Икономически школи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Икономически школи

Мнение от bivola » 04 Юни 2009, 16:02

Колега , има ли някой от Вас , който може да ми помогне трябва ми информация за икономически школи Как ? Защо ? Какво представляват и така нататака , приемам дори представители на тях :) Благодаря предварително , ако модовете преценят,че не е за тук знаят си работата :)
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 04 Юни 2009, 16:33

Колега мисля че неправилно си задал въпроса или аз не те разбирам.
За ВУЗ-ове с икономически профил ли питаш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Юни 2009, 16:45

По- скоро има в предвид въпрос от макро икономиката. Т.нар. основни икономически школи- меркантилисти, физиократи, класиси, кейнсианци и неокласици или неокейнсианци.
Колега, купи си книга или учебник, нали не се надяваш да научиш макроикономиката в автомобилен форум?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 04 Юни 2009, 16:49

Колега, основните школи са класическата и кейнсиянската. После идват куп други. Най-добре си купи учебник по макроикономика или световни пазари. Или влез в сайа помагало.ком

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 04 Юни 2009, 17:13

Абе то лесно учебника добре ,ама в него слабичко не ми стига :(
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Юни 2009, 17:14

Демек, очакваш някой тук да напише отговор по-изчерпателен от обясненията в учебника? :shock:
Изображение

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 04 Юни 2009, 17:16

bum_bum написа:Демек, очакваш някой тук да напише отговор по-изчерпателен от обясненията в учебника? :shock:

В учебника са 3 реда точно и до там, както и да е , благодаря Ви все пак

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Юни 2009, 17:23

Абе много лесно се цупите тука. :) То като на женския пазар малко :) "...мерси все пак" :)
Английски знаеш ли? Имах да пиша такъв проект по твоя въпрос преди няколко години.

Ако се интересуваш конкретно от литература по въпроса, мога да се разтърся и да видя за някакви книги на българския пазар по въпроса.

А сега кажи сериозно какво имаш да пишеш и какво по-конкретно искаш да знаеш освен за Кейнс, че като помня кво беше, преподавателките се подмокряха само като прочетяха два цитата по въпроса :) Кейнс е всичко за тях... по-ефективно и от омекотител с парфюм за 2лв 1л. :mhihi:

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 04 Юни 2009, 17:31

Оправям се с английския не е проблем езика , още съм в началото на макроикономиката и ме интересува понятието "икономическа школа" , понеже това , което знам не било достатъчно :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Юни 2009, 17:48

Дай ми един мейл да ти пратя 6 pdf-a, които покриват 6те школи/теории. Имал съм малко backup на компа ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Юни 2009, 18:12

не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...

не искам да отварям кутията на пандора ама това макроикономиката е такава недомислица измазана със статистика че...

има една друга напреднала идея (не само моя)... че икономическите школи са отживелица. защото те диктуват как да се действа в условия на информационен вакуум (които е бил статус кво до много скоро)... но в наши дни информацията е достатъчно за да можеш да отреагираш индивидуално на всеки сценарий...

може би го написах объркано...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 04 Юни 2009, 20:13

liloff написа:Дай ми един мейл да ти пратя 6 pdf-a, които покриват 6те школи/теории. Имал съм малко backup на компа ;)

Лелее, ще падне четене гаранция. За 6-те школи инфото по принцип е 3-4 дни четене :D

За теб колега имам усещането, че ти трябва Kейнс/фискална политика/, класическа ик. школа и монетаристи/парична теория/.

Имам развити въпроси и теми (аз съм си ги писал). Ако искаш мога да ти пратя някоя, но ми дай мейл на ЛС. ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Юни 2009, 21:25

alx написа:не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...

не искам да отварям кутията на пандора ама това макроикономиката е такава недомислица измазана със статистика че...

има една друга напреднала идея (не само моя)... че икономическите школи са отживелица. защото те диктуват как да се действа в условия на информационен вакуум (които е бил статус кво до много скоро)... но в наши дни информацията е достатъчно за да можеш да отреагираш индивидуално на всеки сценарий...

Съвсем не е объркано,остарели теории от индустриалния век,отдавна сме в информационния такъв,а и самата основа на повечето е чистата пазарна икономика,която пак си е нещо несъществуващо на практика,заради множеството други неизпълними "равни други условия" :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 04 Юни 2009, 21:52

alx написа:не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...

Всичко казано до тука е вярно , но изпитите трябва да се вземат някак , а съм на 17години 10-ти клас :shock: .....

Потребител
Аватар

Мнение от Hades_ » 04 Юни 2009, 23:06

Няма да е лошо да видиш някой учебник по макроикономика. Особено тия за университетите там има доста по- обширно обяснено за всяка икономическа школа как се развива основни възгледи и така нататък. Дргият такъв вариант са сайтовете с разни пищови по макроикономика. Има доста само се разтърси

Следваща

Назад към Извън Темата