ВАЖНО! SMS съобщения за измамни лотарий!!!
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ВАЖНО! SMS съобщения за измамни лотарий!!!
Колеги преди няколко дена получих SMS от някакъв чуждестранен номер, който гласеше следното:
+421905556847
"Congratulations! Claim your 500,000GBP, on 0range2009lotto, send names,cell # to paul@new-orangepromo.com"
След 2 дена изпратих mail на този въпросен Paul БЕЗ да съобщавам каквито и да е данни за мен, чийто mail се намира в съобщението и получих следния отговор:
"Congratulations!
Orange telecom has selected your mobile number as one of our 30 lucky winners in our 2009 promotion. This has been organized to encourage future customers in your region against our up-coming telecom service coming soon. Your number was selected randomly by our sweep takes office in UK. This has been done to promote Orange telecom around the globe your mobile number has generated a ticket number that has been sent to you in your notification text message. This has won you the sum of GBP500, 000.00 (Five Hundred and Thousand Pounds Sterling)
You are to send the following information for verification and processing of your money within the next 5days so you can claim your prize.
1. Your Full Names.
2. Your Phone number.
3. Your Postal address.
4. Your State and Country.
5. Your Contact email address
Thank you for being part of this promotional award program and Congratulations from myself and members of staff of the Orange Mobile Team
TERMS AND CONDITIONS
1 Any falsification of your details will render you disqualified because you will be assumed to be impersonating.
2 You are required to send your passport or drivers license serial number along with the claims requirement for ID verification.
3 As soon as you are verified as one of the winners, you will be required to come to our above address, United Kingdom to redeem your winning Cheque or otherwise delivered to you in your country. Terms and conditions apply
4 Friends or relatives cannot redeem your won prize on your behalf because the certified Cheque or is covered by an Irrevocable Guarantee of Payment Bond (IGPB)
5 To avoid multiple claims, impersonation and disqualification, all winning information should be kept strictly confidential
CONGRATULATIONS!!!
Sincerely,
Womack
Orange Mobile Team
Copyright ©2009 Orange Promotion. All rights reserved."
След ровене из нет-а и с най-лесния вариант - да копирам адреса на e-mail-a в google ми излезе следната тема от форума на Vodafone:
http://forum.vodafone.co.nz/index.php?showtopic=1921
След което се разрових и на сайта на Orange, който никъде не споменава за подобно нещо:
http://www.francetelecom.com/en_EN/
Мисля че на всички Ви е повече от ясно вече за какво става на въпрос. Въпросния индивид иска да му се изпратят всякакви лични данни и адреси, както се вижда по горе във върнатото ми съобщение!
След това реших да се направя на ударен и му изпратих 2-ри mail, в който му постнах тези два линка и го попитах как ще ги коментира! Предполагам се досещате, изобщо не ми беше отговорено, при положение, че когато изпратих първия mail отговора беше доста мигновен!
Имайте го в предвид да не се хващате на подобно нещо. Сега не ми се занимава, но може да го разпространите ако искате и в другите форуми и прочие.
+421905556847
"Congratulations! Claim your 500,000GBP, on 0range2009lotto, send names,cell # to paul@new-orangepromo.com"
След 2 дена изпратих mail на този въпросен Paul БЕЗ да съобщавам каквито и да е данни за мен, чийто mail се намира в съобщението и получих следния отговор:
"Congratulations!
Orange telecom has selected your mobile number as one of our 30 lucky winners in our 2009 promotion. This has been organized to encourage future customers in your region against our up-coming telecom service coming soon. Your number was selected randomly by our sweep takes office in UK. This has been done to promote Orange telecom around the globe your mobile number has generated a ticket number that has been sent to you in your notification text message. This has won you the sum of GBP500, 000.00 (Five Hundred and Thousand Pounds Sterling)
You are to send the following information for verification and processing of your money within the next 5days so you can claim your prize.
1. Your Full Names.
2. Your Phone number.
3. Your Postal address.
4. Your State and Country.
5. Your Contact email address
Thank you for being part of this promotional award program and Congratulations from myself and members of staff of the Orange Mobile Team
TERMS AND CONDITIONS
1 Any falsification of your details will render you disqualified because you will be assumed to be impersonating.
2 You are required to send your passport or drivers license serial number along with the claims requirement for ID verification.
3 As soon as you are verified as one of the winners, you will be required to come to our above address, United Kingdom to redeem your winning Cheque or otherwise delivered to you in your country. Terms and conditions apply
4 Friends or relatives cannot redeem your won prize on your behalf because the certified Cheque or is covered by an Irrevocable Guarantee of Payment Bond (IGPB)
5 To avoid multiple claims, impersonation and disqualification, all winning information should be kept strictly confidential
CONGRATULATIONS!!!
Sincerely,
Womack
Orange Mobile Team
Copyright ©2009 Orange Promotion. All rights reserved."
След ровене из нет-а и с най-лесния вариант - да копирам адреса на e-mail-a в google ми излезе следната тема от форума на Vodafone:
http://forum.vodafone.co.nz/index.php?showtopic=1921
След което се разрових и на сайта на Orange, който никъде не споменава за подобно нещо:
http://www.francetelecom.com/en_EN/
Мисля че на всички Ви е повече от ясно вече за какво става на въпрос. Въпросния индивид иска да му се изпратят всякакви лични данни и адреси, както се вижда по горе във върнатото ми съобщение!
След това реших да се направя на ударен и му изпратих 2-ри mail, в който му постнах тези два линка и го попитах как ще ги коментира! Предполагам се досещате, изобщо не ми беше отговорено, при положение, че когато изпратих първия mail отговора беше доста мигновен!
Имайте го в предвид да не се хващате на подобно нещо. Сега не ми се занимава, но може да го разпространите ако искате и в другите форуми и прочие.
Това го има и в другия вариант. С "еврейски" SMS, звъняха ми миналия петък.
Помислих, да не е някой френд или се обаждат по една моя обява.
Набрах номера и от другата страна момче със силно изразен диалект...
"Ало, вие спечелихте от нашата томбола 2000 лв.
- Как така, това пък сега какво е?
- Томболата е от гр.Русе... бла, бла... вие от къде сте.
- От София.
Спомена за някакъв награден фонд на Техномаркет, с теглене според телефонен номер. Цитира ми дословно моя номер.
Попитах, добре де, има ли го някъде обявено това, тази томбола и на мига набрах в Гугъла за инфо...
Не, ама ние тука отворихме нов магазин на Техномаркет и от там е и наградния фонд. Можем да Ви изпратим парите по куриер или да дойдете да си ги получите от Русе.
- Няма начин да отида до Русе.
- Ами тогава утре ще дойде наш куриер. Дайте адрес и три имена. /Защо се вързах да му ги дадох, естествено служебен адрес/.
- Утре е неработен ден. В понеделник.
Следва,
- Тъй като ние трябва да си покрием служебните разходи, а и нашите хора не им се разрешава да взимат пари на ръка, трябва да закупите ваучери за 30 лева от Глобул и така ние да си удържим разходите по куриер, за да ви доставим парите.
Ядосах се, и му казах да забрави и нищо никъде да не ми праща и толкова.
Като затворих, се позамислих, абе тоя... я да го предупредя, да не вземе да направи някоя глупост след като има служебния ми адрес, който обаче много се съмнявам да е успял да запише. Но пък може да е запомнил трите ми имена. Абе, дори и да ми цъфне някой тука в офиса, колегата ми добре ме е подсигурил с цел самоотбрана, от паник бутон до масивна бухалка, на метър от мен.
Звъня... "абоната разговаря" явно бе набрал следващия балък, като мен.
Та, имаме си нов вид заигравка. Номера, от който звъни е 0876 45 10 54
Помислих, да не е някой френд или се обаждат по една моя обява.
Набрах номера и от другата страна момче със силно изразен диалект...
"Ало, вие спечелихте от нашата томбола 2000 лв.
- Как така, това пък сега какво е?
- Томболата е от гр.Русе... бла, бла... вие от къде сте.
- От София.
Спомена за някакъв награден фонд на Техномаркет, с теглене според телефонен номер. Цитира ми дословно моя номер.
Попитах, добре де, има ли го някъде обявено това, тази томбола и на мига набрах в Гугъла за инфо...
Не, ама ние тука отворихме нов магазин на Техномаркет и от там е и наградния фонд. Можем да Ви изпратим парите по куриер или да дойдете да си ги получите от Русе.
- Няма начин да отида до Русе.
- Ами тогава утре ще дойде наш куриер. Дайте адрес и три имена. /Защо се вързах да му ги дадох, естествено служебен адрес/.
- Утре е неработен ден. В понеделник.
Следва,
- Тъй като ние трябва да си покрием служебните разходи, а и нашите хора не им се разрешава да взимат пари на ръка, трябва да закупите ваучери за 30 лева от Глобул и така ние да си удържим разходите по куриер, за да ви доставим парите.
Ядосах се, и му казах да забрави и нищо никъде да не ми праща и толкова.
Като затворих, се позамислих, абе тоя... я да го предупредя, да не вземе да направи някоя глупост след като има служебния ми адрес, който обаче много се съмнявам да е успял да запише. Но пък може да е запомнил трите ми имена. Абе, дори и да ми цъфне някой тука в офиса, колегата ми добре ме е подсигурил с цел самоотбрана, от паник бутон до масивна бухалка, на метър от мен.
Звъня... "абоната разговаря" явно бе набрал следващия балък, като мен.
Та, имаме си нов вид заигравка. Номера, от който звъни е 0876 45 10 54
Да караш Peugeot е страст!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И на мен някакъв див селтак ми се обаждаше преди време и веднага ме реди как съм спечелил това и онова ,само да потвърдя печалбата да купя незнам си колко карти на глобул,викам "ей ся търча и след малко ше ти звънна".
Обаждам се на полицията и казват-така и така ,некакъв ми говори това и това,този му е номера,а милиционера от среща ми вика"момче,това е измама" а аз му казвам ," ми много добре знам,да не мислите че ви се обаждам за да ви се похваля!!!" пък милиционера ми каза да не се занимавам,обаждам се и на глобул и от там ми казват да се обадя на милицията,казвам им че вече съм се обаждал там ама няма ефект,и тая от глобул ми казва че нищо не могат да направят!!!
Накрая му се обадих на селтака и го понапсувах и така
Нема оправия
Обаждам се на полицията и казват-така и така ,некакъв ми говори това и това,този му е номера,а милиционера от среща ми вика"момче,това е измама" а аз му казвам ," ми много добре знам,да не мислите че ви се обаждам за да ви се похваля!!!" пък милиционера ми каза да не се занимавам,обаждам се и на глобул и от там ми казват да се обадя на милицията,казвам им че вече съм се обаждал там ама няма ефект,и тая от глобул ми казва че нищо не могат да направят!!!
Накрая му се обадих на селтака и го понапсувах и така
Нема оправия
- pioneeraudio
- кандидат ентусиаст
-
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
pioneeraudio написа:незнам ,ама много зелен трябва да си да отговаряш на такива Е-маили ,или пък смс-и
С цялата агресия която съм насабрал напоследък, бих се направил нарочно на "зелен" та като дойде някой на уговорена среща да му извадя зъбите с френски ключ!
Омръзна ми всяко лято да звънят на баба ми и да и реват по телефона че съм "сгазил човек"

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
hemicharger написа:pioneeraudio написа:незнам ,ама много зелен трябва да си да отговаряш на такива Е-маили ,или пък смс-и
С цялата агресия която съм насабрал напоследък, бих се направил нарочно на "зелен" та като дойде някой на уговорена среща да му извадя зъбите с френски ключ!
Омръзна ми всяко лято да звънят на баба ми и да и реват по телефона че съм "сгазил човек"
От този тип измамници, никой няма да ти цъфне насреща. Те печелят от ваучери. Ще дойде примерно този, който е казал на баба ти, че си сгазил човек, но имай в предвид, че тези мошеници са предпазливи и със сигурност са си подсигурили гърба. Ще се явят само когато дойде баба ти, или когато се преоблечеш като стара жена.

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
pioneeraudio написа:незнам ,ама много зелен трябва да си да отговаряш на такива Е-маили ,или пък смс-и
Майка ми още си мисли, че е спечелила 100 милиона.

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
за това само като видите мазен мангал на\до пътя.... си знаете 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
EBEEMVACIA написа:за това само като видите мазен мангал на\до пътя.... си знаете
Може би цял живот съм чакал тази ситуация. И преди три дни го видях до пътя. А до него локва от дъжда. Ама локва ви казвам половин декар. И аз с Пасатора(20 годишен звяр за селскостопански цели). Две предавки надолу и яко газ. В следващия момент ме обля вода отвсякъде. Мангала беше отнесен от струята, направо пометен. А беше с риза и панталон с ръб....Сори за спама ама не се сдържах да си призная за тази проява на расова нетолерантност.

- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
Получих някакъв Мейл който много ме съмнява колеги пазете се
той изглежда така
той изглежда така
COOL STREET
PAUL GREENVULLE Ax34587,
Австралия.
Ref: 435062725
Партида: 7050490902/189
Спечелване No: G B8101/LPRC
ЧЕСТИТО!
Уважаеми Господине / Госпожо,
Ние сме щастливи да Ви информирам, на вашето съобщение награда за ден, от австралийската Тото включена програма. Това е бонус за насърчаване на Тото в Австралия, която е изцяло на базата на електронен подб=D 0р на победители8 2е с техните адреси за електронна поща формата някои сайт.
Вашият имейл адрес е прикрепен към билета номер; 4700172507056490102 сериен номер 7741134002 тази партида привлича късмет номера, както следва 5-13-33-37-42 бонус number17, който впоследствие спечели Тото във втората категория.
Вие тук, като са били одобрени еднократно заплащане от £ 500,000.00 (петстотин хиляди Големите британски лири) в бро й кредитна файл од: ILP / ОО 47509/09 от общата парична награда общо осем часа сред щастливи победители в тази категория. Всички участник бяха избрани чрез компютърна система balloting изготвен формуляр деветстотин хиляди Е-мейл адреси от Канада, Австралия, САЩ, Азия, Европа, Близкия Изток, Африка и Океания като част от нашата международна програма за промоциите, които се провеждат ежегодно.
0A
Това бе много D0а насърчават и спонсориран от конгломерата на някои мултинационални компании като част от тяхната социална отговорност на гражданите в общността, където те имат оперативна база.
Допълнителна повече подробности за вас (е-мейл адрес) попада в рамките на нашите европейски Arepresentative офис в Амстердам, Холандия, както е посочено в играе купон и наградата от £ 500,0 00,00 ще ъдат пуснати за 2ас от този регионален клон във Великобритания съответно . Надяваме се, че с част от вашата награда, вие ще участвате в нашия край на годината високите ставки за £ 1,3 млрд. международни състави.
КАК ДА CLAIM YOUR НАГРАДА: Просто се обърнете към нашите доверен агент, д-р Regan Chyer Е-мейл адрес (dr.reganchyer@gmail.com) към файла за вашия иск. Контакт му от понеделник до петък. като попълните формат0 по-долу и го изпра тете до него да файл за вашата claim.Phone: (447035970520).
LOTTERY WINNERS ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ НА ПЛАЩАНЕ.
Пълно име ..................... .................... .........
ДАТА НА РАЖДАНЕ .........................................
АДРЕС ................................................. ..
0A SEX ................................................ ..........
ВЪЗРАСТ ........................... ..............................
НАЦИОНАЛНОСТ ...........................................
СУМА WON ............................................
OCCUPATIO Н. ...........................................
ТЕЛЕФОН .............................................
EMAIL ................................................. .. ..
ДАТА ................................................. .... .
WINNER RE F / ПАРТИДЕН NO ........................... одобрени за плащане.
Моля ви цитирам референтни, парти=D 0а и печеливши ном ера, които могат да бъдат намерени за да п ляв ъгъл на това уведомление, както и пълното си име, адрес и телефонен номер, за да намерите вашия файл лесно. От съображения за сигурност, ние съвети д всички победители да пазят тази информация поверителна от публичния и до вашия иск е обработено и вашата награда пуснати за вас.
Това е част от нашата сигурност п отокол за избягваD0е на двойното претендира и неоправдано като се възползва от тази програма от страна на участник или неофициални персонал. Имайте предвид, всички печалби, трябва да бъде поискано преди 210D дни, в противен случай всички средства ще бъдат върнати като Непотърсени и евентуално дарени за благотворителни организации.
Честито още веднъж на Вашите печалби!
С ай-добри пожелания
Керъл Сладки (съ координатор)
///M

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
_BmW_™ написа:Получих някакъв Мейл който много ме съмнява колеги пазете се
той изглежда такаCOOL STREET
PAUL GREENVULLE Ax34587,
Австралия.
Ref: 435062725
Партида: 7050490902/189
Спечелване No: G B8101/LPRC
ЧЕСТИТО!
Уважа
Вашият имейл адрес е прикрепен към билета номер; 4700172507056490102 сериен номер 7741134002 тази партида привлича късмет номера, както следва 5-13-33-37-42 бонус number17, който впоследствие спечели Тото във втората категория.
Внамерите вашия файл лесно. От съображения за сигурност, ние съвети д всички победители да пазят тази информация поверителна от публичния и до вашия иск е обработено и вашата награда пуснати за вас.
Това е част от нашата сигурност п отокол за избягваD0е на двойното претендиии.
Честито още веднъж на Вашите печалби!
С ай-добри пожелания
Керъл Сладки (съ координатор)

- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
Аз все пак се чудя как след като се говори навсякъде за това има хора, които се връзват..
А полицията нищо не можела да направи.. Ми да почнаи аз да се занимавам с това, като полицията нищо не може да направи.

- IvanIlkovMinev
-
-
бацоранки ... ся гледам са ПЛЪЗНАЛИ С ЦЯЛАТА СИ ЗАЛОБА И НАГЛОСТ супер некадърните опити за измама ... от рода на "ПРАТЕТЕ СМС САМО ЗА 2.40 НА НОМЕР Н* МАИК* Т* ПУ*КАТА и ще ви изпратим интернет адрес които садържа информация за работа
или същото ама да си пишеш и е-маила ...
или пък имаше една обяФа в АЛО БУРГАС ..обаждам аС ... отсреща ЧИЧАК. ...тъи тъи ... ама тряа да ни ИЗПРАТИТЕ 5 ЛЕВА ЗА ДА МОЖЕ ДА ВИ ИЗПРАТИМ МАТЕРИАЛИТЕ С ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС РАБОТНИ МЕСТА...(в обявата пишеше НАДОМНА РАБОТА -ГОЛЯМ ИЗБОР) нито пишеше АГЕНЦИЯ...нито нищо...та ви призовавамм да са ПАЗИТИ да .. няа посли ама... КАДЕ СА МИ ПЕТТЕ ЛЕФЪ ЗЪ ГАС....

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2