Въпрос за данъчна оценка гараж
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- robert1975
- младши ентусиаст
-
Въпрос за данъчна оценка гараж
Здр. колеги-не се търпи вече от посегателства по БМВ-то и реших да си купя подземно паркоместо/не гараж а паркоместо/ в Банишора -София.
Та въпроса ми е някои знае ли приблизителната данъчна оценка ма такова паркоместо подземно в жилищна сграда в тази част на града без акт 16!?
Благодаря предварително!
Та въпроса ми е някои знае ли приблизителната данъчна оценка ма такова паркоместо подземно в жилищна сграда в тази част на града без акт 16!?
Благодаря предварително!

BMW-маниак

- robert1975
- младши ентусиаст
-
Ясно-защото ми казаха че не могат да ми го дадат под данъчна оценка,защото се плащало ддс 

BMW-маниак

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Да,да му спестиш на него пари,и аз така си купих ама май трябваше да е в груб строеж сградата да няма и акт 15 или поне така аз съм разбралrobert1975 написа:Ясно-защото ми казаха че не могат да ми го дадат под данъчна оценка,защото се плащало ддс

А и като се прави сделката по даначна оценка,и по малко ще лапне Нотариуса

Обаче в подземните гаражи парко местата са около 6000 до 8000 Евро Гаражите почват от 12000,може да са паднали сега незнам.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
Колега тъй като се занимавам с това, първо се гледа цената и след това данъчната оценка ако мястото ти е 10 000 лв ще се пада по 500 600 лв ... зависи но горе долу нещо от сорта а и неможе с точност да се определи преди общината да е дала тази данъчна оценка принципно е 2.5 %, но това по-скоро се отнася за пазарна цена, а за данъчна ще видиш какво ще ти кажат 

Аре нема нужда...
Вики не разбрах 2.5% от какво и на какво?!? Аз също се интересувам от гараж, но за поне 10 коли. Също предполагам, че данъчната оценка при пазарна цена 10000 лева, няма да е повече от 1000 лева. 2.5% от данъчната оценка всъщност е размера на местния данък
който трябва да си платиш, за да получиш нотариален акт за собственост. НО не съм чувала до сега някой да е получил данъчна оценка на недвижим имот (жилище, магазин, гараж, парко място и т.н...) преди акт 16. От 1-ви юли т.г. влязоха в сила новите (повишени разбира се) нотариални такси. При горепосочената цена въпросната такса не надвишава 200 лева.
Роберт ще споделиш ли какви цени са ти предложили и конкретно за местонахождение на въпросната сграда?

Роберт ще споделиш ли какви цени са ти предложили и конкретно за местонахождение на въпросната сграда?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Може може,аз си купих на даначна оценка имота и нямаше и акт 13 на 2-ра плоча беше и сичко е ОК,Според в какво състояние е имота се прави оценката то там е и даалверата за купуването че е ниска оценката ако пазарната е 200 000 евро даначната е 15 000 леваLia написа:Вики не разбрах 2.5% от какво и на какво?!? Аз също се интересувам от гараж, но за поне 10 коли. Също предполагам, че данъчната оценка при пазарна цена 10000 лева, няма да е повече от 1000 лева. 2.5% от данъчната оценка всъщност е размера на местния данъккойто трябва да си платиш, за да получиш нотариален акт за собственост. НО не съм чувала до сега някой да е получил данъчна оценка на недвижим имот (жилище, магазин, гараж, парко място и т.н...) преди акт 16. От 1-ви юли т.г. влязоха в сила новите (повишени разбира се) нотариални такси. При горепосочената цена въпросната такса не надвишава 200 лева.

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Кой идиот ще ти продаде недвижим имот с пазарна стойност 200 000 евро, на цената на данъчната оценка от 15 000 лева?!?! Душко знаеш естеството на работата ми, купила съм не един или два гаража, ама такъв балък, който да продава така до сега не съм срещала... Предполагам имаш в предвид принципа на покупките "на зелено", което ще рече недвижим имот във фаза на проект или груб строеж. Тогава цените са наистина значително по ниски поради риска от незавършване на строежа, но в никакъв случай не са с такива драстични разлики за каквито говориш!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Опа Душа,недей така,пред Нотариуса се прави сделката на даначна оценка сещаш се защо а под масата додавам остатака до 200 000 Евро
Па тои да си ги пере както иска
Не една или 2 сделки съм направил по този начин ясни са ми нещата.
Па тои да си ги пере както иска
Не една или 2 сделки съм направил по този начин ясни са ми нещата.
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
Лиа, имах в предвид , че тези 2.5 % са при изплащането на сумата примерно 10 000 лв ... но за данъчна оценка с точност неможе да се каже преди акт 16 ... за това казах приблизително...сумата
Колегата Scott ти го казва...идват оглеждат и казват на колко се оценява нали все пак знаем за какво говориме... - данъчна оценка
Ако колегата иска подробна инфо ... да пише лс 

Последна промяна Vikito_24 на 18 Юли 2009, 12:58, променена общо 1 път
Аре нема нужда...
Пиле естествено че сделката се изповядва на данъчната оценка, а не на пазарната стойност, която всъщност си платил. Но тук деца прекрасни, далаверата не е за този, който дава парите, а за този който ги взима
Така че в качеството си на копувач ти е все едно- в крайна сметка си плащаш пазарната цена (въпросното ДДС което толкова ви плаши си е включено в договора за покупкопродажба бзиран на данъчната оценка, тоест не го плащате отделно).
И сега Вики обясни ми пак моля те за тези 2.5% от къде се появиха и какво имаш в предвид... Живо се интересувам от покупка на гаражи и парко места поради естеството на бизнеса си и смятам че и на автора на темата ще му е полезно. "имах в предвид , че тези 2.5 % са при изплащането на сумата примерно 10 000 лв ... " ето това не го разбирам- за какви 2.5% говориш, стойност от какво са, изплащат се за какво и на кого... и каква ипотека се появи изведнъж, никой не е говорил за ипотека?!?! Ти каза че го работиш това нещо, моля те да ми разясниш по-обстойно защото нещо ми се губи...

И сега Вики обясни ми пак моля те за тези 2.5% от къде се появиха и какво имаш в предвид... Живо се интересувам от покупка на гаражи и парко места поради естеството на бизнеса си и смятам че и на автора на темата ще му е полезно. "имах в предвид , че тези 2.5 % са при изплащането на сумата примерно 10 000 лв ... " ето това не го разбирам- за какви 2.5% говориш, стойност от какво са, изплащат се за какво и на кого... и каква ипотека се появи изведнъж, никой не е говорил за ипотека?!?! Ти каза че го работиш това нещо, моля те да ми разясниш по-обстойно защото нещо ми се губи...
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-

Аре нема нужда...
- robert1975
- младши ентусиаст
-
Относно цената-първо ми казаха 4000 Евро ,но после се отметнаха и казаха че данъчната оценка е по-жисока и под 6000 не го дават а то е малко като квадратура -13 кв.м. 

BMW-маниак

- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
без акт 16 около 7 000, с акт 16 докум 10 000.Един съвет- винаги можеш да се пазариш за цената ... 

Аре нема нужда...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2