Един казус за застрахователи.Помагайте.
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
Един казус за застрахователи.Помагайте.
Здравейте,преди около 3 седмици бях участник в едно птп.Обяснявам на бьрзо,карам си (за щастие не седмака другия ми автомобил един фиат)и в един момент срещу мен изкача един сеат преварайки тир.Сеата се удря в един форд, форда в мен и т. н., имаше и пострадали. Преди няколко дни отивам да си взема протокола за птп(доста го забавиха)и в него пише как шофьора на сеата предприема изпреваране на разрешен участьк с което предизвиква птп.Всичко е добре докато не отидох до застрахователя на виновното лице!В пьрвия момент се заядоха че е писало че изпреварването е на разрешен участьк и представяте ли си пича не е бил виновен!Вбесих се и им казах че са малоумници.......след 2 минути излезе явно шефа им,прочете протокола и каза че няма основание да ми откажат щетата!Звьнят ми вчера и ми заявяват че ще платят след като мине следствието(а има такова,защото има пострадали).Вьпросьт ми е,не е ли достатьчен този протокол в който се казва кой е виновен или наистина трябва да се изчака и това дознание?Ако има помощ,накрая ще ви кажа и за кой точно случай става вьпрос,90% от вас за гледали за него по медиите.
Газ,смyкач и ляв мигач
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Катастрофата с кортежа на Сергей
?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
И при мен имаше подобен случай - един от камионите се обърна на магистралата и я препречи и тъй като полицаите не отцепиха движението правилно след около час един микробус се размаза в кабината и единия от двамата в микробуса пострада тежко. Когато има пострадал полицаите не издават акт, а чакат ако има следствие, дело и други, а застрахователите не изплащат щетата без акта.
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
След като има пострадали - има и следствие.
Задължително застрахователя изчаква решението на полицията преди да бъде изплатено каквото и да е!
Единственото неприятно е, че системата на полицията е много тромава.
Иначе проблем със застрахователя след това не вярвам да имаш!
Задължително застрахователя изчаква решението на полицията преди да бъде изплатено каквото и да е!
Единственото неприятно е, че системата на полицията е много тромава.
Иначе проблем със застрахователя след това не вярвам да имаш!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
В такива ситуации се чака, понякога повече от 4-5 месеца, но в случая си с вързани ръце...
Иначе в протокола много точно и ясно е описано кой е виновен и т.н., стига да е попълнен протокола стриктно, да не се налага да издирваш писаря...
Иначе в протокола много точно и ясно е описано кой е виновен и т.н., стига да е попълнен протокола стриктно, да не се налага да издирваш писаря...

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги,явно ще трябва да почакам,а случая наистина е с кортежа на станишев.На печелевшите честито! 

Газ,смyкач и ляв мигач
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- karal fiat
- Потребител
-
Протокол се издава само на потърпевш. Щом го имаш си такъв. Това значи има виновен. Следствието е за евентуални жертви. Ти си потърпевш. След приключване застрахователите решават дали да търсят пари от виновния. С две думи имаш кола имаш щета имат виновен - длъжни са да платят. Гони ги до дупка. За справка БУСТРАТА отказаха да изплатят броня за 1700лв. за фиат в сравнение бмв е 800лв. и предложиха 800, но им се наложи и ги платиха. Търси си правата за изплащане до 30 дена.
Не може да има изплащане до 30 дни, защото има следствие, което означава, че все още не са изяснени обстоятелствата около инцидента и виновността на причинителя на ПТП-то не е доказана окончателно. Не се тревожи, след приключване на следствието ще си получиш обещетението, след като вече са ти казали, че нямат основание да не приемат протокола от КАТ 

