Издаване на документи.
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Издаване на документи.
Колеги някой да знае при загуба на личните документи + шофьорска книжка, колко дена трябва да се чака,че да ми издадът нови?

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Има експресна поръчка за 3 дни
ако си ги изгубил не се бави а бързо се обърни към РПУ-то ти да кажеш да не се окаже че имаш една 2 фирми
ако си ги изгубил не се бави а бързо се обърни към РПУ-то ти да кажеш да не се окаже че имаш една 2 фирми

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Toneloker
- ентусиаст
-
Казаха ми, че трябвало да чакам 1 месец, защото имало възможност да се появят. Иначе не е 100% сигурно, че са загубени. Утре ще се разбере.

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Toneloker написа:Казаха ми, че трябвало да чакам 1 месец, защото имало възможност да се появят. Иначе не е 100% сигурно, че са загубени. Утре ще се разбере.![]()
Колега нз каде са ти го казали но съм почти 100% сиг че няма такова нещо, когато ти изчезнат документите отиваш в районното и ти вадят нови

Ще платиш глоби за съответните документи, а иначе ако са обявени за издирване ще чакаш месец в случай че някой ги намери
За поръчките за документи - максималния срок е 20-30 дни за издаването
Таксата за лична карта преиздаване чрез най-бавната поръчка струва 15.25 (поне в област Стара Загора), за книжката бяха 20-30 някъде
За поръчките за документи - максималния срок е 20-30 дни за издаването
Таксата за лична карта преиздаване чрез най-бавната поръчка струва 15.25 (поне в област Стара Загора), за книжката бяха 20-30 някъде

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- Toneloker
- ентусиаст
-
А за документи за колата ще е проблем ли, ако колата е лизингова?
Смисъл стария собственик я е купил на лизинг и ние влизаме в този лизинг и го продължаваме.

За документите на колата ще трябва да се обърнеш към лизинговата къща те да си издадат дубликат, но трябва да им представиш служебна бележка от МВР че са откраднати/изгубени. Иначе за личните ти документи- няма значение дали са изгубени или откраднати, можеш да си подадеш документи за преиздаване веднага и си избираш вида на поръчката- експресна (3 дни) или оникновенна (20 работни дни). Все пак е хубаво в полицията да кажеш че са откраднати, защото иначе ще те глобят веднъж за личната карта и втори път КАТ за шофьорската книжка.
- Toneloker
- ентусиаст
-
Мерси колеги.
Казаха ми, че с тази служебна бележка от Кат съм можел да карам докато ми издадът книжката.
Казаха ми, че с тази служебна бележка от Кат съм можел да карам докато ми издадът книжката.

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Не, не е така. По принцип удостоверението (служебната бележка) не замества книжката (а и другите документи), само удостоверява, че си подал молба. Всичко зависи от разбирането на тези, които те спрат.
Да коригирам колегата по-горе: експресната поръчка е за 8 часа, бързата - 3 дни, обикновената - до 1 месец.
Ако ти трябва заместващ документ за самоличност, утре е твоят ден. Заради изборите, паспортните служби ще работят цял ден и ще издават веднага служебни бележки и със снимки. Няма какво да чакаш и да ти се намерят по-нататък документите, те ще са анулирани.
Да коригирам колегата по-горе: експресната поръчка е за 8 часа, бързата - 3 дни, обикновената - до 1 месец.
Ако ти трябва заместващ документ за самоличност, утре е твоят ден. Заради изборите, паспортните служби ще работят цял ден и ще издават веднага служебни бележки и със снимки. Няма какво да чакаш и да ти се намерят по-нататък документите, те ще са анулирани.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Lia написа:Владос не бъркай служебната бележка за подадени документи и бележката издадена от МВР доказваща наличието на въпросните документи. ПРеди 2 години си изгубих документите в Турция и докато ми станат готови новите шофирах с въпросната бележка.
Въобще не бъркам служебната бележка за подадени документи, защото няма такава (има листче с входящия номер) с тази бележка, "доказваща наличието им", която в същност е удостоверение, че си заявил за липсата на еди-какви си документи. Ако някой реши да му напише акт, ще си плати като за неносене на документи и не може да се ожали и на арменския поп.
13 мнения
• Страница 1 от 1