Без книжка..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: ///M Power

Без книжка..

Мнение от coupe » 12 Юни 2009, 17:40

Колеги днеска четох в един вестник че ако те хванат без книжка глобата е 600лв....а ако си нов шофиор и караш над 1.6 ще има глоба 100 лева и ще ти вземат книжката за 1 месец :X
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 12 Юни 2009, 18:01

Един бърз скан от мен за желаещите :)

Изображение
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 12 Юни 2009, 18:35

600лв ако караш без книжка? ок...
но как дефинират понятието "без книжка" - забравил си си книжката у вас или никога не си имал книжка?
защото ако съм си забравил книжката в нас ( на всеки би могло да му се слу4и) да ме накажат 600лв ми се вижда много ....
ако никога не съм имал книжка, карам кола и ме хванат и 600лв са малко , направо към затвора ... все пак нерискуваш само твоя живот ....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 12 Юни 2009, 19:06

Ако става въпрос за неправоспособни водачи, даже ми се струва малко. Но санкцията не трябва да бъде парична + санкция за собственика, ако е в автомобила.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 12 Юни 2009, 19:20

Това за кубатурата е просто най-абсурдната тъпотия, която съм чувал скоро... Въведат ли го официално това нещо в закона, все едно съобщават публично, че правителството няма и капка мозък... Ако искат да има някакво ограничение, то със сигурност не трябва да е в кубатурата, а в конете.
А, всъщност за какво е това ограничение, как се преценява кой е млад шофьор и кой не? Някой, като е некадърник и от 15 години да има книжка, като през това време си е ходил само до магазина с колата и има някакви си 15000км, дори и с 1000сс кола, пак ще се върти по таван със същия успех, с какъвто и с някоя кола с двигател над 1600сс... Ужас, направо не мога да повярвам... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 5ххI 24V
Мечтае да кара: Винаги и само BMW
Детайли за колата: NightRider-NR....AttrRacer-AR

Мнение от BMWMafeto » 12 Юни 2009, 19:47

ок, това за книжката го приемам да има глоба за тези дето карат автомобил без някога да са си изкарвали книжка (удостоверение че може да го кара), но това за кубиците ми се вижда адски смешно,..ми ок айде примерно аз ще си карам под капака на колата с 1600кубика, обаче това че е 1600 кубика,..не означава, че не може да е примерно 150-160к.с, и ква е файдата че в талона ми пише че карам 1600 кубика - никаква!!! Това за младите шофьори, колегата е прав като казва, че може да съм шофьор от 15-20 години и да имам 20-30 000км и да не съм толкова добър колкото примерно човек, който има 5-10 години опит и да съм навъртял два пъти по толкова километри,така че тия критерий по които определят младите шофьори не ми се виждат много читави.. :roll: ;) :mhihi:,...има една поговорка, която хората са казали - "Попитай патило,а не старило!!!" ;) :roll:
Последна промяна BMWMafeto на 12 Юни 2009, 19:49, променена общо 1 път
"Нашият дрифт е ненаказуем"... ;)
BMW Club Bulgaria...The Real World!!! :twisted:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 12 Юни 2009, 19:48

Аз тва за пътниците без колан не го разбрах. Вече задължително и на задните седалки ли трябва да са с колан :shock:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 12 Юни 2009, 19:55

spdrrk0 написа:Аз тва за пътниците без колан не го разбрах. Вече задължително и на задните седалки ли трябва да са с колан :shock:

И ако колата ти не е обрудвана с колани отзад, нямаш право да аозиш някого там :| Коланите наистина са важни!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 12 Юни 2009, 20:09

spdrrk0 написа:Аз тва за пътниците без колан не го разбрах. Вече задължително и на задните седалки ли трябва да са с колан :shock:

Какво толкова шокиращо има ? Като си отзад и законите на физиката не важат за тебе или ?
Кубиците...пълна глупост, точно като идиотите дето го измислят това.Ок, хубаво, че се опитвате да направите нещо, ама не е това начина.Ставате само и единствено за смях с това нещо.
А за без книжката, глобата е от 200 до 600 лева.Предполагам, че ще се разпредели според случая, кой колко да отнесе...било забравена или невиждана.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 12 Юни 2009, 20:55

Така....по новините казаха, че на последното заседание на 40то НС е имало дефицит на кворум....и не са успели да направят последните поправки по ЗДПП, което МАЙ е именно това за 1.6, млади..стари шофьори....

За 100-ен път ще кажа, че това е безумие!!
1.6.....1.1....5.2....пак ще се пребиеш като цар....като ги нямаш уменията.....а те се определят....от навъртяните КМ.

Забранява се карането нощно време - е хубу де, как въпросния МЛАД ШОФЬОР ще свикне с нощната обстановка като му е забранено да кара м/у 11 и 5?????? То през другото време кажи-речи е светло :roll: а

На задната седалка МЛАДИЯТ ШОФЬОР да няма право да вози лица под 18г. Къде е логиката...нещо не разбрах??

Аааа дааа......кога си МЛАД ШОФЬОР и кога ставаш СТАРШИ ШОФЬОР????
Каква е разликата? :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

..

Мнение от Николай Занчев » 12 Юни 2009, 20:57

Смех,смех,смех,смех,смех и пак смех е това за кубатурата на автомобила.Спред мен е по-добре да сложат ограничение на конете,а не на кубатурата,защото както каза колегата по-горе колата може да е 1.6,но конете могат да са пак от порядъка на 150-160. :)
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 12 Юни 2009, 21:04

Да не говорим пък ако се появят "модерни голфъри" с golf 6, който пък го има във вариант с 1.4 бензинов двигател с турбина и е над 160коня...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 12 Юни 2009, 21:31

Оф и с 26-те кончета на Трабанта, пак можеш да вдигнеш 60, да изпуснеш завоя и да отнесеш спирката със все хората дето чакат на нея...С колео да си, пак можеш да се засилиш с 60, да блъснеш някого и да го убиеш...цялото това ограничаване е безмислено.Ограничаването трябва да се прави при възпитанието, ама там отиваме много на дълбоко...Лично на мен, ми дадоха мощна кола на първия ден в който имах книжка, и ме пуснаха сам.Чисто и просто си ме беше страх да се возя в нея, камоли да я настъпя...ама има дебили дето комплексираното им съзнание неможе и да предполойи, че действията му имат последици, каквито и да са те.С тоя закон, най-много да стане по-зле положението.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fiont » 12 Юни 2009, 21:41

това за кубиците е пълен смях,глобите също както и това ,че в срок от 1 година си млад водач
Незнам какъв опит може да натрупаш за тоя период,и на повечето драйвъри като им изтече този срок ще си накупят по-мощни коли,ще си повярват ,че са вече големи шофьори защото до сега са били ограничени и ще гледаме касапници
boo

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: ///M Power

Мнение от coupe » 12 Юни 2009, 22:12

аз подкремям колегите...няма никакав смисал...примерно някои приятел дето няма 18 години се почуства мн зле аз немога да го закарам до болницата щото е след 11 часа а и тои няма 18 години..е ебете се в маиакта нема да стане..сажелявам за езика но се нервирам много...няма никаква логика ама никаква...както каза един колега по нагоре аз мога и с колело да се убия и да удара примерно някакво дете и то да умре...просто изобщо не е това начина....и като немога да карам през ноща много хубаво...аз нали все някога трябва да свикна...2 години нема да карам след 11 и после кво УШ съм опитен шофиор ама несъм карал през ноша и бам...става белята мн яко...мн са зле тия дето измислят тия простотии :x
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!

Следваща

Назад към Извън Темата