Питане за пререгистрация, Данъче ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Питане за пререгистрация, Данъче ??

Мнение от optimist » 19 Фев 2009, 20:51

Значи ситуацията е следната колата ,която продавам (С5 а6) не е нов внос и не е била регистрирана в никоя община
Съответно знам ,че не е проблем да се прехвърли окончателно при нотариус ,както и пререгистриране в кат новия собственик е от София.
Та драмата е следната момчето твърди че щяло да има проблем при регистрация в общината (без квитанцията за данъка ) аз си мисля че няма да има никакъв проблем но все пак не съм сигурен ?
Въпросът ми е ако някой е наясно с казуса да даде съвет как да постъпим в тая ситуация ?
Благодаря предварително на отзовали се колеги :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Фев 2009, 21:57

Преведете по банков път 20лв в твоята община и проблема е решен за пред нотариуса,а след това никъде няма да му искат бележката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 19 Фев 2009, 21:59

В общината мен ме питаха дали имам бележка че е платен данъка и ако имам да преснимам но ако нямам не било задължително да я прилагам. Поне така каза жената там. Сигурно не е нужно да се представя.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 19 Фев 2009, 23:01

никъв проблем да ти кажа.Проблема е че ако я регистрира в същата община ще ти го набият на теб-с лихвите.ако е в друга община нема дерт-ама никъв.Те немат връзка помежду си.Поне при нас тук е така.Аз кат регистрирах в данъчното първата ми Е34 продавача ме ИЗЛЪГА че е плащал данъка ама аз отидох в данъчно.Зачислиха ми я на мен с договора а на него му го начукаха с лихвите.Не е хубаво да се лъже :|
Изображение

Назад към Извън Темата