Да те осъдят, защото си се защитил.....
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Да те осъдят, защото си се защитил.....
http://www.slavishow.com/index.php?cat= ... &id=11992+
Лошо ми става, като го чета това... какво още трябва да се случи? Да те оберат в собствения ти дом, а пък за капак да те осъдят за това, че си защитил живота и собствеността си...... нямам думи.....

Лошо ми става, като го чета това... какво още трябва да се случи? Да те оберат в собствения ти дом, а пък за капак да те осъдят за това, че си защитил живота и собствеността си...... нямам думи.....

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Изглежда абсурдно, но е така. В НК са описани точно видовете самозащита. И в някои случаи носиш отговорност за нанесени вреди на нападателя. Не мога да се сетя точно как бяха формулирани нещата. Не четох цялата статия, началото ми стига.
ЕДИТ: По спомен - май беше неизбежна самоотбрана. Изобщо да не ти се случва нещо такова - защото после можеш и да го лежиш, нищо че ти си бил потърпевш. Затова ми е много забавно като почнат темите за оръжията и кой какъв герой е как щял да стреля по крадци и незнам си какво
ЕДИТ: По спомен - май беше неизбежна самоотбрана. Изобщо да не ти се случва нещо такова - защото после можеш и да го лежиш, нищо че ти си бил потърпевш. Затова ми е много забавно като почнат темите за оръжията и кой какъв герой е как щял да стреля по крадци и незнам си какво

Последна промяна Archangel на 10 Юни 2009, 14:59, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Единствената нередност, която виждам е незаконното оръжие... Напълно в реда на нещата ми се струва да защитаваш семейството и собственосста си. Просто законите са ни "смръдливи".
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
това всичко се държи от наще управляващи Нарочно, за да ни е гадно. - незнам дали е така, ама оставам с такова впечатление. не съм гледал шоуто, но на другата вечер след тази случка са хвърлили 6 молотовки в къщата на тоз човечец и полицията е седяла на 2 преки и нищо не е направила... иначе като ни спре и се ни побъркват... Идиотията е повсеместна, а най тъпото че седим и пишем тука таме пцуем, говорим ама нещата отиват все по на зле...
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
Какво да говорим първо незанно оръжие,защитил сем.
хубаво,ама много ми е странно защо и след това са пак нахлули
Единственото което си обяснявам лични отношения с някой хора
който си отмъщават
Но дори и да е така в такъв случай държавата трябва да направи нещо,
но както виждаме д-та не си помръдва пръста такаче
и на мен да се случи такова нещо и аз бих реагирал така няма да се замислм да му вкарам улово
хубаво,ама много ми е странно защо и след това са пак нахлули

Единственото което си обяснявам лични отношения с някой хора
който си отмъщават

Но дори и да е така в такъв случай държавата трябва да направи нещо,
но както виждаме д-та не си помръдва пръста такаче
и на мен да се случи такова нещо и аз бих реагирал така няма да се замислм да му вкарам улово

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Archangel написа:...май беше неизбежна самоотбрана. Изобщо да не ти се случва нещо такова - защото после можеш и да го лежиш, нищо че ти си бил потърпевш...
Ще го лежиш като за човек... това е тъпото.
- BMWMafeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5ххI 24V
- Мечтае да кара: Винаги и само BMW
- Детайли за колата: NightRider-NR....AttrRacer-AR
BFM написа:Единствената нередност, която виждам е незаконното оръжие... Напълно в реда на нещата ми се струва да защитаваш семейството и собственосста си. Просто законите са ни "смръдливи".
Те направо вонят,..и докато имаме такива закони, ще има и такава показна корупция и престъпност

"Нашият дрифт е ненаказуем"... 
BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Аз гледах предаването когато човека разказа историята си, и според мен той изобщо не беше такъв,който би имал каквито и да било враждебни отношения с някого-беше пред разреваване. Което не е ненормално според мен, имайки предвид че някакви гадове(роднините на "рома",който е прострелял), искат да си отмъщават за това, че се е защитил!
А аз бях потресен, сигурен съм че и всички,които са гледали- на въпроса на Слави как преживяват, той отговори че до 2 сутринта на пост пази сина му, след това той самият
Направо нямам думи в каква държава живеем- не се учудвам че масово връстниците ми се изнасят да живеят в чужбина, въпреки че аз не бих го направил
Единственото нередно според мен от страна на човека е това, че е застреял мангала с незаконен пистолет
Гласуваите
За който и да е,само да не е за ДПС!
А аз бях потресен, сигурен съм че и всички,които са гледали- на въпроса на Слави как преживяват, той отговори че до 2 сутринта на пост пази сина му, след това той самият

