Екостудия на БМВ с 356 к.с. /Vision EfficientDynamics/

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Екостудия на БМВ с 356 к.с. /Vision EfficientDynamics/

Мнение от skate » 01 Сеп 2009, 13:32

Vision EfficientDynamics има 3-цилиндров дизелов двигател и два електромотора, харчи под 3,8 л на 100 км

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

БМВ ще представи студийната разработка Vision EfficientDynamics на автосалона във Франкфурт.

Автомобилът с 2+2 места е спортен, атрактивен и същевременно изключително икономичен и следователно - с ниско ниво на вредни емисии.

Във Vision EfficientDynamics са комбинирани всички компоненти на EfficientDynamics, заедно с хибридна технология и възможност за зареждане от електрическата мрежа.

Двигателят на студията - 3-цилиндров дизел, се комбинира с два електромотора - по един за предния и задния мост. Така се осигурява и 4х4 задвижване.

Общата мощност на системата е 356 к.с., а максималният въртящ момент - 800 Нм. Благодарение на тези показатели лекият суперспортен автомобил може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Същевременно средният разход на гориво е 3,76 л/100 км, което отговаря на вредни емисии CO2 99 г/км.

БМВ Vision EfficientDynamics има 98 литиево-йонни батерии, които използват рекуперация на енергията при спиране. Те се зареждат чрез контакт от електрическата мрежа, което дава възможност на Vision EfficientDynamics да изминава 50 км изцяло на електроенергия.

Моделът има "летящи" врати, които осигуряват много лесен достъп до купето.

За неговото изграждане са използвани само модерни органични материали, а опитът от Формула 1 е позволил на БМВ да осигури перфектна аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление едва Сх=0,22.

Таванът и прозорците са направени от поликарбонатно стъкло, което автоматично се затъмнява при силна светлина.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2405911

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 01 Сеп 2009, 13:56

Супер е!
Само че темата е за "Основен" според мен ;)

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 01 Сеп 2009, 13:59

:shock: голяма лудница, много яко
the project is ready....
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 01 Сеп 2009, 14:01

А дали ще бъде пуснат за серийно производство :?:
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 01 Сеп 2009, 14:03

ACCELERATOR написа:Супер е!
Само че темата е за "Основен" според мен ;)

Да и я има там развита http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=163851 ;)
Поствайте там за да не се размива информацията в две теми.
Изображение

Назад към Извън Темата