Акцизен автомобил?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Акцизен автомобил?
Ако колата е вкарана преди 01.01.2010г. дали след тая дата ще може да се регистрира легално без да се плати акциз? Примерно да се кара с временни номера и след 01.01.2010г да се регистрира или като се отиде след нова година и понеже е вкарана преди падането на акциза ще се дължи?
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Да, много добър въпрос, моля някой информиран да каже 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Според мен няма да стане.В закона пише,че 14 дена след влизането на колата в страната трябва да се подаде молба в митница.Тоест да се декларира.От датата на подаването има още 14 дена в които да платиш акциза.Ако ли не си го платиш в този срок ти пращат писмо в което пише доброволно в рамките на 7 дена да го платиш,ако не ти завеждат дело за дължими суми заедно с лихвите през този период.
Или примерно да земеш транзитни номера за няколко месеца ама нестава .. до колкото знам мах. тези номера са 30 дена
Или примерно да земеш транзитни номера за няколко месеца ама нестава .. до колкото знам мах. тези номера са 30 дена

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
///vlado написа: ... до колкото знам мах. тези номера са 30 дена
След 30 ден ако те спрат ще се разминеш с 10 левчета, казваш че си към КАТ и айде чао... Иначе ако не караш нема проблем...
Абе става обаче не виждам смисъл...

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Тези които караха инвалидни автомобили дали успяха да ги пререгистрират веднага след падането на митата, преди изтичането изтичането на трите години, без да плащат мито? 

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Предполагам, питането е заради опасението ,че след нова година всички ще се юрнат да купуват акцизни коли и цените може би ще скочат.А дали ще е толкова хубаво колкото ни се иска ,дали няма да измислят друг начин да си вземат акциза под друга форма?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол
Като мине нова година ако падне акциза попълвате един договор от тия простите дето в момента се попълват на место
и бегаш в КАТ.Вкрарваш я през европейска граница и немаш дерт.Иначе през сръбско гориш.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
bmwfena написа:Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол![]()
Като мине нова година ако падне акциза попълвате един договор от тия простите дето в момента се попълват на место
![]()
и бегаш в КАТ.Вкрарваш я през европейска граница и немаш дерт.Иначе през сръбско гориш.
ти някога вкарвал ли си кола ? или просто така си представяш нещата

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
току що вкарвам представи си и не съм спрял да вкарвам от 1993гМишу написа:bmwfena написа:Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол![]()
![]()
ти някога вкарвал ли си кола ? или просто така си представяш нещата

Последна промяна bmwfena на 23 Юли 2009, 10:45, променена общо 2 пъти

bmwfena написа:току що вкарвам представи си и не съм спрял да вкарвам от 1993гМишу написа:bmwfena написа:Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол![]()
![]()
ти някога вкарвал ли си кола ? или просто така си представяш нещата![]()
На 40 години съм приличам ли ти на клавиатурен боец.Избери си една кола само че да е в австриийско понеже само такива празни kaufentrag-имам ако ще и 500кс да е и да видиш че колата идва до тук без да е записана на която и граница е...А и сега нема смисъл в нет пространството да се показват начините на работа
ми аз съм на 14г ма ми казаха ,че това което записват на калотина е че просто такава кола е влязла и записаното неотива в митницата или някъде другаде НЕ бъркаи граница и митница как може от 93 да вкарваш и да не си разпитал

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2