Защо в USA...?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Защо в USA...?

Мнение от err0r » 23 Фев 2003, 23:12

Защо в USA ти дават шофьорска книжка на 16 години, а тука в тъпата България трябва да чакам до 18 без 3 месеца?! Не е чесно! Смея да кажа, че карам доста добре... поне да имаше някакъв изпит, с който да ти позволяваха... Дали по-младите (под 18 години), на които им е забранено да карат са по-лоши шофьри от дедетата със старите жигуетки, които са заплаха за движението?! Ама на дядковците никой нищо не им казва! Карат си с 50км/ч по магистралата... из центъра на София правят най-големите задръствания, щото им се допикава и забравят как се натиска съединителя!!! Все пак и за младите ентусиясти и кандидат-шофьори трябва да се помисли!
Аз съм на 16 и се докопвам до кола само в квартала (рядко) или на ненаселени места (още по-рядко). А като тръгнеш по пътищата из София освен гадните старци ти се пречкат коли с табелка "У" карани от някакви хора, който за първи път се качват на шофьорското място в колата! Трябва да се направи нещо и за нас по-малките! :!: :!: :!:
Think about it!
Изображение

Аватар

Мнение от DA WOLF » 24 Фев 2003, 8:13

v australia im davat na 14godini, mislia i v texas sashto... vsichko e svarzano s golemite razstoiania v tezi strani priateliu... tuka ima gradski transport i upravata ni preceniava che ne ti e tolkova neobhodima knijka predi palnoletie... sorry
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 24 Фев 2003, 9:00

Оправата мисли само за себе си...Всеки от оправата се вози в бронирано BMW или в последен модел Мерцедес! А другите ако щат да мрат... к'во им пука подяволите! Понякога не искам да съм гражданин на тая скапана държава!!! :evil:
Изображение

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 24 Фев 2003, 10:38

В тази убита България има толкова много неща дето трябва да се направят преди да се намалят годините за книжка, че това остава на най-заден план :roll: ...

Освен това представете си какво ще стане ако всяко 16 год. копеле подкара кола (особено някоя по-мощна) - яко катастрофи (все пак повечето 16 годишни не карат като мен и вас :wink: ) :roll: ... Последните случаи на зверски катастрофи от 17г хора за съжаление доказват това :? .

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 24 Фев 2003, 11:05

Мен ако ме питате, книжка да се взема на 21 години, след курмуване на учебен автомобил 1 месец постоянно и душмански изпит! Аман от тиквеници на по 17/18г. взели колата на тати и газ, без да поглеждат наляво надясно.... Точно заради такива кретени стават бели. До утре можем да си говорим за калпави шофьори... Отишла кака ти Веска на кормуване, смигала на инструктора, неможела едно паркиране да направи завалийката, на изпита си показала циците малко в по-изрязана блузка и фатмака я пуснал - тя ще се научи! И кака ти Веска остава освен за себе си опасна и за останалите участници в движението! След като си извадиш колицата и си заобиколен от още 50 кака Вески или 50 Гошака от Люлин (не визирам никого) и бат Крумчовци всички един от друг по-неадекватни... мен лично ме е страх!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 24 Фев 2003, 15:34

изцяло те поткрепям туртурело.изхождам от спомените си как карах на 18г. и как карам сега.като се сетя направо тръпки ме побиват.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

suglasen sum

Мнение от LuBo1 » 24 Фев 2003, 19:09

shofior ne se stava za 1 mesec ili puk za 20 godini 4ovek se u4i cql jivot ko az sum blizo na 18 godini karam kola strah ma e 4e nqkoi selqnin s moskvich ili jigula moje da se ka4i ot gore mi i az da sum vinoven taka dori toi da e vinoven tui4e trqbva da ima proverova4ni izpiti na vseki 2-3 godini stoto ako se mislite za golqma rabota toi i brat4ed mi deto e na 14 godini moje na pravata da dava gaz nali :!: :!: :!: :!: a za tezi koito imat nqkoi po golqmo provinenie da im se vzima knijkata za dulgo vreme
i az sum lubitel na visokite skorosti ama uvi kude v grada da karash s nad 80 to navsqkude dupki ne karame novi koli q nakakvi troshki nad 7 godini ne napraveni za tiq putishta :!: :evil: :evil: opa skusash nosa4 ili po lo6o are gubish kontol i gotova rabotata stava debela tui4e pi6leme bez mozuk bez navici gleda si napravo i kara bez da gleda v ogledalata nqkoi trugva da go izprevarva i toi bez miga4 bez ni6t6o mu cepi putq :!: ot sobsven opit znam(bez malko da me blusne edna skoda ei taka bez knijka) a tezi deto tati ima pari kato im vzemi luskavata koli4ka i ve4e koi stava mene ne me ebe ot nikoi kara si carq na putq toi tati ste me oprai posle prosto jiveev v edna durjava koqto q nqma nikude drugade i tq se kazva Bulgaria
ИзображениеИзображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 24 Фев 2003, 20:51

RAFF написа:изхождам от спомените си как карах на 18г. и как карам сега.като се сетя направо тръпки ме побиват.

Мен също! Никога няма да седна да правя изпреварванията, който правех тогава, минавания на червено със 120 и т.н т.н. Вярно, че на доста хора и на 30 години не им идва акъла в главата, но все пак .. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 25 Фев 2003, 9:12

Turtureloooo акъл и мензис не ти ли дойдат навреме не ги чакай изобщо. :lol: :lol:
Lud umora nemaaaa.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Фев 2003, 9:38

WOLFCUD написа:Turtureloooo акъл и мензис не ти ли дойдат навреме не ги чакай изобщо. :lol: :lol:

хахахахааа :lol: :lol:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 27 Фев 2003, 0:42

На 18 години дори нямаш добри рефлекси. Аз съм твърдо против да се дават книжки преди 18г. Карането не е само да натискаш педали, да буташ ръчката и да въртиш волана. Като излезеш на улицата ставаш участник в пътното движение, а това значи, че поемаш ОГРОМНА отговорност. Всеки сам да прецени - кога може човек да поема отговорности.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 27 Фев 2003, 8:02

Абсолютно съм съгласен с теб, Alpina. Аз предпочетох да изчакам докато навърших 23(!) за да изкарам книжка. Не че преди това не съм карал, но никога на публични пътища.
А за тези които дават зор да вземат книжка на 16 - не бързайте, има време, ще порастнете, ще ви дойде друг акъл в главите (А дано!).
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар

АБЕ

Мнение от Любо Мегов » 27 Фев 2003, 9:16

АБЕ АЗ ГОНЯ 30 ГОДИНИ АМА НЕ МИ Е ДОШЪЛ АКЪЛА ОЩЕ
ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ ИМА ЛИ ОПАСТНОСТ ДА НЕ ДОЙДЕ :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry:

:P :P :P :P :P :P :P

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 27 Фев 2003, 10:03

Голяма...! ;) Веднъж имаш ли нещо racing в душицата - за цял живот е! Аз вече 2ра година се мъча да си потуша лудото в погледа си с дизелчето, но .... никакъв успех за момента...

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 27 Фев 2003, 10:36

Turturelo написа:Веднъж имаш ли нещо racing в душицата - за цял живот е!

Tочно така e Turturelo! Именно "that racing thingy" :yes: ...
Aз имам още ~720 часа докато си взема книжката и дано не ми дойде акъла до тогава :roll: :lol: (през ден "помирисвам кръвчица" като си карам колата, за да не ми спада ентусиазма :twisted: ) :wink: . Btw не съм съгласен с Alpina, че на 18 нямаш добри рефлекси (то ако нямаш добрите рефлекси на 18, едва ли на 21 или повече, ще ги придобиеш някакси; е, същото не важи за "акъла", все пак) :wink: :P :P

true enthusiasts don't give a shit about legitimate driving age, yeah! :P

Следваща

Назад към Извън Темата