Странна работа... Хасково, КАТ, Телефони - РАЗВРЪЗКА -

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Странна работа... Хасково, КАТ, Телефони - РАЗВРЪЗКА -

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 14:18

Преди по-малко от 10 минути секунди след като бях звънял на колега от форума (не успях да се свържа) ми звъни телефона!
Непознат номер-от тези на който никога не вдигам :lol: ... това не е важно.

Вдигам:
-Ало!?
-Ххххх Хххххххх ? (чувам си името)
-На телефона!
-Обаждам Ви се от КАТ Хасково, казвам се Хххххх Хххххх уведомявам Ви, че на 9ти (девети септември) (днес сме 9ти декември), наша кола Ви е заснела да преминавате с превишена скорост през местността "5-ти километър".Няколко пъти се опитваме да Ви намерим на постоянният Ви адрес, но не успяхме (адрес-а по лична карта, на който не живея...никой не живее).
Разбрахме се да мина в петък през КАТ Хасково, за да видя за какво става въпрос.
-Лек ден! - от негова страна.

И в момента, в който затворих телефона осъзнах, че всъщност телефона не е на мое име...че въпросния човек ми говори за нещо станало преди 4 месеца ?! и, че във въпросната отсечка принципно колите преминават със скорост от порядъка на 110-130...при ограничение ...60! (извънградско)...с колко съм минал?Не се сетих да попитам, но не смятам, че е по-малко от 90-100...да не кажа 120.

Сега въпросите:

Колко време има давност акт от КАТ при положение, че не ми е връчен 4 месеца и сега ме търсят по телефона?

Как мамка му стара са ми намерили телефона, при положение, че не е на мое име, а колата е на мое име? идея си нямам как са навързали нещата ?!

Някой знае ли какви са евентуалните последници, ако отида в КАТ и ми кажат, че скороста е превишена с повече от 40 километра?

ОТ КОГА В ХАСКОВО ИМА ЦИВИЛНИ КОЛИ С КАМЕРА И РАДАР ?!?

Има вариант колата да е карана по това време от мой пряк роднина (просто няма как да си спомня преди 4 месеца дали съм бил аз!?), което не означава, че дори и да е бил той аз няма да поема отговорността...тъпичко ми е :roll: ...баси ситуацията :shock:
Последна промяна Dimitroff на 12 Дек 2008, 17:12, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 09 Дек 2008, 14:25

просто трябваше да му кажеш, че има грешка ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Дек 2008, 14:26

пи4 тиру си ги на .... дори да е истина нема акт нема свидетели нема нищу пробват ако си шаран и отидеш в кат ако не отидеш нищу нема да стане верваи ми амо ще си спестиш кинти и то4ки ;)

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 14:34

Мишу написа:пи4 тиру си ги на .... дори да е истина нема акт нема свидетели нема нищу пробват ако си шаран и отидеш в кат ако не отидеш нищу нема да стане верваи ми амо ще си спестиш кинти и то4ки ;)

Да му кажа, че има грешка, след като съм си чул името по телефона преди да ми кажат за какво става въпрос и съм потвърдил, че съм аз...едва ли :mhihi:

Точките няма проблем - 39 са в момента.
Пари бих дал да платя акта (не да бутам рушвет, а да си платя акт-а).

Опасявам се, че съм минал с доста по-голяма скорост от ограничението (60км/ч) ... предполагам с около 100, но може и повече да е.

Господина от КАТ, каза, че са ме СНИМАЛИ с цивилна кола!Обясни ми, че са ходили да ми връчат постановлението на адреса по лична карта (там няма кой да им отвори).

Продължавам да си мисля, че може някой приятел да ме е хванал за канарче, но...човека си ми каза, че ако евентуално не успеят да се свържа с него на номера от който ми звъня (мобилен) да се обадя на дежурния на 166 и да му обясня, че търся Ххххх Хххххх (неговите имена), за да го намерят и да го извикат ?!? Хем ми се вижда странна тази работа, хем аз доста често имам трип-чета по тази отсечка и е много вероятно да не е шега (предвид скоростта с която преминавам).

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Дек 2008, 14:43

Много лошо се е получило ..
100% имат цивилни коли с камери в Хасково

Обясни горе долу къде се е случило? Може и на ЛС да си знам поне
Последна промяна © на 22 Дек 2008, 14:27, променена общо 1 път

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 14:51

"5-ти километър" е на 5-6километра след Хасково посока Харманли по международния път.
След като се излезе от Хасково има права отсечка дълга няколко километра с хубав асфалт....следва мнооого лек десен завой...200-300 метра права отсечка и лекичък ляв завой.

