Към колегите доктори
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Към колегите доктори
Имам следния здравословен проблем: преди около 5-6 дни ме заболяха сгъвките на колената, но помислих, че съм се преуморил (понеже се налагаше около няколко дни да стоя продължителни периоди от по 1-2 часа прав на ден) и не обърнах голямо внимание на проблема. Преди около 2-3 дни, обаче, болкта се усили, особено в десния крак (сгъвката на коляното) и надолу към прасеца. Започнах да се движа повече, пеша ходих насам-натам, не ползвах асансьор и вчера се зарадвах, че болките взеха да се успокояват. Да, но днес ситринта се събудих почти без болка в левия крак и изместена болка в дясното коляно. Сега ме боли отстрани отдясно на коляното и отпред. Не мога да определя дали болката в сгъвката на коляното и прасеца е утихнала, защото болката отстрани и отпред е доста силна, даже куцам, не мога да си разгъна крака докрай.
Нямам личен лекар и не съм плащал здравни осигуровки от 2003г. затова, ако има колеги лекари във форума, ще се радвам да ме насочат какви мерки да взема.
Благодаря предварително.
Нямам личен лекар и не съм плащал здравни осигуровки от 2003г. затова, ако има колеги лекари във форума, ще се радвам да ме насочат какви мерки да взема.
Благодаря предварително.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!
george45 написа:Трябва ти ревматолог, такъв е и горепосочения доцент.
Аз си мисля, че му трябва ортопед. Имам го абсолютно същия проблем и в момента съм с една ортопедична наколенка за 82лв. с некви пружини отстрани на капачката на коляното, гълтам кокстрал и се мажа със син Матсан Дойч.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Това, че не се осигуряваш, няма никакво значение.Прегледа няма да ти струва повече от 40 лв.Ако на толкова си оценяваш здравето......
Със същия симптом, но само на единия крак, аз вече месец съм болничен с диагноза тромбофлебит.Потърси в google да научиш за болестта.А всяко забавяне е много лошо, дори може да се окаже фатално.Ако имаш някакъв друг цвят на крака, ако усещаш че е подут....без значение целия или само на едно място малко....тичай ВЕДНАГА на съдов хирург.Дори и да ги нямаш....ако си от София....сега да отидеш в Токуда...веднага ще те прегледа травматолог....а това, че ще платиш някакви пари...няма никакво значение.
Със същия симптом, но само на единия крак, аз вече месец съм болничен с диагноза тромбофлебит.Потърси в google да научиш за болестта.А всяко забавяне е много лошо, дори може да се окаже фатално.Ако имаш някакъв друг цвят на крака, ако усещаш че е подут....без значение целия или само на едно място малко....тичай ВЕДНАГА на съдов хирург.Дори и да ги нямаш....ако си от София....сега да отидеш в Токуда...веднага ще те прегледа травматолог....а това, че ще платиш някакви пари...няма никакво значение.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
определено трябва по най-бързия начин да отидеш на ортопед, който след прегледа може да те препрати на ревматолог! болят ли те други стави или само колената?
ако си пушач и си над 35 годишен мога почти 100% да ти кажа че е от тях тая болка
яж калциеви храни -> млечни продукти!
ако си пушач и си над 35 годишен мога почти 100% да ти кажа че е от тях тая болка
яж калциеви храни -> млечни продукти!
Днес бях цял ден на път и затова отговарям толкова късно...
Тази нощ почти не спах от болки в дясното коляно, не мога да разгъна нито да сгъна крака, нощес си помагах с ръка. Накрая към 6 ч. сутринта станах, като пак с ръце си помогнах на десния крак. Болката е доста силна. Няма подуто никъде, това е най-странното, защото и аз очаквах да има подуто на сутринта, но няма.
Дясното коляно и друг път ми е правило номера, но примерно да ме прободе за 3-4 секунди остро и после отминаваше болката изцяло. Сега обаче, е доста по-силна и постоянна. Ако държа крака в покой, почти не ме боли, само някак си натрапчиво и притъпено боли. Но в момента, в който реша да движа крака, става страшно.
Другото е, че като ходя (куцам) боли по-малко, отколкото ако съм седнал и се опитвам да раздвижа крака.
Днес цял ден карам колата с левия крак (добре че е автомат), а десния го държа леко сгънат. Но като тръгна да слизам или да се качвам в колата, става зле.
Тренирал съм кик бокс 6 години активно (отказах се преди около 5-6 години), възможно ли е да е някаква стара травма (макат че не съм имал никакви тежки травми по краката), която да се проявява сега? Но пък само на едното коляно?
И малко се обърках вече, ревматолог ли да търся или ортопед? Приятели ми казват да намеря добър спортен лекар, защото те разбирали най-много от спортни травми, но аз съм почти сигурен, че няма начин да се прояви травма след 5-6 години, след като преди не съм имал тежка такава в коляното.
От София съм, но не е проблем да ида при специалист и в друг град, ако знам какъв точно лекар трябва да е и да е наистина добър.
Тази нощ почти не спах от болки в дясното коляно, не мога да разгъна нито да сгъна крака, нощес си помагах с ръка. Накрая към 6 ч. сутринта станах, като пак с ръце си помогнах на десния крак. Болката е доста силна. Няма подуто никъде, това е най-странното, защото и аз очаквах да има подуто на сутринта, но няма.
Дясното коляно и друг път ми е правило номера, но примерно да ме прободе за 3-4 секунди остро и после отминаваше болката изцяло. Сега обаче, е доста по-силна и постоянна. Ако държа крака в покой, почти не ме боли, само някак си натрапчиво и притъпено боли. Но в момента, в който реша да движа крака, става страшно.
Другото е, че като ходя (куцам) боли по-малко, отколкото ако съм седнал и се опитвам да раздвижа крака.
Днес цял ден карам колата с левия крак (добре че е автомат), а десния го държа леко сгънат. Но като тръгна да слизам или да се качвам в колата, става зле.
Тренирал съм кик бокс 6 години активно (отказах се преди около 5-6 години), възможно ли е да е някаква стара травма (макат че не съм имал никакви тежки травми по краката), която да се проявява сега? Но пък само на едното коляно?
И малко се обърках вече, ревматолог ли да търся или ортопед? Приятели ми казват да намеря добър спортен лекар, защото те разбирали най-много от спортни травми, но аз съм почти сигурен, че няма начин да се прояви травма след 5-6 години, след като преди не съм имал тежка такава в коляното.
От София съм, но не е проблем да ида при специалист и в друг град, ако знам какъв точно лекар трябва да е и да е наистина добър.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега, не е необходимо травмите да са непременно в краката/колената... и в тази връзка, някакви проблеми в кръста да си имал/имаш
имах вземане даване с ортопеди и травматолози, и в болшинството си ги определям като дерачи, и то не много на дребно
и последно, преди да се впуснеш по наклона, направи си труда и заплати един магнитен резонанс... може и да ти даде необходимите насоки, а и отговори...
дано имаш късмет

имах вземане даване с ортопеди и травматолози, и в болшинството си ги определям като дерачи, и то не много на дребно

и последно, преди да се впуснеш по наклона, направи си труда и заплати един магнитен резонанс... може и да ти даде необходимите насоки, а и отговори...
дано имаш късмет

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Човек, отивай на лекар, поне да знаеш какво ти е! Не се излагай!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
Не съм имал и в момента нямам никакви болки (или травми в миналото) в кръста. Травми съм имал в глезените, китките, лактите и колената, но не сериозни, само отоци, които са спадали за ден-два. В момента ме боли единствено дясното коляно. Чудя се дали има някаква връзка с преумора или нещо подобно, защото преди няколко дни ме боляха сгъвките и на двете колена, като лявото се оправи, а дясното се засили.
Къде в София правят магнитен резонанс?
И евентуално какъв специалист да търся. Нещата вече не опират до здравни осигуровки, защото болката е доста силна. Просто не знам какъв специалист да търся и евентуално кой е добър, защото не ми се иска да почна някакво лечение и да се окаже после, че е неправилно.
Къде в София правят магнитен резонанс?
И евентуално какъв специалист да търся. Нещата вече не опират до здравни осигуровки, защото болката е доста силна. Просто не знам какъв специалист да търся и евентуално кой е добър, защото не ми се иска да почна някакво лечение и да се окаже после, че е неправилно.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
магнитен резонанс правят във всяка по-голяма болница... като препоръчвам правителствена... платения запис е свободен, не знам каква е цената в момента, евентуално може да се чака...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2