Гласуваите

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Еми то по нашите закони работата е "ела вълчо, изяж ме". И после ще борят престъпността. Как да стане? Обикновеният гражданин у нас няма права, а само задължения.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
къде е сега Евророма а
нагли отрепки защо не ги е зачесъл и тях мама им черна сган
така е в тъпата ни държавица,никой не го е*е за обикновения човек
дано го оправдаят човечеца-ВЯРВАМ ЧЕ ВСЕКИ БИ ПОСТЪПИЛ ПО СЪЩИЯ НАЧИН 

Аве колеги, осъзнайте се! Става дума за убийство на крадец, а не за убийство на убиец! Оня мангал е влязъл да краде, не да убива! А самозащитилия се е могъл да го простреля примерно в краката, за да го обезвреди. Май само в САЩ има такава простотия - и непълнолетен да ти влезе в къщата (и да е НЕвъоръжен) може най-законно да го застреляш като куче без да ти мигне окото. Ама там още карат на закони от 1800-ната година
Вярно, че му е писнало вече на човека, ама това не е оправдание да убива! То ако всеки, на който му писне почне да убива до къде ще я докараме?
А и много щеше да ми е интересно ако ролите бяха разменени - ако някой българин беше нахълтал неканен в някоя колиба във Факултето и някой мангал го беше застрелял - как щяхте да реагирате тогава, а?

Вярно, че му е писнало вече на човека, ама това не е оправдание да убива! То ако всеки, на който му писне почне да убива до къде ще я докараме?

А и много щеше да ми е интересно ако ролите бяха разменени - ако някой българин беше нахълтал неканен в някоя колиба във Факултето и някой мангал го беше застрелял - как щяхте да реагирате тогава, а?

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
А конкретно тази част от НПК, относно "неизбежната отбрана", си беше много добре уредена, но после Конституционният съд на РБ реши, че противоречи на Конституцията и я "отсвири".
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
fleme - човека вика че не го е прострелял умишнено, значи Убиство по непредпазливост.
Колкото и да ти влизат у вас колкото и да си се защитил , Наказателното право посочва Убийство. Все пак човека е извършил или не е такова деяние, тва ще се установява тепърва ...
Разбира се имаш право на отбрана но ако ТЯ е прекомерна нещата стоят по друг начин, не някой да те удря със саксия а ти да го гърмиш в главата ...
А мангала е държал НОЖ, кво си мислите че е щял да прави с него , да си реже ноктите ли ?
Човека българина доколкото знам не е искал да го убива, и не е доказано ЧЕ го е убил, затва нека следствието основавайки се на експертизите на лекарите решат кво е станало. Ние надали ще избистрим българското законодателство в 1 тема, то вече 130 години го няма просто.
инъче като гледах предаването ми стана супер жално за това почернено семейство ... хората си пазят дома денонощно на смени ... еби му майката чудно място за живот е БГ...
Колкото и да ти влизат у вас колкото и да си се защитил , Наказателното право посочва Убийство. Все пак човека е извършил или не е такова деяние, тва ще се установява тепърва ...
Разбира се имаш право на отбрана но ако ТЯ е прекомерна нещата стоят по друг начин, не някой да те удря със саксия а ти да го гърмиш в главата ...
А мангала е държал НОЖ, кво си мислите че е щял да прави с него , да си реже ноктите ли ?
Човека българина доколкото знам не е искал да го убива, и не е доказано ЧЕ го е убил, затва нека следствието основавайки се на експертизите на лекарите решат кво е станало. Ние надали ще избистрим българското законодателство в 1 тема, то вече 130 години го няма просто.
инъче като гледах предаването ми стана супер жално за това почернено семейство ... хората си пазят дома денонощно на смени ... еби му майката чудно място за живот е БГ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Аве колеги, осъзнайте се! Става дума за убийство на крадец, а не за убийство на убиец! Оня мангал е влязъл да краде, не да убива! А самозащитилия се е могъл да го простреля примерно в краката, за да го обезвреди. Май само в САЩ има такава простотия - и непълнолетен да ти влезе в къщата (и да е НЕвъоръжен) може най-законно да го застреляш като куче без да ти мигне окото. Ама там още карат на закони от 1800-ната година![]()
Вярно, че му е писнало вече на човека, ама това не е оправдание да убива! То ако всеки, на който му писне почне да убива до къде ще я докараме?![]()
С тая тръба за какво ли е дошъл? Сигурно да го соровака със здраве а? Малко мисли преди да коментираш.
А в това отношение подкрепям щатите, този имот много от хората или са работили цял живот или ще го работят, за мен е напълно НОРМАЛНО, да имаш право да застреляш недоброжелателя!
deyan-enchev написа:Човека българина доколкото знам не е искал да го убива, и не е доказано ЧЕ го е убил, затва нека следствието основавайки се на експертизите на лекарите решат кво е станало=

deyan-enchev написа:инъче като гледах предаването ми стана супер жално за това почернено семейство ... хората си пазят дома денонощно на смени ... еби му майката чудно място за живот е БГ...
И на мен щеше да ми е мъчно ако бях в такава ситуация

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4