещо кръгло. – добавил малкия син.
- Щом е кръгло, значи е оранжево. – намесил се и средния син.
- Щом е оранжева, значи е портокал. – заключил най-големият.
Съдията отворил кутията и в нея наистина имало портокал. Той погледнал доста учудено и се обърнал към подсъдимия:
- Ей, педераст, да си им върнеш кравата, ей!
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Т`ва трябва да има обяснение ли ? 

![]()
![]()