Големи ЖАНТИ
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Големи ЖАНТИ
Въпроса ми е - имате ли проблеми с 17" + , в дупките . Аз съм със мънички 15ки на голяма кола и мисля да ги сменям , но доста гумаджи ме разубеждават - ооо , първата дупка си ги пукнал , ще ти върви по-мало колата , ще друса повече ... Естествено аз не им вярвам особено , щот ако беше така , никой нямаше да кара със такива джанти.
Та ако може да формулирам въпросите си по-добре :
1 - и най-важен - как е през дупките , защото ми се налага доста да въртя през провинцията (ако този термин съществува в БГ)
2 - въврежа - малко ме съмнява 2"-3"да спънат 170 коня , но ...
3 - комфорта - абе ясно е че като се увеличи джантата и от 65 мина 45 гума , ще подрусва , ма пак може да добавите нещо.
Та ако може да формулирам въпросите си по-добре :
1 - и най-важен - как е през дупките , защото ми се налага доста да въртя през провинцията (ако този термин съществува в БГ)
2 - въврежа - малко ме съмнява 2"-3"да спънат 170 коня , но ...
3 - комфорта - абе ясно е че като се увеличи джантата и от 65 мина 45 гума , ще подрусва , ма пак може да добавите нещо.
17ка джанта ,да спъва при положение че си бил на 15ки ще усетиш разлика,друсане ще има малко повече -да,на 45 гума е малко вероятно да спукаш джанта лесно(освен ако не ги удариш в борда)гледай борда да е малко по прибран от гумата ако искаш да е надеждно,и освен ако не забиеш яма или ако са от тия китайчета дето ги продават по маргел и др. 

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Недей да се плашиш толкова - те гумаджиите така си говорят.
1. Вземи си оригинални немски джанти защото са доста по-здрави от италианските и деянят на бой - лошото е че при изправяне е възможно да се спукат.
2 Във вървежа няма да усетиш разлика.
3. Комфорта няма да ти се промени много, защото 5цата е тежка
1. Вземи си оригинални немски джанти защото са доста по-здрави от италианските и деянят на бой - лошото е че при изправяне е възможно да се спукат.
2 Във вървежа няма да усетиш разлика.
3. Комфорта няма да ти се промени много, защото 5цата е тежка
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
За нашите пътища ти препоръчвам да си купиш оригинални джанти, а не някакви реплики. Всичко дето е made in China/Italy ще трябва да го хвърлиш след първата по-сериозна дупка защото ако не се е спукало, то ще прилича на зарче.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Гумаджиите добре си говорят. Винаги, ама винаги гъзарията/перформанс тунинга носят и минуси. От 15 на 17 ще усетиш разлика определено, ще подрусва, но пък при завои ще е доста по-стабилна колата. Аз например това лято минавам от 17 на 18, само че с абсолютно оригинални джанти БМВ и ще карам с 20 из София 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз само ще спонена за разликата в устоичивостта при завой ,която е доста осезаема като усещане и от там нататъка всички негативи избледняват...Слагай смело 17'',само вземи предвид цените на нови гуми 17",защото не са съвсем народни... 

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Отделно трябва да се внимава, примерно аз съм с 17ка реплика и като ги слагам напролет гледам да карам по-внимателно - пример: Като карам в колона спазвам дистанция за да може ако се появи дупка пред мен, да имам време да я видя и отреагирам
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
X-citer написа:За нашите пътища ти препоръчвам да си купиш оригинални джанти, а не някакви реплики. Всичко дето е made in China/Italy ще трябва да го хвърлиш след първата по-сериозна дупка защото ако не се е спукало, то ще прилича на зарче.
Не баш. Мойте нямат грам кривина, а на ОМВ- то на рожен изкъртих 3см дупка в бордюра, а джантата само леко се одра

Леките "перформънс" джанти на най- добрите фирми също не стават за всекидневно каране из тези трапове, които имаме.
- ogi dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA M-Individual
Аз съм с 18-ки ,40 отпред 35 отзад абе подрусва, не е като с 16-ки. но пък визията ееееее немам думи. слагай няма проблеми
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
civic написа:слагай смело, няма да имаш проблеми
Проблема е финансов , защото отделените пари за джанти отидоха за каско+карета+машиники за предните джамове(не че не работят,но въженцата са скъсани , а машиниките капсоловани

Но от друга страна , гумите ми са зле , а нови 15" гуми не ми се зимат ... май ще търся нещо втора ръка , че комплекта 17" май излиза 1500+

Та в тоя ред на мисли - колко струват качствени джанти - щом викате че в маргела са ментена а те там са по 250 бройката ...
И зависи ли здравината на джантата от формата ?
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
моите са от маргел 1300 купих и 4 много сам доволен от хубав материял са нямам забележки 17 ки рипал сам и по дуп4ета ништо сериозно джантите са хубави вози по стегнато просто си караш бе 4овек не се бориш да целиш дупките аз така наораих в на4алото докато свикна си карах по леки4ко логии4но е като видиш дупка да си намалиш и толко на път които немие много ясен карам по бавни4ко и така не ми се налага да целим дупките логика нали и вие като по4нете с оргнални несмки не истина се едно не са от един материял вапрос на избор ако ще и с метални да си фърлиш ли се у големата дупка нема просто джанта която да издържи знаем го от опит

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
В събота сложих пак летните гуми 235/45 R 17 и само едната джанта трябваше да се изправя. Карам с Conti Sport Contact 3 и не съм повреждал гума. Старая се да не скачам в дупки с висока скорост, но по нашите пътища от време на време се случва. Джантите ми са оригинални. Зимата съм с 15-ки и разлика във возията има, но повишената стабилност на магистралата компенсира напълно този дребен проблем. А и колата изглежда далеч по-добре.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Слагай смело, аз съм със зимни 17ки 225/45 и не съм кривил джанта, нито съм повреждал гума за 2 години, а някои дупки просто няма как да ги избегнеш. Гумаджиите нека си лаят
Летните ми даже са 19ки 235/35, виж там за 2 години имам към 4-5 гуми щета, ама по нашите пътища е неизбежно за съжаление
Определено ще усетиш разлика и ще останеш доволен от това как колата седи при 17" жанта.

Летните ми даже са 19ки 235/35, виж там за 2 години имам към 4-5 гуми щета, ама по нашите пътища е неизбежно за съжаление

56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4