Да пазим мотористите !?!?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Да пазим мотористите !?!?!?

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 1:32

Да пазим мотористите!!! Това като го чух за първи път още не бях шофьор и си помислих, че има резон. Но това, което видях после мисля,че всички сте го виждали! 90% от мотористите /донористите/ карат така сякаш няма закони, няма други участници в движението, няма знаци, осеви линии, ограничения и прочие. Днеска пътувах от Търново за София. На един доста приличен завой без никаква видимост и естествено непрекъсната линия, двама от тези джигити тръгват да изпреварват естествено в насрещното, като появилата се насреща кола беше принудена да излезе наполовина в банкета за да не качи единия на капака!!! Колите отпреде започнаха да набиват спирачки, а при колона в завой един да не беше спазил дистанция и щеше да стане жално за застрахователите, ако не и по страшно. А ако нямаше достатъчно широк банкет или имаше мантинела ?!?!?!?!? Те сами не се пазят! Как аз да ги пазим?!? Като се хвърляме от пътя в някоя канавка или да блъснем някоя кола за да може той да продължи да кара като невменяем?! В момента бая псувни са ми на езика... но приключвам. Радвам се, че и този път пристигнах жив и здрав. Не съм преглеждал днеска новините, но сигурно 1-2ма днес по традиция са нямали същия късмет заради подобни изпълнения!!! Струва ли си???
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01

Мнение от ikonkata » 22 Юни 2009, 2:00

колега от форума сливналия вчера си помля колата точно по-същия начин и най-лошото е че мотористите изобщо не са спрели и след 30км като ги спира патрул категорично отричат при положение че има и свидетели :dunno:
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 22 Юни 2009, 2:05

Като пазиш тях, пазиш и себе си ;)
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар

Мнение от TUZara` » 22 Юни 2009, 2:09

Бил съм моторист-знам какво е никой да не те пази и да те натиска и като спреш на светофара и му огънеш калника да се оправдае,че не те е видял ...затова като ги видя ги пазя ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Да пазим мотористите !?!?!?

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 2:26

D_reamcatche_R написа:... един доста приличен завой БЕЗ НИКАКВА ВИДИМОСТ и естествено НЕПРЕКЪСНАТА линия, двама от тези джигити тръгват да ИЗПРЕВАРВАТ естествено В НАСРЕЩНОТО, като появилата се насреща кола беше принудена да излезе наполовина в банкета за да не качи единия на капака...

Пичове, че сте били мотористи ... Ама кое точно не разбрахте ?!? Или смятате такова поведение на пътя за правилно и/или нормално ?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 2:28

А за светофарите и прочие съм съгласен. Винаги съм ги пазил и внимавам като ги видя в огледалото. Ама това поведение е навсякаде без значение градско/извънградско. А и си мисля, че ако и мотористите спазваха правилата нямаше да има от какво толкова да ги пазим!

Аватар

Мнение от TUZara` » 22 Юни 2009, 2:32

Бате аз не да се заяждам,ма ако си моторист знаеш как е ... а ако никога не си се качвал да покараш - ми покарай малко,покарай по-рейсърски,покарай и нормлано псото се предвижвай от точка А до точка Б да видиш,че няма значение как караш-просто никой не те ебава.Не толерирам дивото каране и аз съм карал по осовата в задръствания,не защитавам никой на 2 колела,но просто е нужно да се възприемат като участници в движението,а не да се вика бе тоя е луд я да се е*е отзад да го бъзикна малко да го засека.Това може да коства много....Принципно мотористите се вардят сами и повечето си знаят възможностите и ако никой не и играе унишлено к*р*ачки инцидентите с мотористи ще намалеят поне с 40-50%,а това не е никак малко.Защото при автомобилистите ако стане инцидент шанса да отселееш е 65% по-голям от колкото при моторист ( извадени данни от статистика ).Ако като седнеш зад волана си с единия крак в болница,то седнеш ли зад кормилото си с единия крак в гробищата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Юни 2009, 7:40

TUZara` написа:Бате аз не да се заяждам,ма ако си моторист знаеш как е ... а ако никога не си се качвал да покараш - ми покарай малко,покарай по-рейсърски,покарай и нормлано псото се предвижвай от точка А до точка Б да видиш,че няма значение как караш-просто никой не те ебава.Не толерирам дивото каране и аз съм карал по осовата в задръствания,не защитавам никой на 2 колела,но просто е нужно да се възприемат като участници в движението,а не да се вика бе тоя е луд я да се е*е отзад да го бъзикна малко да го засека.Това може да коства много....Принципно мотористите се вардят сами и повечето си знаят възможностите и ако никой не и играе унишлено к*р*ачки инцидентите с мотористи ще намалеят поне с 40-50%,а това не е никак малко.Защото при автомобилистите ако стане инцидент шанса да отселееш е 65% по-голям от колкото при моторист ( извадени данни от статистика ).Ако като седнеш зад волана си с единия крак в болница,то седнеш ли зад кормилото си с единия крак в гробищата...

Готин, ако повечето гъзета (умишлено го пиша така), караха в колона зад автомобилите, не в страни от тях където се показва за части от секундата на огледалото, никой няма да те засече. Ма нали тряяя сме гъзета са, къде ти правила, дай газ на джета, после ще плачеме по форумите как ни засичат. Или искаш да ми кажеш, как някой "автомобилист" ще му стане кеф ако те сгъне под колата :shock:

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 22 Юни 2009, 7:57

Повечето са толкова безмозъчни същества(извинявам се за обидата,но това е истината) ,че няма накъде.Карат като лумпени,държат се ,като лумпени как да ги пазим?Досега не съм видял един културен водач на мотор,който да спазва правилата на движение.И защо за бога всички карат без заглушители на ауспусите, трябва ли ,като минат отнякъде да подлудяват хората?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 22 Юни 2009, 8:22

CONAN написа:И защо за бога всички карат без заглушители на ауспусите, трябва ли ,като минат отнякъде да подлудяват хората?

Това е част от чара на карането на избушена японка за 3-4000лв. :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 22 Юни 2009, 8:26

Ако ми покажете един-единствен моторист, който чинно се е наредил на опашката на светофара, както си му е реда, лично ще сляза от колата и ще му стисна ръката.
Ама няма такова нещо. Бутат се между колите и даже ме псуват че не съм им оставил поне два метра между мен и съседната лента. Ами ако точно в тоя момент реша да си тръсна цигарата навън? Ще ми отнесат ръката до другия светофар. Или главата на дъщеря ми, в тоя ред на мисли.

Като видя мотор в огледалото, изобщо не помръдвам. Не се изнасям нито вляво, нито вдясно. Само стисвам малко по-силно волана и го оставям той да си реши откъде и как ще ме изпреварва. И дали. При техните скорости, смятам че това е най-доброто решение. Ако кривна лекичко вдясно примерно, може да го засека, щото той е решил да мине оттам. Същото важи и за лявата част на лентата.

Изпреварвам камион на двулентов път. Пред мен няма никой, зад мен няма никой, в насрещното няма никой. Само аз и камиона. В момента, в който се изравнявам с камиона, от лявата ми страна профучава мотор. Изпреварва и мен и камиона. Едновременно. Не знам с каква скорост се е движел, тъй като непосредствено преди мойта маневра нямаше никой на пътя. Ами ако бях кривнал съвсем лекичко? Примерно заради неравност или завой или каквото и да е? Щеше така да ми се навре отзад, че да си седне до мен направо.

Какво щеше да му коства да намали малко? Да се прибера аз в мойта си лента, тогава да си минава както иска. Да си вдигне пак 200, и без това го правят за 5 секунди...

Та избора си е техен - да загуби или 5 секунди, или живота си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Юни 2009, 9:05

Фил написа:Та избора си е техен - да загуби или 5 секунди, или живота си.

Лошото, е че с такива скорости в повечето случай могат да ти разцепят колата :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 22 Юни 2009, 10:06

Фил написа:Ако ми покажете един-единствен моторист, който чинно се е наредил на опашката на светофара, както си му е реда, лично ще сляза от колата и ще му стисна ръката.
Ама няма такова нещо. Бутат се между колите и даже ме псуват че не съм им оставил поне два метра между мен и съседната лента. Ами ако точно в тоя момент реша да си тръсна цигарата навън? Ще ми отнесат ръката до другия светофар. Или главата на дъщеря ми, в тоя ред на мисли.

Като видя мотор в огледалото, изобщо не помръдвам. Не се изнасям нито вляво, нито вдясно. Само стисвам малко по-силно волана и го оставям той да си реши откъде и как ще ме изпреварва. И дали. При техните скорости, смятам че това е най-доброто решение. Ако кривна лекичко вдясно примерно, може да го засека, щото той е решил да мине оттам. Същото важи и за лявата част на лентата.

Изпреварвам камион на двулентов път. Пред мен няма никой, зад мен няма никой, в насрещното няма никой. Само аз и камиона. В момента, в който се изравнявам с камиона, от лявата ми страна профучава мотор. Изпреварва и мен и камиона. Едновременно. Не знам с каква скорост се е движел, тъй като непосредствено преди мойта маневра нямаше никой на пътя. Ами ако бях кривнал съвсем лекичко? Примерно заради неравност или завой или каквото и да е? Щеше така да ми се навре отзад, че да си седне до мен направо.

Какво щеше да му коства да намали малко? Да се прибера аз в мойта си лента, тогава да си минава както иска. Да си вдигне пак 200, и без това го правят за 5 секунди...

Та избора си е техен - да загуби или 5 секунди, или живота си.

И аз се дразня на избушените им ауспуси, на безмислените "ръчкания" по градските улици и булеварди!
Но кажи ми ти Фил, какво по дяволите ще прави главата на дъщеря ти извън колата?
Няма ли колан, или детско столче за нея(ако е по-малка), а и защо не си ползваш ш*баното устройство в колата наречено пепелник?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Космически кораб

Мнение от KFZ-Handler » 22 Юни 2009, 10:41

bigmurzi написа:Като пазиш тях, пазиш и себе си ;)

+1
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Юни 2009, 11:00

bigmurzi написа:Като пазиш тях, пазиш и себе си ;)

Не можеш да опазиш някого, който сам себе си не пази...

Следваща

Назад към Извън Темата