- karal fiat
- Потребител
-
Следствието може да приключи и след 3г. като оздравее някой. Щом има протокол има виновен.Друго е какво ще понесе той. Колата не е следствена и подлежи на ремонт. Ехххх застрахователи много трудно плащате. амаааааа трябва да ВИ подкарат.
Протокола за щети не доказва виновност, а е обяснителен констативен документ на причиняването на щетите. Причинителят е безспорен, но може да бъде уневинен. Невинен до доказване на противното. Всъщност законите ни не са толкова сложни, просто четете дребните надписи. Да, автомобила не е следствен и подлежи на ремонт и ако иска човека може да се договори със застрахователя да му се направи оценка на щетите, да си ги отстрани за своя сметка и когато следствието приключи да си получи изплащането. А може и просто да почака месец-два, защото не вярвам да се забавят повече нещата.
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря ви много за отделеното време и за получените отговори,радва ме факта че има на кой да разчитам,тоест на вас сьфорумците за информация от каквото и да е естество! Нека да изясним този казус,защото всички сме по пьтищата и на всеки може да се случи нещо такова!(да не дава Господ)
Газ,смyкач и ляв мигач
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
karal fiat написа:Протокол се издава само на потърпевш. Щом го имаш си такъв. Това значи има виновен. Следствието е за евентуални жертви. Ти си потърпевш. След приключване застрахователите решават дали да търсят пари от виновния. С две думи имаш кола имаш щета имат виновен - длъжни са да платят. Гони ги до дупка. За справка БУСТРАТА отказаха да изплатят броня за 1700лв. за фиат в сравнение бмв е 800лв. и предложиха 800, но им се наложи и ги платиха. Търси си правата за изплащане до 30 дена.
Глупости на килограм нахврляни с голямата лопата, пич защо първо не се образоваш, преди да пишеш личните си предположения и впечатления! Нека ти дам един прост пример, аз те удрям - виновен съм, но си имам пълно каско, как аджеба ще докажа аз на застрахователя че тази щета е настъпила вследствие на удара с твоето МПС, ако не разполагам с необходимия документ, в случая?! Търсенето на пари от виновния се нарича РЕГРЕС, като принципно в същото време можеш да се замислиш, защо се сключва застраховка Гражданска Отговорност. Колкото до срока за изплащане на щети по "ГО", то той е 14 (работни) дни, като тези дни можеш да си ги броиш след окончателното окомплектоване на щетата (набавяне на всички необходими от застрахователите документи), а не от завеждането на самата щета, защото принципно има разлика.

- karal fiat
- Потребител
-
Projektzwo написа:karal fiat написа:Протокол се издава само на потърпевш. Щом го имаш си такъв. Това значи има виновен. Следствието е за евентуални жертви. Ти си потърпевш. След приключване застрахователите решават дали да търсят пари от виновния. С две думи имаш кола имаш щета имат виновен - длъжни са да платят. Гони ги до дупка. За справка БУСТРАТА отказаха да изплатят броня за 1700лв. за фиат в сравнение бмв е 800лв. и предложиха 800, но им се наложи и ги платиха. Търси си правата за изплащане до 30 дена.
Глупости на килограм нахврляни с голямата лопата, пич защо първо не се образоваш, преди да пишеш личните си предположения и впечатления! Нека ти дам един прост пример, аз те удрям - виновен съм, но си имам пълно каско, как аджеба ще докажа аз на застрахователя че тази щета е настъпила вследствие на удара с твоето МПС, ако не разполагам с необходимия документ, в случая?! Търсенето на пари от виновния се нарича РЕГРЕС, като принципно в същото време можеш да се замислиш, защо се сключва застраховка Гражданска Отговорност. Колкото до срока за изплащане на щети по "ГО", то той е 14 (работни) дни, като тези дни можеш да си ги броиш след окончателното окомплектоване на щетата (набавяне на всички необходими от застрахователите документи), а не от завеждането на самата щета, защото принципно има разлика.
За образование може да поспорим. ТИ МЕ УДРЯШ имаш акт, а аз протокол. Ти си имаш каско и при липса на алкохол си получаваш застраховката, а аз дърпам от гражданската. Нещо друго за обяснение? Това е при положение,че не възаш, а ако и ти видя номера оставаш без каско/поради алкохол/ и без книжка. Протокола от кат е официален и достатъчен документ за изплащане по гражданска. Отделно е че застрахователите се мотат. Това което казах за плащането е вярно. Говоря за бронята на фиат баркета, оня дир. в софия каза съди ме и го направих. Плати си като поп 1700лв в аутоиталия за броня и още 200 за стопове + ддс по каско. Така че добре знам за какво говоря.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2