ВИТОША
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
ВИТОША
така помагаите колеги имам едно въпросе предполагам всички от софия а и доста други сте ходили на витоша на разходки та въпроса ми е сигурно има такива от вас които са срещали змии
тая събота и неделя ще съм там та имам два дни в които ще се разхождам да потърся усойници е досега не съм хващал в природата и да направя няколко снимици и така
та искам да ви попитам ако някой от вас е виждал да ми каже местност където я е видял за да не се лутам а да отида на конкретното място и ако имам късмет да хванем нещо
за тези които не знаят как изглежда а са виждали змия ще кача една снимица
надявам се да ми помогете по малко да се ориянтирам

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
kiko написа:а не са ли защитени?В смисъл мисля че не може да се ловят еи така
колега много добре съм запознат със статуса на всички влеуги в бг те по принцип всички до едно са защитени ако питаш дали е вклюена в червената книга не е

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
///peter написа:На платото често има змии, но какви са нямам идея, приличат по-скоро на втората снимка.
къде се намира това плато колега и долу горе на каква висоина е защото ако е по ниско може да са пепелянки а иначе ако е къса дебела и бавно подвижна със зигзагообразна ивица на гърба значи е отровна.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Над Алеко е платото, между Алеко и Черни връх, голямата "равнина"
Околу 1800-2000м надморска е.
Ето, маркировките (колчетата) са по дължината на платото, околу пътеката съм срещал редовно да се препичат.

Ето, маркировките (колчетата) са по дължината на платото, околу пътеката съм срещал редовно да се препичат.
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
///peter написа:Над Алеко е платото, между Алеко и Черни връх, голямата "равнина"
дам и аз чух че на пътеката на алеко са виждали висоината е много голяма за пепелянка значи ако е била с начупена ивица на гърба е такава макар е висоината е доста голяма за каквато и да е друга змия значи това ще е едното място което ще посетя.има ли път до там с кола или се спира някъде по надолу и има ходене.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Спираш всъщност на ресторант Морените, връщаш се малко назад пеш по пътя и ще видиш в ляво един знак за забранено преминаването, това е царския път, хващаш го него и ще излезеш на Платото. От Алеко е малко далеч, ако ще ходиш само на Платото 

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
///peter написа:Спираш всъщност на ресторант Морените, връщаш се малко назад пеш по пътя и ще видиш в ляво един знак за забранено преминаването, това е царския път, хващаш го него и ще излезеш на Платото. От Алеко е малко далеч, ако ще ходиш само на Платото
мерси много колега събота ще съм там да видим дали ще изкочи нещо на платото ако не ще търся резерват ,,Бистришко бранище,, ако някой го знае къде е ще съм много благодарен

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
От другата "страна" на хълма който виждаш на първата снимката, която ти показах се намира "Бистришко бранище", ето го и него:

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
///peter написа:От другата "страна" на хълма който виждаш на първата снимката, която ти показах се намира "Бистришко бранище", ето го и него:
пффф колега златен си много ти благодаря знаи змиите които си видял са такива

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
meha написа:Батка,сори за Спама,ама сигурен ли си,че искаш да видиш тая гадина отблизо![]()
![]()
за тебе е гадина за мене е красавица искам много да я видя е ми писна с тея пепелянки вече

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2