Към колегите доктори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Към колегите доктори

Мнение от Елби » 04 Юли 2009, 0:24

Имам следния здравословен проблем: преди около 5-6 дни ме заболяха сгъвките на колената, но помислих, че съм се преуморил (понеже се налагаше около няколко дни да стоя продължителни периоди от по 1-2 часа прав на ден) и не обърнах голямо внимание на проблема. Преди около 2-3 дни, обаче, болкта се усили, особено в десния крак (сгъвката на коляното) и надолу към прасеца. Започнах да се движа повече, пеша ходих насам-натам, не ползвах асансьор и вчера се зарадвах, че болките взеха да се успокояват. Да, но днес ситринта се събудих почти без болка в левия крак и изместена болка в дясното коляно. Сега ме боли отстрани отдясно на коляното и отпред. Не мога да определя дали болката в сгъвката на коляното и прасеца е утихнала, защото болката отстрани и отпред е доста силна, даже куцам, не мога да си разгъна крака докрай.
Нямам личен лекар и не съм плащал здравни осигуровки от 2003г. затова, ако има колеги лекари във форума, ще се радвам да ме насочат какви мерки да взема.
Благодаря предварително.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Юли 2009, 1:14

Нз от каде си, но аз съм имал проблеми с колената..
За пловдив:

Доктор (доцент) Атанасов 0888148292
Доста е добър

Потребител
Аватар

Мнение от george45 » 04 Юли 2009, 8:59

Трябва ти ревматолог, такъв е и горепосочения доцент.

Потребител
Аватар

89

Мнение от lyo1 » 04 Юли 2009, 13:21

за софия-Тони Георгиев.Много е добър

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 04 Юли 2009, 13:39

george45 написа:Трябва ти ревматолог, такъв е и горепосочения доцент.

Аз си мисля, че му трябва ортопед. Имам го абсолютно същия проблем и в момента съм с една ортопедична наколенка за 82лв. с некви пружини отстрани на капачката на коляното, гълтам кокстрал и се мажа със син Матсан Дойч.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 04 Юли 2009, 13:44

Това, че не се осигуряваш, няма никакво значение.Прегледа няма да ти струва повече от 40 лв.Ако на толкова си оценяваш здравето......
Със същия симптом, но само на единия крак, аз вече месец съм болничен с диагноза тромбофлебит.Потърси в google да научиш за болестта.А всяко забавяне е много лошо, дори може да се окаже фатално.Ако имаш някакъв друг цвят на крака, ако усещаш че е подут....без значение целия или само на едно място малко....тичай ВЕДНАГА на съдов хирург.Дори и да ги нямаш....ако си от София....сега да отидеш в Токуда...веднага ще те прегледа травматолог....а това, че ще платиш някакви пари...няма никакво значение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 04 Юли 2009, 15:23

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 13:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Юли 2009, 17:41

определено трябва по най-бързия начин да отидеш на ортопед, който след прегледа може да те препрати на ревматолог! болят ли те други стави или само колената?
ако си пушач и си над 35 годишен мога почти 100% да ти кажа че е от тях тая болка

яж калциеви храни -> млечни продукти!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар

Мнение от Елби » 04 Юли 2009, 22:55

Днес бях цял ден на път и затова отговарям толкова късно...
Тази нощ почти не спах от болки в дясното коляно, не мога да разгъна нито да сгъна крака, нощес си помагах с ръка. Накрая към 6 ч. сутринта станах, като пак с ръце си помогнах на десния крак. Болката е доста силна. Няма подуто никъде, това е най-странното, защото и аз очаквах да има подуто на сутринта, но няма.

Дясното коляно и друг път ми е правило номера, но примерно да ме прободе за 3-4 секунди остро и после отминаваше болката изцяло. Сега обаче, е доста по-силна и постоянна. Ако държа крака в покой, почти не ме боли, само някак си натрапчиво и притъпено боли. Но в момента, в който реша да движа крака, става страшно.

Другото е, че като ходя (куцам) боли по-малко, отколкото ако съм седнал и се опитвам да раздвижа крака.

Днес цял ден карам колата с левия крак (добре че е автомат), а десния го държа леко сгънат. Но като тръгна да слизам или да се качвам в колата, става зле.

Тренирал съм кик бокс 6 години активно (отказах се преди около 5-6 години), възможно ли е да е някаква стара травма (макат че не съм имал никакви тежки травми по краката), която да се проявява сега? Но пък само на едното коляно?

И малко се обърках вече, ревматолог ли да търся или ортопед? Приятели ми казват да намеря добър спортен лекар, защото те разбирали най-много от спортни травми, но аз съм почти сигурен, че няма начин да се прояви травма след 5-6 години, след като преди не съм имал тежка такава в коляното.

От София съм, но не е проблем да ида при специалист и в друг град, ако знам какъв точно лекар трябва да е и да е наистина добър.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Юли 2009, 23:20

колега, не е необходимо травмите да са непременно в краката/колената... и в тази връзка, някакви проблеми в кръста да си имал/имаш :?:
имах вземане даване с ортопеди и травматолози, и в болшинството си ги определям като дерачи, и то не много на дребно :evil:
и последно, преди да се впуснеш по наклона, направи си труда и заплати един магнитен резонанс... може и да ти даде необходимите насоки, а и отговори...
дано имаш късмет :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 04 Юли 2009, 23:28

Човек, отивай на лекар, поне да знаеш какво ти е! Не се излагай!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Потребител
Аватар

Мнение от Елби » 04 Юли 2009, 23:50

Не съм имал и в момента нямам никакви болки (или травми в миналото) в кръста. Травми съм имал в глезените, китките, лактите и колената, но не сериозни, само отоци, които са спадали за ден-два. В момента ме боли единствено дясното коляно. Чудя се дали има някаква връзка с преумора или нещо подобно, защото преди няколко дни ме боляха сгъвките и на двете колена, като лявото се оправи, а дясното се засили.
Къде в София правят магнитен резонанс?
И евентуално какъв специалист да търся. Нещата вече не опират до здравни осигуровки, защото болката е доста силна. Просто не знам какъв специалист да търся и евентуално кой е добър, защото не ми се иска да почна някакво лечение и да се окаже после, че е неправилно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 05 Юли 2009, 0:06

Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 13:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 05 Юли 2009, 0:08

магнитен резонанс правят във всяка по-голяма болница... като препоръчвам правителствена... платения запис е свободен, не знам каква е цената в момента, евентуално може да се чака...

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 05 Юли 2009, 0:15

Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 13:43, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Извън Темата