Новото А5/S5 с мек покрив.
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Новото А5/S5 с мек покрив.
http://news.automedia.bg/read/5675.html
Колеги,
как ще коментирате политиката на АУДИ да не прави кабрио-модели с твърд покрив, за разлика от БМВ, които май имат намерение да направят всичките си кабрио-моидели с твърди покриви (гледам, че и Z4 ще е с твърд покрив)
Моето мнение е, че ако не живеех в България щях да избера кола с мек покрив - доста по-лек е и опростен като конструкция, следователно кабриото ще е по-пъргаво и за цената си ще има повече екстри,може да се маха/слага в движение, което е готино...
Неслучайно новата 6-та серия ще си остане с мек таван...
Колеги,
как ще коментирате политиката на АУДИ да не прави кабрио-модели с твърд покрив, за разлика от БМВ, които май имат намерение да направят всичките си кабрио-моидели с твърди покриви (гледам, че и Z4 ще е с твърд покрив)
Моето мнение е, че ако не живеех в България щях да избера кола с мек покрив - доста по-лек е и опростен като конструкция, следователно кабриото ще е по-пъргаво и за цената си ще има повече екстри,може да се маха/слага в движение, което е готино...
Неслучайно новата 6-та серия ще си остане с мек таван...
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Май не е много удачно за БГ да си с гюрук, винаги ще се намери кой да ти го среже... ей така, да ти е гадно!
Иначе, кабриолетите на АУДИ, още от 80-тката са много красиви и им отива да са с меки тавани (лично мнение).
Иначе, кабриолетите на АУДИ, още от 80-тката са много красиви и им отива да са с меки тавани (лично мнение).
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ЗА мекия гюрук ама извън българия, щот досега 8 от 10 коли които не са нови са им рязани гюруците от наркоманчета.

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Грам не ме боли за АЛДИ
Относно BMW изцяло новите тенденций са към hard top_a. 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз съм за hard-top-а. При мекия покрив, поради подсилването на купето теглото се увеличава. Докато при хард топа, купето ще се гъне по-малко и оттам няма да има нужда от чак такова подсилване откъдето и по-ниско тегло спрямо мекия покрив...
...а за АЛДИ...ако си купувахте нужник едва ли бихте го предпочели с платнен покрив...
...а за АЛДИ...ако си купувахте нужник едва ли бихте го предпочели с платнен покрив...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
То кабриото си е достатъчно тежко, че да има значение дали е хардтоп или мек ... Предпочитам хардтопа... Е93 има страшна стойка с хардтопа вдигнат... Иначе е добро алдито... Спор няма ...
Къде ги мерцедес в цялата работа само незнам... Иначе съм чувал че преди фейслифта SL-а скърцал по дефоут...

Къде ги мерцедес в цялата работа само незнам... Иначе съм чувал че преди фейслифта SL-а скърцал по дефоут...

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Hard top-а си е Hard top. Каквото и да си говорим - по красиво е. От купе в кабриолет и обратно, а не, като вдигнеш тавана и колата ти да прилича на пернишка.

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Аудито,да добре изглежда това ми е ли4ното мнение.Немисля,4е има разлика в усилването на купето ако ще е с твърд и мек таван,други са намеренията за да го сложат.Както единия така и другия имат свойте плюсове и минуси,мекия си е класика но пък много проблеми създава.
Joro_Paveto написа:Аз съм за hard-top-а. При мекия покрив, поради подсилването на купето теглото се увеличава. Докато при хард топа, купето ще се гъне по-малко и оттам няма да има нужда от чак такова подсилване откъдето и по-ниско тегло спрямо мекия покрив...
...
Колега тука грешиш много. С твърд таван се усилва купето дори повече, отколкото с мек и плюс това самия покрив тежи доста повече от мекия.
Кабрио Е93 320i тежи 1700 кг, а купето E92 1470 кг ...
Само да отбележа, че ХАРД ТОП се нарича капакът, който се слага на кабрио с мек таван през зимата, а лятото си го държиш в гаража. Поне така го наричат в целия свят.
А МЕРЦ наистина изостават много - в този клас е CLK, което съществува от 2003 и вече много остаряло като визия и концепция...
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Твърдо за "твърдия" покрив! Е93 изглежда страхотно!
При палатките... в два кабриолета съм пътувала, и в двата /Е36 и некъв Форд/, при по-високи скорости... малко шумничко
и си плющи, малко или много

При палатките... в два кабриолета съм пътувала, и в двата /Е36 и некъв Форд/, при по-високи скорости... малко шумничко

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Koliu написа:Joro_Paveto написа:Аз съм за hard-top-а. При мекия покрив, поради подсилването на купето теглото се увеличава. Докато при хард топа, купето ще се гъне по-малко и оттам няма да има нужда от чак такова подсилване откъдето и по-ниско тегло спрямо мекия покрив...
...
Колега тука грешиш много. С твърд таван се усилва купето дори повече, отколкото с мек и плюс това самия покрив тежи доста повече от мекия.
Кабрио Е93 320i тежи 1700 кг, а купето E92 1470 кг ...
Само да отбележа, че ХАРД ТОП се нарича капакът, който се слага на кабрио с мек таван през зимата, а лятото си го държиш в гаража. Поне така го наричат в целия свят.
А МЕРЦ наистина изостават много - в този клас е CLK, което съществува от 2003 и вече много остаряло като визия и концепция...
Имаше един рефрен от една песен на Хиподил, а именно "Устата ми говори, а умът ми мълчи" или перефразирано - пръстите си пишат. Прав си колега, аз изхождах от положението, че колата се кара във вид на купе, т.е. не със свален гюрук...и понеже изпускам тази малка подробност пиша глупости. То със свален гюрук колата си се суче точно както и с мек таван та си и трябва подсилване и оттам логично по-високо тегло на върдия таван отколкото на мекия. Но определено от гледна точка на сигурност и красота и предполагам функционалност съм за прибиращия се твърд таван!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4