Дакел - помагайте
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Дакел - помагайте
Колеги, моля ви за информация, че се видях в чудо с дакел
На 45 дни е, днес го взех, но като остане за 15сек самичко и почва да скимти. Не заспива само, не стои само, постоянно някой трябва да се грижи за него /това са ми наблюдения за 6 часа с него/. И другото - като се стресне, че е само, после сърчицето ще му изскочи. Това нормално ли е или му има нещо ?
Женско е. Не знам как ще спя тази вечер 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
нормално е колега, не се къхари
кученцето е свикнало само при майка си.
със времето ще почне да става самоястоятелно.
все пак не се натискай да е постоянно при теб (след време)
1-2 седмици да свикне с обстановката и с вас коренно ще се промени.
то сега повечето време ще спи и ще хапва.
храната е много важна, консултирай се със специалист. по 4-5 пъти на ден трябва да хапва саламчето

кученцето е свикнало само при майка си.
със времето ще почне да става самоястоятелно.
все пак не се натискай да е постоянно при теб (след време)
1-2 седмици да свикне с обстановката и с вас коренно ще се промени.
то сега повечето време ще спи и ще хапва.
храната е много важна, консултирай се със специалист. по 4-5 пъти на ден трябва да хапва саламчето

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Нормално е, все пак е откъснато от кучилото или там както му се казва на кучешката разновидност на семейството
Моята кавказка овчарка като я взех беше на около 35 дена - вечер спеше в едно кашонче до леглото ми и ако не си провисвах ръката при нея - започваше да скимти. После в другата стая пробвах да я държа - веднага се започва драскане и скимтене по вратата, ама толкова жално че сърцето ще ти се скъса.
За около 2-3 седмици свикна.

Моята кавказка овчарка като я взех беше на около 35 дена - вечер спеше в едно кашонче до леглото ми и ако не си провисвах ръката при нея - започваше да скимти. После в другата стая пробвах да я държа - веднага се започва драскане и скимтене по вратата, ама толкова жално че сърцето ще ти се скъса.
За около 2-3 седмици свикна.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Това си е нормално.При взимането на такива малки кучета е хубаво преди това да е имало ден два при кучката някой старпарцал и като си пребереш малкия дзвер го нахранваш едно хубаво и го слагаш на парцала.Ден два ще е така но после поради вроденото му любопитство ще вземе да шава налево надесно да изучава територията.Не му обръщай прекалено внимание ,че после ще имаш проблеми,също така е хубаво първите дни без деца и шамата да не стресирате кучето.

ами мъничко е, но ако въведете строга дисциплина, да свиква да е самичко с времето ще се справи, но това чак третия месец. Липсва му мама, затова скимти и търси топлина, грижа, обич... Ще порасне и ще му мине, но до тогава, ще трябва да му отделяте внимание и най-вече - много Гушкане..
Дакелчетата като цяло са много любеобвилни. Като начало, докато не стане поне на 3 месеца, не е лошо да го взимате да спи в леглото, хем на топло, хем да се чувства защитено. Или вариант - наблизо до леглото, за да не плаче. Така ще е, докато свикне с вас, порасне малко и започне да става самостоятелно.

Да караш Peugeot е страст!
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Eva* написа:....да спи в леглото....
На пакетчето завързваш един капут, на шпионката залепяш една торбичка и нека срането започне сега

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
тва за стряскането, споко, аз лабрадора дето вече е голям, като почне буря и от гърмежите така се стряска че бяга в тоалетната и се свива на кълбо на пода и почва да трепери супер жестоко
аз го успокоявам като легна до него и го гушна

аз го успокоявам като легна до него и го гушна

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
VesoPesa написа:тва за стряскането, споко, аз лабрадора дето вече е голям, като почне буря и от гърмежите така се стряска че бяга в тоалетната и се свива на кълбо на пода и почва да трепери супер жестоко![]()
аз го успокоявам като легна до него и го гушна![]()
Лягаш до него в тоалетната?!?

(майтап)
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Нека споделя преживяванията си за последните 11 часа
В 23:20 - пикане и лягане. Аз спах отделно с него върху завивките, няма как иначе ... скимти чак ми става жално.
В 02:20 - събуждане за пикане
В 04:20 - събуждане за пикане
В 06:20 - събуждане за голяма нужда
В 08:10 - вече не мога да стана. Добре, че приятелката ми го е вдигнала от леглото, пикало е минутка след това + голяма нужда
Направи ми впечатление, че от 2рия път и се научи къде да пикае и ака - на два парцала в ъгъла до банята.
Поне не прави бели. Иначе днеска ще съм сомнамбул на работа 

В 23:20 - пикане и лягане. Аз спах отделно с него върху завивките, няма как иначе ... скимти чак ми става жално.
В 08:10 - вече не мога да стана. Добре, че приятелката ми го е вдигнала от леглото, пикало е минутка след това + голяма нужда
Направи ми впечатление, че от 2рия път и се научи къде да пикае и ака - на два парцала в ъгъла до банята.

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
///M3 написа:Нека споделя преживяванията си за последните 11 часа![]()
Направи ми впечатление, че от 2рия път и се научи къде да пикае и ака - на два парцала в ъгъла до банята.Поне не прави бели. Иначе днеска ще съм сомнамбул на работа
Не прекалявайте с вниманието!Аз моя Шарпей така го научих да е постоянно около хора докато е малък и сега като няма никой в нас лае по цял ден.Комшийте искат да ме линчуват ама добре,че съм домоуправител.Гледайте да го научите да е по самостоятелно.Като почне да вие целия панелен блок се тресе.Чак ми става жал за хората.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
LizarD написа:Eva* написа:....да спи в леглото....
На пакетчето завързваш един капут, на шпионката залепяш една торбичка и нека срането започне сега
Нема такъв филм. Не вярвам да свърши работата в леглото. Имам куче, имала съм, не се е случвало. Виж, на пода - да. И тогава с парцала. Кучетата са умни животни, те усещат, къде е чистичко и мекичко и не цапат там. Пробвай и сам ще се убедиш. В най-лошия случай ще скимти, за да слезне от леглото и да си свърши работата.
Да караш Peugeot е страст!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2