Та точно в тези 200-300 метра от ляво има ТИР паркинг и някакви заведения за хранене май - местността се казва "5-ти километър".

Сега чувам, че има цивилни коли с камери.
Продължавам да си мися, че има вариант някой приятел да си прави лоша шега с мен, но .... не знам как да проверя в КАТ дали това, което ми казаха по телефона е истина...освен като се явя лично.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 09 Дек 2008, 14:54

Колега, на мен ми е странно как са ти намерили ГСМ номера, който не е на твое име, пък не са могли да те намерият за да ти връчат призовката... :roll: :roll: :roll:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 14:56

SpLiT написа:Колега, на мен ми е странно как са ти намерили ГСМ номера, който не е на твое име, пък не са могли да те намерият за да ти връчат призовката... :roll: :roll: :roll:

Ми то и на мен ми е странно за номера на мобилния, а че не са ме намерили - няма как да ме намерят - за момента не живея в Хасково, макар от 3 години да се водя там по лична карта....дали не са 4 даже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от civic » 09 Дек 2008, 15:02

странно ама и на мен ми се случи нещо такова предната зима.
Обадиха ми се на домашния телефон в 2 през ноща да си преместя колата щото снегорона щял да минава.То освен часа нищо странно, само дето не си бях на адреса от личната карта и домашния телефон не е на мое име.После гледах че имаше стъпки в снега до номера на колата.Голем филм :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Дек 2008, 15:05

Нали затова писнах темата за закриването на номера,маймуните от Хасковския КАТ нещо са се модернизирали и аз по-рядко се прибирам и са си попроменили местата кадето дебнат и мен ме снимаха оня ден със някаде 120 при 90 ограничение!Сега се каня на първо време едно радарче да си взема!
А за телефона бях преди свидетел на едно дело и без офицялно да сам им казал телефона само са знаели името ми бяха изкарали разпечатки коя клетка ме е засякла и т.н!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 15:08

Nukem написа:

Нали затова писнах темата за закриването на номера,маймуните от Хасковския КАТ нещо са се модернизирали и аз по-рядко се прибирам и са си попроменили местата кадето дебнат и мен ме снимаха оня ден със някаде 120 при 90 ограничение!Сега се каня на първо време едно радарче да си взема!

Колега, аз съм с радар детектор, но явно при камери няма ефект.
Другия вариан е майка ми да е профучала от там и да не е обърнала внимание на радар детектора АКО е пищял!

Станалото станало - въпросът е дали актовете имат някаква давност при положение, че 4 месеца не са ми връчили постановлението ?!

Ако някой колега са го снимали преди да каже каква е процедурата и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Дек 2008, 15:11

пищи радара и на камери и на всичко което те облъчва ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 09 Дек 2008, 16:16

Dimitroff написа:Станалото станало - въпросът е дали актовете имат някаква давност при положение, че 4 месеца не са ми връчили постановлението ?!
Ако някой колега са го снимали преди да каже каква е процедурата и т.н.

Нямам представа каква е давността и процедурата, но месеците са ТРИ, от 9-ти септември до 9-ти декември ;) А за намирането, имат си начини явно... помисли къде си писал евентуално този телефон за връзка. Данъчна служба може би... Кредити...
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 09 Дек 2008, 16:33

Apassionata написа: А за намирането, имат си начини явно... помисли къде си писал евентуално този телефон за връзка. Данъчна служба може би... Кредити...

Точно така е станало и наистина се обаждат по телефона!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Дек 2008, 16:49

Toва е добре, че звънят по телефона. Аз се бях притеснил сериозно, че не мога да бъда намерен на адрес на регистрация на колата и по лична карта от много време. Но от месеци не ми остава време да отида да си сменя временната адресна регистрация. Извинения винаги се намират, за което не се гордея. Но щом звънят по телефона, това е перфектно.

Просто ми е странно защо те карат да ходиш в Хасково, ако не си там. Трябва да можеш да отидеш в КАТ по местоживеене, иначе е несериозно от тяхна страна да очакват някой да се вдигне на ХХХ км. разстояние, за да бъде глобен.

Следваща

Назад към Извън Темата