Имам едно питане за каско !?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Имам едно питане за каско !?
Става дума за автокаско в Алианц.
Стана фал, с наще яки БГ пътища и резултата е:
2 чисто нови гуми Kumho Ecsta kh11 са за боклука (1-та е с балон, а другата е се 1 нарязана с нож .. )
На всичкото отгоре предната дясна джанта е изнесена назад, стой леко наляво когато волана е направо и освен това камбъра и е все едно +3 ( стои наклонена на ляво ) ...
Та тия щети покриват ли се от каско или да ходя сега по сервизи да давам 5-600 лева заради хубавите ни пътища ?
п.с. - знам че мога да проверя при застрахователя, това ще е чак утре, а аз искам да знам как стоят работите, че ми е едно такова яко ..
Стана фал, с наще яки БГ пътища и резултата е:
2 чисто нови гуми Kumho Ecsta kh11 са за боклука (1-та е с балон, а другата е се 1 нарязана с нож .. )

На всичкото отгоре предната дясна джанта е изнесена назад, стой леко наляво когато волана е направо и освен това камбъра и е все едно +3 ( стои наклонена на ляво ) ...
Та тия щети покриват ли се от каско или да ходя сега по сервизи да давам 5-600 лева заради хубавите ни пътища ?
п.с. - знам че мога да проверя при застрахователя, това ще е чак утре, а аз искам да знам как стоят работите, че ми е едно такова яко ..
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
Колега обади ли се в КАТ?
Имах подобен проблем и много разправии. Едно ще ти кажа - без портокол от кат много ще ти е трудно ако излезе голяма сума ... за жалост
Прегледай ми темата ако искаш а каквото мога ще ти съдействам като съвети
ето и линк: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=130274&highlight=
Имах подобен проблем и много разправии. Едно ще ти кажа - без портокол от кат много ще ти е трудно ако излезе голяма сума ... за жалост
Прегледай ми темата ако искаш а каквото мога ще ти съдействам като съвети

ето и линк: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=130274&highlight=
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
Всичко е ОК.
Днес сутринта ми обясни 1 момче от алианц как стоят работите,
закарахме колата до 1 тротоар и викнахме куките там, се 1 ся е ударена в трототарчето. Друг въпрос, че единия дебил ( оп полицай исках да кажа ) беше някъв агресивен с комплексиИ и написа АКТ за несъобразена скорост, ама имам вече пороткол и от там нататък всичко е лесно. Описаха 1 джанта, 2 чисто нови гуми на 1-ви оглед, а на втори ще идват като се разглоби колата да видят как стоят работите с ходовата част. А те са (2 биалетки и ляв носач)
Та мисля, че ще си изплатят всичко и дано стигне за целия ремонт!
Благодаря на всички отзовали се
Днес сутринта ми обясни 1 момче от алианц как стоят работите,
закарахме колата до 1 тротоар и викнахме куките там, се 1 ся е ударена в трототарчето. Друг въпрос, че единия дебил ( оп полицай исках да кажа ) беше някъв агресивен с комплексиИ и написа АКТ за несъобразена скорост, ама имам вече пороткол и от там нататък всичко е лесно. Описаха 1 джанта, 2 чисто нови гуми на 1-ви оглед, а на втори ще идват като се разглоби колата да видят как стоят работите с ходовата част. А те са (2 биалетки и ляв носач)
Та мисля, че ще си изплатят всичко и дано стигне за целия ремонт!
Благодаря на всички отзовали се

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
А ти как мислеше да получиш протокол, без да пишат на някой акт?
Иначе той е дебил, че ти не си сетил какво да направиш...
Vlados написа:А ти как мислеше да получиш протокол, без да пишат на някой акт?
Ми, аз попринцип съм на това мнение за полицаите в БГ независимо от ситуацията. Факт е, че 90% от тях са дебили ( Нищо лично към колегите които са полицаи или имат такива роднини! )
Иначе човека в Алианц ми каза, че е възможно да получиш протокол без да пишат акт:)
А и ако някой ми обясни за каква превишена скорост става дума, при положение, че изобщо не са били там да видят какво е станало ..
Обяснението беше:
"Притстай си ако имашИ пиян чуек ко щеш да прайш а?"
"оо тъс гума нимой я напрай на парчета с пийсе колкот е ограничението"
както и да е

ако има някой колега да пита нещо, да си пита

PeReZ написа:Колега, съжалявам много за това което ти се е случило. Дано нещата се оправят по начина по-който искаш ти.
Но... Можеш ли да си разтълкуваш правилно израза "несъобразена скорост" и според теб трябва ли да е бил човек там за да прецени, че скоростта ти не е била съобразена с пътните условия (дупките и препятствията) ?
1-во Шофьорът не съм аз

И за акта не искам да го оспорвам сега, мисля че не са прави ( това беше вход на бензиностанция, имаше супер голяма яма и днес като отидохме 1 чужденец беше паднал във същата дупа и имаше бая големи щети. Тъкмо беше сменил гумата и си тръгваше. )
Както и да е. Междодругото чакахме около час да дойдат полицаи и като звъннахме 2-ри път чакахме около 1 - 2 минути някой на 166 да вдигне

Поздрави!
Аз си изтрих мнението за да не вземе да се засегнеш и да не ти развалям допълнитено настроението (в крайна сметка е кофти да си удариш колата в шибаните ни дупки и някой да ти обяснява че вината е само в теб), ситуацията е парадоксална наистина.
Но в крайна сметка държавата е такава каквито сме ние, респективно и пътищата ни са зле.
Но законово нещата биха стояли по същия начин в повечето държави, които смятаме за нормални.
Но в крайна сметка държавата е такава каквито сме ние, респективно и пътищата ни са зле.
Но законово нещата биха стояли по същия начин в повечето държави, които смятаме за нормални.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
rado_e30m40b16 написа:гуми не покрива а джантите ако са писани в каското покриват
Джанти се покриват, но само за щета от 90% процента от застрахователите. Това само като странична информация. Ако ви ги откраднат е като с халогени - няма останала част - няма и пари.
Кофти работа е с джантите и гумите.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
raid написа:......
Иначе човека в Алианц ми каза, че е възможно да получиш протокол без да пишат акт:)
Като ти е казал човека от Алианц, че може, защо не му каза да ти уреди такъв протокол? Ами ако ти беше казал, че трябва да си бракуваш колата...
raid написа:А и ако някой ми обясни за каква превишена скорост става дума, при положение, че изобщо не са били там да видят какво е станало ..
..........
ако има някой колега да пита нещо, да си пита
Сега да ти обясня и за каква превишена скорост става въпрос - за НИКАКВА. Както сам си написал по-горе става въпрос за НЕСЪОБРАЗЕНА скорост, но явно много хора не правят разлика между двете.
За да стане ясно, несъобразена скорост е:
Закон за движение по пътищата написа:Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
При така формулиран закон, какво можеш да кажеш - когато няма друг участник, винаги си виновен.
И какво се оказва, че дебилите са тези, които прилагат закона, а не тези, които са го измислили и не тези, които го нарушават...
Ами колеги гумите ги писаха като демидж там във листите си - Мериха ги и от 8 възможни имаха 7мм грайфер и тоя пич вика, че щяли да ги платят. Едната джанта е с отлющен борд. ( Аз такава си намерих вече 2-ра ръка ) ама уж и нея писаха.
@Vlados, - Прав си, може и да са прави за несъобразената скорост. Но си остават дебили, примерно за това че ги чакахме час и половина. ( Пак исках да кажа полицаи де
)
@Vlados, - Прав си, може и да са прави за несъобразената скорост. Но си остават дебили, примерно за това че ги чакахме час и половина. ( Пак исках да кажа полицаи де

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2