Пускане на wireless мрежа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Пускане на wireless мрежа.

Мнение от Toneloker » 09 Юли 2009, 13:25

Въпроса ми е какви настройки се правят за пускането на wireless мрежа? Имам модем от бтк.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Пускане на wireless мрежа.

Мнение от Le Transporteur » 09 Юли 2009, 13:43

Toneloker написа:Въпроса ми е какви настройки се правят за пускането на wireless мрежа? Имам модем от бтк.

На сайта им е обяснено си мисля, имаше нещо за Wi-Fi. http://my.contact.bg/
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 09 Юли 2009, 13:56

Погледни книжката, в нея е описано всичко, първо трябва да свържеш модема с компютъра чрез USB кабела (май беше така) и да го настроиш през http://my.contact.bg/ ;) След настройката махаш USB кабела и си ловиш Wireless-а :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 09 Юли 2009, 14:09

Оказа се, че няма usb kabel пък камоли книжка. :mhihi: Дали в някой център на бтк ще могат да ми дадът нов? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 09 Юли 2009, 15:03

Toneloker написа:Оказа се, че няма usb kabel пък камоли книжка. :mhihi: Дали в някой център на бтк ще могат да ми дадът нов? :roll:

отиваш там, от дето си го взел рутера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 09 Юли 2009, 15:09

абе кви USB кабели ви гонят за рутер не ми е ясно :shock: от рутера към компютъра си отива обикновен лан кабел :!:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 09 Юли 2009, 15:11

Влез в сайта на бтк-то с името и паролатати и отиди там на настройките на АДСЛ мережата, има една секция за wi'fi и обикновено е забранено, за да го активираш го промени на разрешено и си рестартирай модема :)
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 09 Юли 2009, 15:17

Въпроса е, че ми дава някаква грешка. Звънях и на бтк те ми казаха, че трябвало само 1 комп да е включен към модема, но тъй като ми свърши батерията на лаптопа. Като я заредя ще пробвам пак. Пък в най-лошия случей ще дам 50-100 лева за отделен модем.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 09 Юли 2009, 15:22

Лошото е, че май само БТК модема може да пръска wi fi сигнала, аз също бях пробвал с модем и не стана... и доколкото четох в нета няма вариант да стане с различен от техния.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

wireless мрежа

Мнение от Bojidar » 09 Юли 2009, 16:08

Вместо да се мъчиш сам да направиш wireless мрежата защо не звъннеш на номера за повреди на БТК. Обясни какъв е проблемът и ще ти изпратят техник, който да разреши проблема. Ако ти се занимава можеш да отидеш до някой център на БТК и Вивател, там трябва да могат да ти обяснят. Но най-добре си звъниш на повреди и смятам, че до 2-3 часа всичко ще е ок.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 14 Юли 2009, 0:00

След като от my.contact.bg не можеше да се влезе в модема, че и бтк не успя. :mhihi: Влязох в 192.168.1.1. За username и password използвахме root/ rootWLacess. От там пуснахме wireless-a и сега бачи. :) Дано на някой да му е било от полза.

Паролата може да не е същата. Затова потърсете в гоогле. :)
Може да си правите така базик в кафетата каде има фрее wireless. Паролота за връзка с модема подщи никой не я сменя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юли 2009, 8:42

Toneloker написа:Може да си правите така базик в кафетата каде има фрее wireless. Паролота за връзка с модема подщи никой не я сменя.

Страхотна идея, за тва ще сме си цял живот в средновековието :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 14 Юли 2009, 14:09

Toneloker написа:След като от my.contact.bg не можеше да се влезе в модема, че и бтк не успя. :mhihi: Влязох в 192.168.1.1. За username и password използвахме root/ rootWLacess. От там пуснахме wireless-a и сега бачи. :) Дано на някой да му е било от полза.

Може да си правите така базик в кафетата каде има фрее wireless. Паролота за връзка с модема подщи никой не я сменя.

Недей, дава такива съвети на хората. Това че не виждаш активната защита по MAC адрес, често в комбинация с някой троянец, не значи че не е там. Остави тия като мен, дето сме пуснали free WiFi да знаем какво правим, а? :winky:
Изображение
От тогава русото не е на мода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2009, 14:23

Toneloker написа:След като от my.contact.bg не можеше да се влезе в модема, че и бтк не успя. :mhihi: Влязох в 192.168.1.1. За username и password използвахме root/ rootWLacess. От там пуснахме wireless-a и сега бачи. :) Дано на някой да му е било от полза.

Колега,ти пък що си мислиш че след като си си сложил юзър и парола не мога да ти "хакна " мрежата???
Ама няма да ти е много готино ,но даваш съвети тука

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 14 Юли 2009, 14:24

Е.Димитров написа:

Колега,ти пък що си мислиш че след като си си сложил юзър и парола не мога да ти "хакна " мрежата???
Ама няма да ти е много готино ,но даваш съвети тука

Да съм казал, че не можеш? :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата