Препоръчайте маршрут!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Препоръчайте маршрут!

Мнение от zvezdo88 » 09 Юли 2009, 20:15

Колеги утре тръгвам за България от Холандия (Хага). Пътувал съм 4-5 пъти Холандия - Германия - Австрия - Унгария - Сърбия - България... но сега си мисля дали да не мина през Словения и Хърватска (приятел ми каза , че винаги от там си минавал) ... другият вариант който си мислих е през Румъния , но мисля да отпадне. Ще се радвам ако ме посъветвате главно за маршрута през Словения и Хърватска... понеже ще ми е за 1ви път от там. - граници , гориво и някои съвети и дали си заслужава... също толкова ли е натоварено движението с Турци както през Унгария?

Благодаря предварително...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Юли 2009, 20:16

през Румъния, докато не оправят международния си път (още 4-5 години), не си го и помисляй :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Re: Препоръчайте маршрут!

Мнение от add1cted » 09 Юли 2009, 20:35

zvezdo88 написа:Колеги утре тръгвам за България от Холандия (Хага). Пътувал съм 4-5 пъти Холандия - Германия - Австрия - Унгария - Сърбия - България... но сега си мисля дали да не мина през Словения и Хърватска (приятел ми каза , че винаги от там си минавал) ... другият вариант който си мислих е през Румъния , но мисля да отпадне. Ще се радвам ако ме посъветвате главно за маршрута през Словения и Хърватска... понеже ще ми е за 1ви път от там. - граници , гориво и някои съвети и дали си заслужава... също толкова ли е натоварено движението с Турци както през Унгария?

Благодаря предварително...

Хърватска и Словения са рай.. Единственото кофти е, че Словения липсва част от магистрала и още се строи и за малко е доста бавно движението. В Хърватска внимавай със скоростта, че полицаите са куки - А4, тройки или цедки черни със черни стъкла и са много коварни (личен опит). Цените са си нормални и винетните такси са подобни като на другите европейски страни, а магистралите и на двете страни са направо прави та оттатък!
There is no replacement for displacement

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 09 Юли 2009, 20:50

Ако минаваш през Словения на границата си купи винетка (15 Е за 1 седмица, 30 за 1 месец, 95 за 1 година след промените от 1.7.2009). Ако решиш да спестиш почти на 100% ще те видят на излизане към Хърватска и глобата е нещо от сорта на 800 Е. Преди няколко дни на границите на Словения и Хърваска нямаше големи задръствания от турци, опашката беше голяма на влизане в Сърбия и огромна на Калотина. На няколко пъти съм попадал на кофти гориво в Хърватска, гледай да зареждаш на някоя по-голяма бензиностанция от веригата им Ина. В Словения горивата са си ок особенно на ОМВ. Гледай да спазваш ограниченията, че почнаха да се появяват катаджии под прикритие. Бъди с едно на ум към А6 и Шкоди комбита.
Като се прибереш пиши откъде си минал и как е било положението с турците по границите,че другата седмица ме чака път.
Приятно и безаварийно пътуване.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 09 Юли 2009, 21:22

Колегите са ти казали повечето неща, да потвърдя само... Скоро се прибирахме от Италия по този маршрут...За Словения - задължително веднага кат влезеш още на границата си вземи винетка, не видяхме едноседмична, ние взехме месечна за 35 евро. Оранжева, лепи се на стъклото. Има пунктове с камери, които сканират за винетка. Има участък, който не е магистрала и там имаше малко задръстване, но пък пейзажа и къщичките наоколо са страхотни. Ако имаш време мини през Любляна... Мноого приятен град с неповторима атмосфера.
В Хърватска се плаща / става и в евро/ на КПП-та на магистралата. Както каза един колега, спазвай горе-долу ограниченията, с повече от 140не се движи, че ни събра очите едно черно Ауди без никви полицейски стикери... и много ауспуси. Изпревари италиански Голф пред нас, наби спирачки и сини светлини на задното стъкло...
За гориво... нормално е... Повечко чакахме само на наща граница, иначе нямаше задръствания ;) :)
Лек път ти желая :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 10 Юли 2009, 14:13

Отложих си пътуването за Неделя (мразя неорганизирани хора) - реших да мина през Словения и Хърватска ... Като се прибера ще пиша с подробности как е било :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 10 Юли 2009, 15:00

така е най добре

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 14 Юли 2009, 0:16

Аз по стечение на обстоятелствата още съм тук в Холандия, но вече почваме да товарим и тръгваме след 2-3 часа. Исках едно бързо въпросче има ли такова нещо , че винетките в Словения са само за 6 месеца и колко тунела се заплащат ? АКо ми кажете цени ще съм ви благодарен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 14 Юли 2009, 4:06

Да добавя че пътя през Румъния не е толкова зле. От 2007 пътувам оттам тогава нямаше път а каманаци сега е друго . Сега от границата до Тимишоара е хубав с много прави отсечки от там до Карансебеш и после до Турну северин (около 200км) си е мъка не толкова заради настилката колкото до това че се минава през много села и има много завой (планински участъцИ). От турну северин до калафат пътя е добър. За Сърбия не забравяй че ти трябва Зелена Карта ако нямаш 100тина евра си приготви. Аз минавам по 6-цата Нюрнберг - Пасау - Линц - Виена - Будапеща - Сегед и после оттам си избери през Румънско или през Сърбия така избягваш Хрватска и Словения и ти трябват само 2 винетки за Австрия 8 евра и Унгария пак 8 евра некъде ..

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Юли 2009, 9:28

zvezdo88 написа:Аз по стечение на обстоятелствата още съм тук в Холандия, но вече почваме да товарим и тръгваме след 2-3 часа. Исках едно бързо въпросче има ли такова нещо , че винетките в Словения са само за 6 месеца и колко тунела се заплащат ? АКо ми кажете цени ще съм ви благодарен

да така е! винетката е 35 евро! не си и помисляй да я спестиш на границата ше те фанат и ше те ицзчаластрат 150!!! винетката важи 6мес и няма по-къса!
също не си и помисляй за румъния. през хърватско и словения е царския път!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Юли 2009, 10:13

To май вече е късно за подобен съвет, но ако беше написъ и в коя част на българия отиваш, щеше да можем да ти дадем съвет от къде да влезнеш за да не чакаш турците ;)
За мен винаги е за предпочитане 50-100км + отколкото 5 часа висене на калотина.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 14 Юли 2009, 23:02

Както вече писах винетките в Словения от 01/07/2009 са както следва : 1 седмица - 15 евро, 1 месец - 30 евро, 1 година - 95 евро. 6-месечната вече не съществува.

Назад към Извън Темата