Поръчител

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Поръчител

Мнение от saleen » 19 Дек 2008, 0:30

Един приятел е поръчител на един познат, който си е изтеглил заем и понякога въпросният господин закъснява с вноските и се получават тягостни ситуации, понеже от банката звънкат на поръчителя :help:
Въпросът ми е-ако човек стане поръчител и задълженото лице не плаща-или бави вноски, банката от поръчителя ли си иска парите по вноските, или си ги събира от членове на семейството на изтеглилия заема, роднини и др.? :roll:
Съжалявам ако въпросът е тъп, но съм срещал различни мнения и затова питам :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 19 Дек 2008, 0:52

Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.
И да, при проблем поръчителя (още известен като ГАРАНТ, сещай се защо) отнася ку.. Търсят го него и той поема плащането, ако този който е взел парите не ги внася или не може да ги внася.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 19 Дек 2008, 1:07

Кофти за поръчителя ще плаща :confused:
Beautiful Mechanical Wonder

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 19 Дек 2008, 2:18

Tano написа:Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.
И да, при проблем поръчителя (още известен като ГАРАНТ, сещай се защо) отнася ку.. Търсят го него и той поема плащането, ако този който е взел парите не ги внася или не може да ги внася.

:yes:
k1k0 написа:Кофти за поръчителя ще плаща :confused:

:yes:

До колегата:Мисля че трябва да му обясниш как да хванат добре връзката някак да го накара да си плаща редовно вноските!С разправия няма смисъл......Това е то да си поръчител същото като "Вересия от утре"!!! :bcry:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Дек 2008, 7:46

Благодаря за инфото, кофти работа :( Кофти е, че човек си пати от човещината, :(
Във всеки случай ме отказахте да ставам поръчител за в бъдеще.
п.п. Човека си плаща, но често им бавят заплатите и е постоянно на тръни да не го съкратят, пък заема е за 10 години :help:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 19 Дек 2008, 14:15

Поръчител можеш да станеш само при семейството си!
Аз съм поръчител за 5 год. на майка ми и остават по-малко от година!
Можеше и майка ми да е поръчител на мен но тя има по-големи осигуровки и при изчисляване за определена сума кредит трябва аз да съм поръчитела! ;)
Успех!

p.s. Чувал ли си,че с приятелите можеш само да пиеш и да ядеш......така си остават приятели!
Аз също съм изпитал голямо приятелство като на много пъти ми е молил дребно заемче при което след доста време отношенията се промениха...защото на мен ми е неудобно да му ги искам след като съм му ги дал-вината си е изцяло моя но аз съм си заплюл "еби му мамата на парите" щото не ме е яд за тях а това че след като ме е молил и обещал е длъжен да ми ги върне на думата си!
Така стават измамници и на никого нищо не давам ако ще и да мре,просто всеки човек трябва да се запита "когато взема заем от къде ще намери пари за да ги връща"
Последна промяна cucko на 19 Дек 2008, 14:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 19 Дек 2008, 14:27

Що да е глупава. Като се налага, що да не ослужиш на приятел.
Преди като кредити става само с 3/4-ма поръчители...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 19 Дек 2008, 14:44

Красимир! написа:

На този етап го правиш от добра воля но в такава финансова криза малко ме съмнява....да ти кажа само гледай да не си "измамен"

А така или иначе,трябвали му прари всеки да си направи сметка за какво са му трябвали и да мисли как ги е пестил....според мен ако човек е намислил нещо и не разполага с толкова просто да използва дните(месеците или годините) да почака за да спести от колкото да взима заем на чужд гръб и то с лихва отгоре!А това че не може да почака си е негов проблем!
Иначе работата на този етап е много проста "по-добре вземи и харчи от колкото пести и давай" ;)

p.s. Именно щом казваш че преди кредит се давало с 3-4 поръчитела,а сега защо само с 1 поръчител....би ли се запитал "ЗАЩО"?!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Дек 2008, 15:05

saleen написа:Човека си плаща, но често им бавят заплатите и е постоянно на тръни да не го съкратят, пък заема е за 10 години :help:

Да станеш поръчител не е глупаво, ма да станеш поръчител на кредит за 10 години на човек, дето не ти е близък роднина - тва вече е глупаво...

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 19 Дек 2008, 15:36

Така стават измамници и на никого нищо не давам ако ще и да мре,просто всеки човек трябва да се запита "когато взема заем от къде ще намери пари за да ги връща"[/quote]

Колега аз имам приател с който се знаем от 10 години, и винаги бих му помогнал, както и тои на мен и съм го правил както и той. Ако на този на които си дал заем и те запали, значи това говори той колко те уважава, колко държи на теб като приател. А това да станеш поръчител на някои за 10 години си е доста тъпо. Той на мен ми беше станал поръчител, но вече всичко е оправено отдавана. Също така никога не съм го притискал за пари както и тои мен.
За това прави добро защото някои ден ще ти се върне, нямам предви да му дадеш 10000 лева и да те запали, говорим за по поносими суми...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grape fruit » 19 Дек 2008, 21:52

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 19 Дек 2008, 22:48

Красимир! написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Я да върнеш седем бона место друг,друга песен ще запееш.Правило при мен-дори и на брат поръчител не ставам вече. :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата