Една тема за:Що за шофьори сме?И помагаме ли на закъсали ...
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Една тема за:Що за шофьори сме?И помагаме ли на закъсали ...
Какво ми се случва днес.Към 14:00ч. решаваме с едни приятели и приятелката ми да прескочим до Варна да се поразходим и в какви филми влизаме в последствие.Тръгваме ние към 15:00ч. от Разград към Варна и преди шумен точно на разклона за София където става нещо с колата и спираме да погледнем.Почва се разглабяне на капаците от горе за да можем да стигнем до бобините и свещите и се започва търсенето на проблема и тъкмо сме на 3-ти цилиндър и кво да видим лулата натрошена а тя както повечето знаят е с бакалит и той натрошен на ситно гледаме свеща изместена(наклонена) и се почва търсене на нещо като пинсета и от една оградна тел режим парче и го правим да наподобява пинсети и се почва с чистенето за да може да стигнем до самата свещ за да можем да я развием и в последствие става ясно че резбата е развалена на самото легло и от там колега от Шумен ме дърпа до Shell-ла който е до шумен и след това кола от Разград дойде да ни пребере след което аз с пътната помощ наобратно да си прибирам колата и преди 1ч. се прибирам скапан от път и от студ.И в крайна сметка си направих малко изводи за шофьорите по-пътищата ни.От 15:30 като съм застанал на това кръстовище до почти 19ч. една кола не спря да пита ей как сте нещо трябва ли гледаме тука на студа няма брадче.Минаха поне 4-5 подържани БМВ-та които съм сигорен че са от форума но нищо не ги накара да спрат нито Ловешкото нито Варненските нито Шуменски аве кво да ви кажа едни хора сме направо само ланкат повечето и толкова.Като се сетя миналата седмица с колегата Арчи като се връщахме от Варна видяхме закъсъл колега на Девня и веднага спряхме връщахме се да видим не можем ли с нещо да помогнем и тем подобни.Аз винаги съм гледал да помогам но от днешната случка се обеждавам че по добре да подмина и да се посмея какво го е сполетяло отколкото да спра и да предложа помощ както в случая ми трябваха пинсети или голяма отверка но има ли смисъл да продължавам да се оплаквам.Пускам темата с цел да се замислят повечето дето се бият в гърдите че били такива онатакива и винаги помагали просто тези колеги които минаха покрай мене днес и само гледаха и пожелавам да не им се налага да спират аварийно някъде и заради нещо по сериозно че като ги гледах повечето мамини деца няма да знаят и гума как да сменят но здраве да е аз колата до 2-дена ще я подкарам ама ме хвана ядъ на смотаните хора в тази държава.Това е от дано малко ви е дошъл акъла на повечето и се замислите следващият път като видите закъсъл човек някъде и си задайте въпроса:Ако сега бях аз това?Дали някой щеше да спре да ми помогне?
Еми това е от мен и искам да благодаря на 2-мата колеги които се озвоха archie и zoomer, Данчо още веднъж мерси че ме изтегли до Shell и се отзова на тел. обаждане
П.С.Съжалявам за грешките които със сигорност съм допуснал но съм замръзнал и поизнервен при първа възможност ще си го редактирам
Еми това е от мен и искам да благодаря на 2-мата колеги които се озвоха archie и zoomer, Данчо още веднъж мерси че ме изтегли до Shell и се отзова на тел. обаждане

П.С.Съжалявам за грешките които със сигорност съм допуснал но съм замръзнал и поизнервен при първа възможност ще си го редактирам
Наистина темата е хубава за замисляне.
Аз не съм помагал, но ми се е искало, малко по-смело и мисля, че мога да се опитам да бъда една идея по-добър. Все пак всички живеем тука, нека си направим живота по-добър. Майната му на бай-ганьо
Аз не съм помагал, но ми се е искало, малко по-смело и мисля, че мога да се опитам да бъда една идея по-добър. Все пак всички живеем тука, нека си направим живота по-добър. Майната му на бай-ганьо

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега има ги и такива...
Аз например последно преди няколко месеца видях една 5ца закъсла, спрях, човека беше скъсал ремък на помпата и алтернатора... от Студентски град го дръпнах до Надежда... ма много колеги които помагат, но има и много които не помагат... за това запиши си телефоните на добрите колеги околу теб и те така...
Аз например последно преди няколко месеца видях една 5ца закъсла, спрях, човека беше скъсал ремък на помпата и алтернатора... от Студентски град го дръпнах до Надежда... ма много колеги които помагат, но има и много които не помагат... за това запиши си телефоните на добрите колеги околу теб и те така...

