Шпер?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: ///M Power
Шпер?
колеги бях гледал някаде как се разбираше дали има шпер а сега немога да го намера...ще кажете ли как се разбираше дали имаш шпер..благодаря много...а и ще помоля да неказвате търси в търсачката..преди да пиша търсих обаче нищо ненамерих...много ще съм ви благодарен
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Верно ли търси в търсачката и нищо не намери
Напиши шпер и му задай да търси в отделните раздели, т.е. Е30, Е36... и потърси малко
Темите са толкова много, че не мога да пусна някоя конкретна- виж в Е30 има важна темата, писана от Дилян Пенчев за шрепа

Напиши шпер и му задай да търси в отделните раздели, т.е. Е30, Е36... и потърси малко

Темите са толкова много, че не мога да пусна някоя конкретна- виж в Е30 има важна темата, писана от Дилян Пенчев за шрепа

Последна промяна Mamouk на 18 Май 2009, 22:22, променена общо 1 път
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Oт тук написаното ако не ти стане ясно как да провериш има или няма, аз повече не мога да помогна...
Малко си търсил явно... Накратко- колата я вдигаш на крик (едната задна гума разбира се), ако гумата която е във въздуха се върти свободно (НЕ си на скорост...) значи НЯМАШ шпер... Друг начин- едната гума на асвалта, другата на прах, пясък и т.н. повърхности с различно сцепление и тръгваш с мноооого газ- ако си оставил следи от двете гуми, значи ИМАШ шпер... 3-ти начин- навит ляв/десен волан, 1-ва и пак много газ- ако колата се върти около оста си- имаш шпер, ако обикаляш паркинга в широки кръгове нямаш шпер...
Малко си търсил явно... Накратко- колата я вдигаш на крик (едната задна гума разбира се), ако гумата която е във въздуха се върти свободно (НЕ си на скорост...) значи НЯМАШ шпер... Друг начин- едната гума на асвалта, другата на прах, пясък и т.н. повърхности с различно сцепление и тръгваш с мноооого газ- ако си оставил следи от двете гуми, значи ИМАШ шпер... 3-ти начин- навит ляв/десен волан, 1-ва и пак много газ- ако колата се върти около оста си- имаш шпер, ако обикаляш паркинга в широки кръгове нямаш шпер...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
http://www.bmwpower-bg.net/?module=arti ... read&id=29
тук пише доста .
иначе ако подозираш че си с шпер има лесни начини да разбереш.. чувал съм че ако спреш едното колело на пясък а другото на здрава настилка трябва да задвижат равномерно без това на пясъка да зацепи първо но.. не разбирам .. прочети тук
или виж табелката на дифа си какво и е числото
тук пише доста .
иначе ако подозираш че си с шпер има лесни начини да разбереш.. чувал съм че ако спреш едното колело на пясък а другото на здрава настилка трябва да задвижат равномерно без това на пясъка да зацепи първо но.. не разбирам .. прочети тук
или виж табелката на дифа си какво и е числото
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: ///M Power
това го прочетох но пак неразбрах това което ме интересуваше...така значи спомням си че на дифа има някаква пластина и там има код... пред кода буква маи имаше сшер ама несъм сигорен точно как беше....мен ме интересува без въртежи и без такива как да разбера
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Вдигни двете задни гуми на крикове и завърти едната гума.Ако и двете гуми се завъртят едновремено значи имаш шпер.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Много ли сложно обясних- едното задно колело във въздуха и ако се върти свободно значи НЯМАШ ШПЕР... Ако не те мързи вдигни и двете задни гуми във въздуха (на подемник в сервиз примерно)- като завъртиш едната гума напред, ако другата се завърти във същата посока означава, че ИМАШ ШПЕР, но ако се завърти НАОБРАТНО- тогава НЯМАШ ШПЕР...
На табелката на дифа освен предавателното число (примерно 4,10) ако имаш шпер преди цифрите ще има и една буква S, ако е само цифри- нямаш шпер... Но понеже често табелката е тотално ръждясала или пък изобщо я няма остават другите начини...
Ако и сега не ти стане ясно как да провериш имаш ли такова чудо или не случая е тежък. Нищо лично, ама...
На табелката на дифа освен предавателното число (примерно 4,10) ако имаш шпер преди цифрите ще има и една буква S, ако е само цифри- нямаш шпер... Но понеже често табелката е тотално ръждясала или пък изобщо я няма остават другите начини...
Ако и сега не ти стане ясно как да провериш имаш ли такова чудо или не случая е тежък. Нищо лично, ама...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
не мога да разбера какво се обяснявате,а не ИЗСТРИЕТЕ темата

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Явор написа:не мога да разбера какво се обяснявате,а не ИЗСТРИЕТЕ темата

Legends may sleep...but they never die!
10 мнения
• Страница 1 от 1