Кое за теб е по важно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Кое за теб е по важно?

Мнение от LizarD » 12 Май 2009, 3:14

Да му счупиш носа или да млъкнеш и да го оставиш да простее? Дали от много мъдри постъпки съм се превърнал в човек който не може да брани достойнството си? Вярно е - по умния отстъпва, но от много отстъпване мъжкото в човек се изгубва. Аз съм човек който предпочита да замълчи, да остави маймуната да се радва в клетката си, за да се избегне инцидент, но мисля че идва момента в който ще ми прещрака нещо и ще започна да се съсредоточавам само в това да браня достойнството си дори с цената на живота.. Какво бихте ме посъветвали вие?
Изображение
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Май 2009, 3:44

Бой по канчето, колега.
Мъдростите са до време и до изчерпване на търпението. Ако вечно седиш и си мълчиш с надеждата някой да разбере намека, ще се превърнеш в бомба със закъснител и най-вероятно ще изкукаш в най-неподходящия момент :winky:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 12 Май 2009, 7:23

Зависи от случая, на като цяло Асен е прав. Много хора, които ме познават като спокоен и уравновесен човек са били изненадвани от това, че в решаващи моменти се държа като дого аржентино - удрям без предупреждение.

Каква е случката при теб?

Аватар
Кара: Е34/Е30 на кило
Мечтае да кара: Х5 4.4 is

Мнение от Ascendancy » 12 Май 2009, 7:58

По-малко мисли, повече действай, защото в повечето случай става " Ейй ама трябваше да направя това или онова". 1 път птичката каца на рамото, дори и за такова нещо, имал съм случай в които сега ако можех да се върна назад няма да седя и да "съм по-умния и да отсъпвам". Човек трябва да си има принципи и да си ги спазва. Та с 2 думи да обобщя - бой по канчето и да не ти дреме, но не и да се превърнеш в някъв див селянин къде си търси боя ;)
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Кое за теб е по важно?

Мнение от Feanor » 12 Май 2009, 9:19

LizarD написа:Да му счупиш носа или да млъкнеш и да го оставиш да простее?

Зависи от случката. Аз не бих изключил и варианта да изтъкнеш простеенето му с някоя подходяща реплика. Разбира се, така има известен риск после да се наложи да му счупиш носа, но удоволствието си заслужава цената, мисля. :mhihi:

П.П. А, между другото, можеш да погледнеш в подписа ми какво пише... важи за всякакви ситуации. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 12 Май 2009, 9:20

Леле много агресия бре хора...
Не мисля че боя е решение .. вярно понякога е доста адекватен но въпреки това не съм сигурен че е умна постъпка. Прави ми впечетление че напоследък хората все повече се колят и стрелят за няма нищо... та дали ако слезаш да нашамариш някой после ще се качиш обратно и ще се прибереш при семеиството... до скоро се разхождах с газов пистолет а сега вече съм с 9х19 и предвид това си нося отговорността, надявам се да не се случи скоро и последствията. та идеята е че не знаеш този срещу теб колко акъл има колко грама в носа и тн. наскоро един ГЪЗАР скочи да се саморазправя защото видиш ли при празна улица тои спрял да си говори в колата посредата и аз след няколко минути чакане му свирнах... та слезе господин играч от новичкото си ауди и реши че щото колата си е цифра аз ще изплеза език и ще направя фелаи*о. да де ама като застане до мен явно прецени че пропорцийте са в негов ущърб и се прибра обратно... да де ама ако бях гламав или ако ония беше некво куку щеше да стане фал...

затова май няма формула или готов отговор за всяка ситуация константа...преценяваш ако пък чак толкова не мжеш да преглътнеш слизаш два шамара и докато е на земята си заминаваш.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 12 Май 2009, 9:24

Когато се караш с глупак, е трудно да се разбере кой от двамата е по-глупавият. С други думи - убий глупака с мълчание.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Май 2009, 9:48

Аз лично ако съм прав в нещо дори и Господ не може да ме накара да млъкна! Принципно "юмруците" не са начин на решаване на проблема, но понякога ситуациите ги изискват. Все пак спор/караница винаги стига до момент когато повече няма какво да си кажете.
Пак казвам - аз лично не падам на колене пред никой, освен ако не осъзная че аз съм виновния, но това рядко се случва защото умея да преценявам кога съм крив и кога съм прав.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Май 2009, 10:20

LizarD написа:Да му счупиш носа или да млъкнеш и да го оставиш да простее? Дали от много мъдри постъпки съм се превърнал в човек който не може да брани достойнството си? Вярно е - по умния отстъпва, но от много отстъпване мъжкото в човек се изгубва. Аз съм човек който предпочита да замълчи, да остави маймуната да се радва в клетката си, за да се избегне инцидент, но мисля че идва момента в който ще ми прещрака нещо и ще започна да се съсредоточавам само в това да браня достойнството си дори с цената на живота.. Какво бихте ме посъветвали вие?