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Винаги съм помагал с каквото мога, и ще го правя винаги..! Дори и да не можеш да помогнеш, самия факт, че спираш, показва какъв човек си..! А и дава някакво спокойствие на закъсалия човек..!
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
мдааа...
само днес прибирайки се от рожен спрях сигурно 10 пъти
при закъсали колеги (не с бмв-та) и около 10 пъти чух криво ляво една и съща фраза:
"евала човече от 3 часа съм тук и никой не спира да пита поне какво е положението "
положенията бяха предимно елементарни
и успях да хелпна на почти всички
забавих се с около 1час
и се замислих толко ли па е трудно бе деа
да верно попадал съм на некви турбо нещастници на които спирам да помогна а те се държат все едно съм кифла в син сити
ама тва е веднъж на 30 пъти (примерно)
пробвайте някой път ако не сте много заети бързащи кисели или там каквото нещо ви тормози
за 10на минути можете да решите проблема на някой който иначе ще загуби часове или дни
не е страшно
п.п.
докато пиша тва тествам на един от пичовете винцето ...Добро е ....мамка му
само днес прибирайки се от рожен спрях сигурно 10 пъти
при закъсали колеги (не с бмв-та) и около 10 пъти чух криво ляво една и съща фраза:
"евала човече от 3 часа съм тук и никой не спира да пита поне какво е положението "
положенията бяха предимно елементарни
и успях да хелпна на почти всички
забавих се с около 1час
и се замислих толко ли па е трудно бе деа
да верно попадал съм на некви турбо нещастници на които спирам да помогна а те се държат все едно съм кифла в син сити
ама тва е веднъж на 30 пъти (примерно)
пробвайте някой път ако не сте много заети бързащи кисели или там каквото нещо ви тормози
за 10на минути можете да решите проблема на някой който иначе ще загуби часове или дни
не е страшно

п.п.
докато пиша тва тествам на един от пичовете винцето ...Добро е ....мамка му

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
vesko06 написа:Винаги съм помагал с каквото мога, и ще го правя винаги..! Дори и да не можеш да помогнеш, самия факт, че спираш, показва какъв човек си..! А и дава някакво спокойствие на закъсалия човек..!
То и аз винаги съм спирал и помагал ако мога- ама сме 0,000000000001% от шофьорите тея дето спираме

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
бих ти платил бензина и вечерята да те видя как ще караш днес почти където и да е извън градско със 180
или ти караш по нфс и то там верно не се спира
или ти караш по нфс и то там верно не се спира
Като бях закъсал на околовръстното преди няколко месеца, единствено колега, който беше с Е36 спря и ме пита имам ли нужда от помощ. За щастие нямах. Благодаря на колегата, не знам кой е, но евала за постъпката. Дори личен мой приятел каза че ме е видял на околовръстното, но нямал време да спре... (еби му майката, нямал време... трафика се движеше с 10км/ч).
speedmaster: Евала, малко хора са като теб!
speedmaster: Евала, малко хора са като теб!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
евала ,колега,да ти се връща добринатаspeedmaster написа:....

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
Да не казвам голяма дума , че следващия път може и да нямам късмет.(дано и да няма следващ път)
Но до сега два пъти ми се е случвало да закъсам на пътя и двата пъти веднага са ми спирали отзивчиви хора и са ми помагали.
Може просто да съм имала късмет.
Но това е много гадно да те подминават и да не спре никой .
Абе прост народ сме си това е .
Но до сега два пъти ми се е случвало да закъсам на пътя и двата пъти веднага са ми спирали отзивчиви хора и са ми помагали.
Може просто да съм имала късмет.
Но това е много гадно да те подминават и да не спре никой .
Абе прост народ сме си това е .

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Бате аз на лади не спирам ,камоли на БМВта нали се сещаш че в тая жалка държава ще тръгнеш да направиш добро и ще те преебат естествено че хората си казват това е номер кой знае къв крадец е зад тоя баварец ще извади я пистолет я нож парите да ни земе ... Затова е пътната помощ
- Новини
-
Доста пъти ми се е случвало да помогна на някой закъсал колега. Най-малкото спирам да питам има ли нужда от помощ ала бала..
Помниш ли на връщане от един събор как щяхме да се очистим докато спрем от 120 до 0 за да помагаме на някакви закъсали темерути
Тогава за малко да падна в канавката на Тракия щото реших, че мога да си лашкам волана докато връщам назаде 50 метра с пълна газ

speedmaster написа:.....
Помниш ли на връщане от един събор как щяхме да се очистим докато спрем от 120 до 0 за да помагаме на някакви закъсали темерути

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3