Дакел - помагайте

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Дакел - помагайте

Мнение от ///M3 » 02 Юни 2009, 23:07

Колеги, моля ви за информация, че се видях в чудо с дакел :help: На 45 дни е, днес го взех, но като остане за 15сек самичко и почва да скимти. Не заспива само, не стои само, постоянно някой трябва да се грижи за него /това са ми наблюдения за 6 часа с него/. И другото - като се стресне, че е само, после сърчицето ще му изскочи. Това нормално ли е или му има нещо ? :help: Женско е. Не знам как ще спя тази вечер :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Юни 2009, 23:16

нормално е колега, не се къхари :)
кученцето е свикнало само при майка си.
със времето ще почне да става самоястоятелно.
все пак не се натискай да е постоянно при теб (след време)
1-2 седмици да свикне с обстановката и с вас коренно ще се промени.
то сега повечето време ще спи и ще хапва.
храната е много важна, консултирай се със специалист. по 4-5 пъти на ден трябва да хапва саламчето :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Юни 2009, 23:17

Нормално е, все пак е откъснато от кучилото или там както му се казва на кучешката разновидност на семейството :)
Моята кавказка овчарка като я взех беше на около 35 дена - вечер спеше в едно кашонче до леглото ми и ако не си провисвах ръката при нея - започваше да скимти. После в другата стая пробвах да я държа - веднага се започва драскане и скимтене по вратата, ама толкова жално че сърцето ще ти се скъса.
За около 2-3 седмици свикна.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 02 Юни 2009, 23:39

Това си е нормално.При взимането на такива малки кучета е хубаво преди това да е имало ден два при кучката някой старпарцал и като си пребереш малкия дзвер го нахранваш едно хубаво и го слагаш на парцала.Ден два ще е така но после поради вроденото му любопитство ще вземе да шава налево надесно да изучава територията.Не му обръщай прекалено внимание ,че после ще имаш проблеми,също така е хубаво първите дни без деца и шамата да не стресирате кучето.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 02 Юни 2009, 23:46

ами мъничко е, но ако въведете строга дисциплина, да свиква да е самичко с времето ще се справи, но това чак третия месец. Липсва му мама, затова скимти и търси топлина, грижа, обич... Ще порасне и ще му мине, но до тогава, ще трябва да му отделяте внимание и най-вече - много Гушкане.. :) Дакелчетата като цяло са много любеобвилни. Като начало, докато не стане поне на 3 месеца, не е лошо да го взимате да спи в леглото, хем на топло, хем да се чувства защитено. Или вариант - наблизо до леглото, за да не плаче. Така ще е, докато свикне с вас, порасне малко и започне да става самостоятелно.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 03 Юни 2009, 0:49

Eva* написа:....да спи в леглото....

На пакетчето завързваш един капут, на шпионката залепяш една торбичка и нека срането започне сега :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Юни 2009, 1:01

тва за стряскането, споко, аз лабрадора дето вече е голям, като почне буря и от гърмежите така се стряска че бяга в тоалетната и се свива на кълбо на пода и почва да трепери супер жестоко :confused:
аз го успокоявам като легна до него и го гушна :mhihi: ;)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 03 Юни 2009, 8:20

VesoPesa написа:тва за стряскането, споко, аз лабрадора дето вече е голям, като почне буря и от гърмежите така се стряска че бяга в тоалетната и се свива на кълбо на пода и почва да трепери супер жестоко :confused:
аз го успокоявам като легна до него и го гушна :mhihi: ;)

Лягаш до него в тоалетната?!? ИзображениеИзображениеИзображение
(майтап)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 03 Юни 2009, 9:15

Нека споделя преживяванията си за последните 11 часа :)

В 23:20 - пикане и лягане. Аз спах отделно с него върху завивките, няма как иначе ... скимти чак ми става жално.
В 02:20 - събуждане за пикане
В 04:20 - събуждане за пикане
В 06:20 - събуждане за голяма нужда
В 08:10 - вече не мога да стана. Добре, че приятелката ми го е вдигнала от леглото, пикало е минутка след това + голяма нужда

Направи ми впечатление, че от 2рия път и се научи къде да пикае и ака - на два парцала в ъгъла до банята. :D Поне не прави бели. Иначе днеска ще съм сомнамбул на работа :roll:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 03 Юни 2009, 9:33

///M3 написа:Нека споделя преживяванията си за последните 11 часа :)

В 23:20 - пикане и лягане. Аз спах отделно с него върху завивките, няма как иначе ... скимти чак ми става жално.
В 02:20 - събуждане за пикане
В 04:20 - събуждане за пикане
В 06:20 - събуждане за голяма нужда
В 08:10 - вече не мога да стана. Добре, че приятелката ми го е вдигнала от леглото, пикало е минутка след това + голяма нужда

Направи ми впечатление, че от 2рия път и се научи къде да пикае и ака - на два парцала в ъгъла до банята. :D Поне не прави бели. Иначе днеска ще съм сомнамбул на работа :roll:

Не прекалявайте с вниманието!Аз моя Шарпей така го научих да е постоянно около хора докато е малък и сега като няма никой в нас лае по цял ден.Комшийте искат да ме линчуват ама добре,че съм домоуправител.Гледайте да го научите да е по самостоятелно.Като почне да вие целия панелен блок се тресе.Чак ми става жал за хората.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 03 Юни 2009, 9:49

Пусни снимки на кутрето, ако имаш възможност, като се наспиш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///HAMANN/// » 03 Юни 2009, 10:40

Съжелявам за ОФФ-а ама не се сдържах

http://www.vbox7.com/play:8cfc695b :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юни 2009, 10:41

///HAMANN/// написа:Съжелявам за ОФФ-а ама не се сдържах

http://www.vbox7.com/play:8cfc695b :mhihi:

хахахахаха
точно това се сетих като прочетох заглавието ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Юни 2009, 11:01

Vlados написа:
VesoPesa написа:...

Лягаш до него в тоалетната?!? ИзображениеИзображениеИзображение
(майтап)

еми нямам друг избор :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 03 Юни 2009, 11:49

LizarD написа:
Eva* написа:....да спи в леглото....

На пакетчето завързваш един капут, на шпионката залепяш една торбичка и нека срането започне сега :mhihi:

Нема такъв филм. Не вярвам да свърши работата в леглото. Имам куче, имала съм, не се е случвало. Виж, на пода - да. И тогава с парцала. Кучетата са умни животни, те усещат, къде е чистичко и мекичко и не цапат там. Пробвай и сам ще се убедиш. В най-лошия случай ще скимти, за да слезне от леглото и да си свърши работата.
Да караш Peugeot е страст!

Следваща

Назад към Извън Темата