Зависи, колега. За мен трябва да има баланс между нещата. Всичко си зависи от конкретната ситуация. Ако спорите за нещо и той ти каже "Майната ти, нищо не разбираш" не си заслужава да го потрошиш от бой. Но я има и другата ситуация, когато систематично и целенасочено се заяжда с теб...тогава си заслужава някоя друга баница да отнесе. А пък тръгне ли да ти налита на бой...хич не го бави - найдушки бой, направо го биеш като "цифка у мифка" :mhihi:

Боят наистина не е решение...преди много години го разбрах. Да не говорим, че прави не добро впечатление. Но просто някои хора не им ли заглухнат ушите хич не се впечатляват.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 12 Май 2009, 10:27

Абе ние си живеем като в джунглата тука-kill or be killed. Аз понякога съм се изненадвал от това как дребни глупости се обръщат в големи проблеми. Аз иначе до сега винаги съм гледал да отстъпвам, защото никой не печели от счупени носове, ама съм се убедил, че не винаги правилният вариант е отстъпването-човек като е сигурен в себе си и в това, което прави, трябва да си го отстоява. И понеже 90% от българите са си комплексари, се налага по-често да си отстояваш своето :D.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 12 Май 2009, 11:34

последно миналото лято като бях във Варна и ми се наложи да ползвам такси вечерта таксиметровия шофжор ме прекара по възможно най-дългия път при положение ,ч е му обясних къде сме и откъде да мине, като стигнахме до адреса му оставих по малко пари отколкото показваше апарата не, че пак не беше на печалба, но той след мен започна да ме обижда и то пред приятелката ми , че се наложи да се върна първо като човек му обясних, че беше на годините на баща ми ама тоя не се спря и отнесе няколко тупаника,преди 2 години с един приател полицай карахме моторите си оффроуд и на един черен път в баир излезе една нива и запуши пътя успях да спра леко критично като в резултат на това отвътре мазен дебелак започна да ме обижда оставих мотора настрани, и въпреки молбата на моя приятел да го оставя тлъстака изяде няколко тупаника и шута мен с един прожектор ме удари 2 пътидокато се пробваше да излезе от колата си и накрая мн омекна и се извини, после разбрах, че бил шефа на криминална накарал се на др ден на моя приятел, че не ме спрял, който пък разнесъл случката сред колегите, който останали мн доволни :) мн е кофти така да постъпва човек винаги си казвам няма да правя глупости и търся за себеси начин да оправдая човека пред мен ....но боя е тъпотия излищно нараняване и в крайна сметка и от 2та случая, които разказах къкъв беше ефекта....доказване на ЕГО да се наложа по някъкъв начин над опонента си и за какво като се замисля сега...приятелката ми казва, че съм груб и невъздържан същия този шеф на криминална се оказа приятел на баща ми и съсед по вили на дядо ми и баща ми се извинил като го видял вместо мен като се оправдал , че понеже регистрацията на колата му била КН и съм се объркал ама какво от това, за това излищно е да се създават такива ситуации ...помислете преди да ударите дали си заслужава и последствията след това.... :idea:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Май 2009, 11:42

Feanor написа:Зависи от случката. Аз не бих изключил и варианта да изтъкнеш простеенето му с някоя подходяща реплика. Разбира се, така има известен риск после да се наложи да му счупиш носа, но удоволствието си заслужава цената, мисля. :mhihi:

П.П. А, между другото, можеш да погледнеш в подписа ми какво пише... важи за всякакви ситуации. ;)

:yes:
И пак много зависи от случая.
Мразя изтърканите фрази, но тук ще използвам една:
"Не спори с глупак! Ще те принизи на неговото ниво и ще те победи с опит." ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 12 Май 2009, 12:38

Колкото повече мълчиш,толкова повече ти се качват на главата.
Така че Бойка Дангова :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Май 2009, 13:27

spower написа:последно миналото лято като бях във Варна и ми се наложи да ползвам такси вечерта таксиметровия шофжор ме прекара по възможно най-дългия път при положение ,ч е му обясних къде сме и откъде да мине, като стигнахме до адреса му оставих по малко пари отколкото показваше апарата не, че пак не беше на печалба, но той след мен започна да ме обижда и то пред приятелката ми , че се наложи да се върна първо като човек му обясних, че беше на годините на баща ми ама тоя не се спря и отнесе няколко тупаника,преди 2 години с един приател полицай карахме моторите си оффроуд и на един черен път в баир излезе една нива и запуши пътя успях да спра леко критично като в резултат на това отвътре мазен дебелак започна да ме обижда оставих мотора настрани, и въпреки молбата на моя приятел да го оставя тлъстака изяде няколко тупаника и шута мен с един прожектор ме удари 2 пътидокато се пробваше да излезе от колата си и накрая мн омекна и се извини, после разбрах, че бил шефа на криминална накарал се на др ден на моя приятел, че не ме спрял, който пък разнесъл случката сред колегите, който останали мн доволни :) мн е кофти така да постъпва човек винаги си казвам няма да правя глупости и търся за себеси начин да оправдая човека пред мен ....но боя е тъпотия излищно нараняване и в крайна сметка и от 2та случая, които разказах къкъв беше ефекта....доказване на ЕГО да се наложа по някъкъв начин над опонента си и за какво като се замисля сега...приятелката ми казва, че съм груб и невъздържан същия този шеф на криминална се оказа приятел на баща ми и съсед по вили на дядо ми и баща ми се извинил като го видял вместо мен като се оправдал , че понеже регистрацията на колата му била КН и съм се объркал ама какво от това, за това излищно е да се създават такива ситуации ...помислете преди да ударите дали си заслужава и последствията след това.... :idea:

Абе, много си прав и ти. Ама айде кажи ми, когато някой просто не иска да разбере от дума, какво става? Едно време бързо ми изгаряше фитила, но от години вече съм уравновесен и гледам винаги с добро да подходя. Ама има някои хора, които просто не искат да се разберат и това си е.

Например аз си имам златно правило за глупости да не удрям. Едно време, докато приятелите ми бръмчаха по кафета, аз се потях на боксовата круша...и така 8 г. Сега не смея да ударя някой, че на няколко пъти от ужким безобиден удар са ставали големи галимации и не ми се разправя. Ама преди години помня отиваме с мойта на дискотека и понеже тя си е хубаво момиче, хваща око и някакъв взе та я хвана отзад. Принципно можеш мен да ме закачаш и да ми говориш всякакви глупости - ще ти се изсмея. Но пипнеш ли или кажеш нещо за жена ми или семейството ми...тогава и аз сам не се понасям. Тогава не знам как, ама се сдържах и отидох да му кажа на пича просто, че е сбъркал жената и да не се повтаря това. При което тоя направи още една грешка - намеси и майка ми като каза да си е*а майката...а аз майка ми си я обичам и такова нещо никога не бих направил :mhihi: Е, не знам какво бихте направили вие, но на мен ми дойде в повечко и в крайна сметка случката завърши, че нас ни изхвърлиха с цялата ни компания от дискотеката, на въпросния пич май линейка му викнаха, а двамата му "смели" приятели на по 50 кила бяха на стълбите с по пакет салфетки, за да си попиват носовете. Не казвам, че е имало смисъл, но просто си беше висша форма на наглост. Опитах се да се разбера с тях като с хора. Единственото, което очаквах е едно Извинявай, а ония на всичко отгоре ме и псува. И не съм ги разбил от бой. На въпросния му обелих един в челюстта, а на другите дори и не съм им се силил, а и нямаше да ги пипам, ако не бяха станали да се правят на мъже.

Та мисълта ми беше не какъв терминатор съм, ами просто, че нахалството на някои хора край няма! Можеш да се разбереш като човек, когато имаш човек срещу себе си. Като е някакво арогантно и просто леке...колкото и да говориш, рискуваш само още повече да ти кипне. Но аз съм на тоя принцип - пробвам първо с добро...като не стане викам Георге Шамареску и да се оправят.
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 12 Май 2009, 14:05

Изображение

sharksfin написа:... убий глупака с мълчание.
Изображение Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата