Kарате ли по внимателно при зимни условия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Kарате ли по внимателно при зимни условия?

Мнение от Escape » 09 Яну 2009, 15:54

Интересно ми е дали някой се съобразява с пътните условия през зимата?
Завчера поне 3 пъти ми се случи да карам даже малко по бързо от колкото трябва - бях някъде със 60-70 по Малинов а отдолу беше ледясало и в общи лиинии спирачния ми път до светофара беше сигурно 40 метра, а в същото време един с Х5-ца ме изпревари като спрял. Караше с поне 100....

После на цариградско един с една служебна Тойота Корола караше на зиг-заг между колите и където имаше пролука се вреше.

Та съобразявате ли се със зимата или си карате както в средата на лятото?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 09 Яну 2009, 16:09

Карам си както винагаи:

според условията и състоянието на колата

Аватар

Мнение от TUZara` » 09 Яну 2009, 16:11

Ако си с хубави гуми и изправна кола си караш кат си знаеш..стига да си познаваш добре поведението на колата проблемите ти няма да са много по големи от колкото при мокро време ;)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Яну 2009, 16:25

Колега та те тука 30%(и повече) от форума карат с летни гуми(за справка темата "зимни гуми")
Какво остава голяма част да карат по-претпазливо.

п.с.по темата:Разбирасе
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Яну 2009, 16:36

Пълно е с пациенти...
Аз карам в трафика супер внимателно, доста по-бавно, на много по-голяма дистанция и постоянно следя огледалата и трафика. Не си позволявам магарии. Преди няколко дни 2ма се блъснаха красиво точно пред мен... Пикльото отзад се правеше на драйвър...

Преди си виках... Баааа, че аз мога добре да карам, що да карам бавно... докато едно Х5 не ме изпревари на магистралата с поне 150 и не го заварих след 2-3 минути потрошил мантинелите. За щастие колата хубава (преди да я бутуряса), нищо му нямаше на човека. Тогава ми светна една сигнална лампа, да не се правя на безсмъртен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Яну 2009, 16:47

liloff написа:Пълно е с пациенти...
Аз карам в трафика супер внимателно, доста по-бавно, на много по-голяма дистанция и постоянно следя огледалата и трафика. Не си позволявам магарии. Преди няколко дни 2ма се блъснаха красиво точно пред мен... Пикльото отзад се правеше на драйвър...

Преди си виках... Баааа, че аз мога добре да карам, що да карам бавно... докато едно Х5 не ме изпревари на магистралата с поне 150 и не го заварих след 2-3 минути потрошил мантинелите. За щастие колата хубава (преди да я бутуряса), нищо му нямаше на човека. Тогава ми светна една сигнална лампа, да не се правя на безсмъртен.

:yes:

Абсолютно съм съгласен с колегата. Поведението ми е съвсем различно от това през лятото.

*Не сменям лентите, ако не се налага
*Не карам с повече от 40-50км/ч, просто ми се струва рисковано
*Държа 2 пъти по-голяма дистанция от колкото през лятото
*Винаги спирам постепенно

Мисля, че по този начин ситуацийте намаляват. :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 09 Яну 2009, 16:54

vicho написа:

Абсолютно съм съгласен с колегата. Поведението ми е съвсем различно от това през лятото.

Подкрепям колегите, доста внимавам при промяна на пътната обстановка особено при трафика.
Иначе когато съм сам на платното, малко си играя рязко спирачки с 40-50 по прав път само и само да видя за колко време спира и как.
Влизах в преспите 2-3 пъти само и само да видя дали мога да излезна, но това без да преча на никой, а и имаше кой да помага.
И съм с нови зимни и тряа тест да им приложим! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Яну 2009, 17:08

особенно внимателно карам ако е като вчера, яко сняг - Добре че имам ASC иначе немаше как да карам в права посока :mhihi: , то постоянно пресветква дори с леко газ.
А за колегите с летните гуми, незнам как са се оправяли вчера, ако изобщо са карали.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 09 Яну 2009, 17:28

Аз с съм с 4 нови зимни гуми мишлен пилот алпин. Като си има трафик внимавам много 2 пъти по-голяма дистанция скорост над 40-50 в града почти никога. Намалям си от далеч и внимавам определено. Е случва се към 3:00 сутринта да не ме свърти и да покарам малко, не както трябва, но гледам да няма коли и да си правя глупостите на широко.
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 09 Яну 2009, 17:33

TUZara` написа:Ако си с хубави гуми и изправна кола си караш кат си знаеш..стига да си познаваш добре поведението на колата проблемите ти няма да са много по големи от колкото при мокро време ;)

само е хубаво гумите да са Dunlop winterSport :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 09 Яну 2009, 17:39

Които му да се дават пари за изправяне на ламарини и разни други ъпгреиди по колата нека да не внимава :D
Beautiful Mechanical Wonder

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Яну 2009, 17:39

И в завоя газззз :mhihi: Умерено естествено трябва да се внимава ;)
Айде и дано ни е по-безаварийна ,че каквито сме си магарета няма какво да се заблуждаваме то отвътре си ни идва ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 09 Яну 2009, 17:40

TUZara` написа:Ако си с хубави гуми и изправна кола си караш кат си знаеш..стига да си познаваш добре поведението на колата проблемите ти няма да са много по големи от колкото при мокро време ;)
+ винаги едно на ум

но то просто няма каране в такива моменти като вчерашния късен следобед... падне ли сняг 80% ги хваща паниката, 10 % правят простотии заради първите 80% и останалите 10% са крайни потърпевши /да не дава господ/

п.п.: А тия с летните гуми дет са излизали вчера не искам да ги коментирам че нецензурните думи няма да стигнат да ги опиша.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 09 Яну 2009, 17:42

porostorm написа: п.п.: А тия с летните гуми дет са излизали вчера не искам да ги коментирам че нецензурните думи няма да стигнат да ги опиша.

виж ми мнението на 2ра страница в темата за цариградското - аз ги описал :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 09 Яну 2009, 17:43

vicho написа:

Съгласен напълно

Следваща

Назад към Извън Темата