голям военен спор..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

голям военен спор..

Мнение от павката » 02 Сеп 2009, 19:56

та приятели,сутринта се разговорихме с колегите за нахлуването на китайците на руска територия и използването на експериментално оръжие срещу първите.спора прерасна в караница :D ,та едната страна държи за това,че оръжието е било вид лазер,другата е на мнение за вакумна бомба!
бихте ли споделили вашите тези :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Сеп 2009, 20:10

аз не мисля, че е имало някакво особено оръжие. ако имаше- щеше да има развитие и да се чуе. такива неща не остават скрити- няма как.

руснаците заплашиха китайците тогава че ще ги замерят с атомно оръжие, но нещата утихнаха и не се стигна до там...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 02 Сеп 2009, 20:10

вакумно нещо е по-близо!
и в афганистан са го пробали...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 20:12

1956-та година - остров Даманский, тайното оръжие е реактивната система за залпов огън БM21 "Град"...

Ето и по-задълбочено инфо:

След ХХ конгрес на КПСС с прочутата реч на генсека Хрушчов за култа на личността към др. Сталин, отношенията между Китай и СССР бележат чувствително охлаждане.
Ескалацията достига връх във въоръжените конфликти между СССР и Китой през 1969г.
Повод за сблъсък е неразрешеният от векове спор за границата и териториалната принадлежност на намиращия се в р. Усури о. Даманский.
Коренът на проблема се крие в различното тълкуване, което двете страни дават на Пекинския договор от 1860г. между Русия и Китай, съгласно който границата минава по двата бряга на реката. Статута на водната повърхност и на речните острови е нерегламентирана. Според нормите на международното публично право границата следва да минава по средата между бреговете. Островът е отдалечен от Китай на 40 м., а от СССР - на 200 м., но и двете страни го считат за свой. Островът е района около него е под контрола на застава Нижная Михайловка.
В периода 1968-1969 обстановката по границата е напрегната. Китайските провокации се превръщат в ежедневие в района на острова.
ПРез нощта на 2 март 1969г. китайски части се прехврълят на острова и се окопават. Съветските граничари на сутринта регистрират нарушение на границата. Група граничари под командването на л-т Стрелников - общо 9 човека - се отправят на острова за да отстранят от съветска територия нарушителите. Окопалите се китайци откриват огън от упор. Съветските граничари загиват под огъня на близо 300 китайски автоматчици. Прикриващата съветска гранична група от 5 човека под командата на мл.с-т Ю. Бабански отвръща на огъня и докладва за инцидента. Командирът на Иманския граничен отряд полк. Леонов вдига по тревога маневрена група. С цената на 32 жертви китайците са отблъснати от острова. На 14 март съветските граничари получават заповед да се изтеглят от острова. През нощта получават нова заповед -да го превземат. Полк Леонов повежда група от три Т - 62 ( по това време нов и секретен ). Командирският танк е поразен. Полковникът - убит.Останалите танкове се връщат на изходни позици оставяйки поразения танк и трупа на своя командир. През нощта група разузнавачи правят опит да унищожат танка. В крайна сметка танкът потъва в реката след попадение на 160 мм минохвъргачка. По това време китайците са прехвърлили на острова около 2000 човека. Сутринта на 15 март граничарите атакуват острова но са отблъснати. В съветския тил са развърнати дивизион реактивни системи за залпов огън "Град" и арт. полк 122 - мм гаубици. За да бъдат задействани тези части е необходима санкцията на военния министър маршал Гречко, който е в командировка или на генсека Брежнев - на официално посещение в Унгария. На 16 март командващия Забайкалския ВО ген. Павловски, без санкцията на Москва взема инициативата в свои ръце. В 12.50 ч. артилерията нанася удар по фронт дължина 10 км. и дълбочина 6-7 км. Изстреляни са около 200 снаряда и ракети. Очевидци сравняват бойното поле с крематориум. Тежките поражения, които нанася реактивната артилерия на китайските части са в основата на легендата за "лазерното оръжие" използвано от руснаците. След арт.подготовката 2 батальон на 199мсп с танкова поддръжка атакува острова и го превзема. Ген. Павловски е издигнат на поста главком СВ. За периода на военните действия СССР губят 60 бойци. За Китай няма официални данни, но те се изчисляват на минимум 1000 души. След инцидента в района на Даманский е дислоцирана МСД.
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 02 Сеп 2009, 20:12

чувал съм .. че цялата армия се е събрала (барабар с техниката) в купчина с височина 50 метра и радиус 50 метра

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Сеп 2009, 20:16

Аз пък помня,че още навремето бащата казваше,че са ползвали някакъв лазер който изгарял всичко наред.По онова време беше ходил няколко пъти в Русия по учения с армията и ставаше дума именно за лазер.
Даже знам и за случка при която дръпнатите нахлуват в някакво село и изтребват де що има,а след това продължават напред водейки деца и жени най-отпред,а братушките вадят тръбата и изравняват де що има със земята.Но така знам аз,а дали е било така..... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 20:23

Иначе по темата - "военни легенди" може да си лафим до Нова Година, ама 2012-та...

Една от тях, по различни данни - факт, е прелитането на изтребител на пределно ниска височина на форсаж при което от налягането на звуковата вълна сърцето кашика не издържа на налягането и се пръска...

А иначе - разработки на лазерно оръжие на въздушно базиране са налице и в САЩ (YAL-1) и в СССР/Русия (Бериев А-60)...

http://www.ausairpower.net/Beriev-A-60- ... bed-7S.jpg

http://www.ausairpower.net/YAL-1A-ABL-1S.jpg
Последна промяна MatriX_Fucked на 02 Сеп 2009, 20:33, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 20:29

На малко хора им е ясно какво точно е станало, за случката Брежнев казва: "Следващия път и копчетата няма да им останат". Това по повод, че след атаката, са останали само копчетата на войниците. И да става въпрос за острова от поста горе, но системата не е Град, но каквото и да е със сигурност е разработка на немците, имам едно две предположения, но...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2009, 20:37

Се си мисля, че ако 56- та година руснаците са разполагали с Бай Лазар, то нямаше в годините на студената война да си мерят .. ракетите. :ok:
Ако през 1956 са успели да стопят цяла армия, то си представям ъпгрейда към 1990-та примерно на какво би бил способен. Няма начин да са имали подобно нещо и да не са го показали. Ако не за друго, то поне за да покажат на гнилите капиталисти, че за нищо не ги бива.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 20:39

Колега, това за "Град"-а не го казвам аз, Мунчо от Под Игото, ами си е факт, документиран! Разбира се, документиран е само от съветска страна, не знам доколко ги броиш за авторитети... :D :D

По темата е направен филм, той така си се и казва - Остров Дамански, от 1969-та година...Има откъси от него в тубата...

http://www.youtube.com/watch?v=Hk_sPom- ... o_response
Последна промяна MatriX_Fucked на 02 Сеп 2009, 20:41, променена общо 2 пъти
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 20:39

bum_bum написа:Се си мисля, че ако 56- та година руснаците са разполагали с Бай Лазар, то нямаше в годините на студената война да си мерят .. ракетите. :ok:
Ако през 1956 са успели да стопят цяла армия, то си представям ъпгрейда към 1990-та примерно на какво би бил способен. Няма начин да са имали подобно нещо и да не са го показали. Ако не за друго, то поне за да покажат на гнилите капиталисти, че за нищо не ги бива.

То по тая логика сега трябва да правят и аналози на БМВ, ама... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Сеп 2009, 20:51

китайците се светнали,че социализма им с рашаните не върви на добре и трябва се даде малко въздух на частниците,хрушчов им симпатизирал.но когато хрушчов споделил със съветниците,те отхвърлили и държали за култа към личноста.
дръпнатите се сприятеляват с американците,те пък им казват,че трябва се докопат до суровините на русите,инак нищо не правят.така чайните нахлуват навътре,избиват граничната охрана и се почва размирицата.започват да водят цивилни-жени,деца,възрастни с цел да се заселват там,руснаците правят огради,но имало случаи да биват изсипвани хората със самосвали през мрежите.
около 12000 били жълтите като войска там,при вече неизбежното от отсреща им пращат ново експериментално оръжие-вакумната бомба-взривява се на 50м над земята и изсмуква кислорода и всичко тотал,без да е наранено външно.китайчетата въобще не разбрали кво станало и дали заден,като видели последиците.
след време стават големи приятели с руснаците,имало е малко освобождаване на предприемачеството на частниците,но слаба работа и се развихрил върлия комунизъм...
това знам аз :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Сеп 2009, 21:07

Eдва преди 2 години явно го пускат официално :)

http://www15.rian.ru/img/81564070_free.html
http://gizmodo.com/gadgets/vacuum-bomb/ ... 299012.php

Не знаех, че Gizmodo ги влекат руските големи играчки...

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Сеп 2009, 21:09

Тате разказваше за лазерни установки, използвани срещу китайско нахлуване по това време. Документи не мисля, че е виждал, но доколкото виждам, и MatriX_Fucked никъв сорс не дава, следователно вярвам на баща ми, който поне е служил в армията като офицер.

bum_bum написа:Се си мисля, че ако 56- та година руснаците са разполагали с Бай Лазар, то нямаше в годините на студената война да си мерят .. ракетите. :ok:

Да де, ама лазера не е за масово поразяване, за кратки разстояния е, изисква много енергия (преносим високоенергиен източник).

Докато още навремето американците разбраха, че нямат контра за руските балистични ракети, тоест никой няма контра за тях, дори и сегашните разработки за ракетен щит базиран в Европа. А за разработките на руснаците за алтернативни оръжия - те едва ли са спирали, кой знае какви иродщини имат разработени и чакат реализация...
Последна промяна Хаос на 02 Сеп 2009, 21:28, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 02 Сеп 2009, 21:14

:shock: Бах тия лазери и вакуми.Тва малко като градски легенди.Иначе имаме играч познал точния резултат,MatriX_Fucked .Американците още квичат против системата "Град",че не била хуманна.Са точно не ми се рови да цитирам с точност но ставаше въпрос за около 20 секунди всяка обстановка изтрелва 40 броя снаряди с тежина 66 кг на няколко десетки километра.Една система е от 24 броя коли по 40 снаряда сами си направете сметка.Някъде бях чел ,че няколко системи могат да подържат постояннен огън около 40 минути.
http://www.youtube.com/watch?v=2-ASZIUP ... edded#t=83

http://www.youtube.com/watch?v=1Hj8cL_h9S8&NR=1
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата