Минаване на червено ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Минаване на червено ???

Мнение от klintan66 » 03 Дек 2008, 21:35

Здравейте колеги ?

Случаят е следния :

Доближавам светофар ,който свети червено с намерение да завия на ляво .Остават около 5-6 секунди . В средната лента -патрулка - втора кола . Аз почти съм спрял когато се изравнявам с тях въпреки ,че пред мен няма никой.

Светва жълто 2 секунди преди зелено . Понеже колата е автоматик и пускам спирачка ,тя леко тръгва . На чисто зелено ,рязко газ и минавам преди насрещно движещите се автомобили без никой от тях дори да е мръднал. Настигат ме с включени светлини ,спирам и - Защо мина на червено ? Shocked Аз откачих . Започва безмислен спор ,че ако съм казал ,че бързам щели да ме пуснат и други такива ....и предупреждени за арест . Резултат - акт за минаване на червено. Останах с впечатление ,че имаше нещо лично . Нарушението се санкционира с 40 лв и 8 точки. Не ми е за парите но НЕ СЪМ МИНАЛ ДОРИ НА ЖЪЛТО . Кажете как да постъпя?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Дек 2008, 22:04

1. Обжалваш след излизане на постановлението и ги съдиш до дупка.
2. Плащаш си акта и забравяш.

Аз бих ги съдил. Един път ми излязаха с филма че съм минал на червено през нощта, лъгаха че имало камери... поговорих им малко сериозно и размислиха. Зависи колко си бесен. Ако си много ядосан, пускаш и дело с/у тях за нарушаване на гражданските ти права и т.н, ако наистина са те заплашвали с арест и са се заяждали т.н. Консултирай се с адвокат и си прецени.

Въпреки че е твоята дума с/у тяхната, твоите граждански права се противопоставят на служебните им задължения и е време на доста куки за отрезвителен шамар. Уважавам професията им, но не уважавам поведението им в България. Не знам защо българските полицаи не ми вдъхват особен респект като видя някакви разплути тарикати с походка на патка, мазни мустачки и селско-тарикатски поглед.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2008, 23:17

Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
Те са реда. Щом казват червено, червено. Не е нужно да го докажат с камера.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Дек 2008, 23:51

liloff написа:...Не знам защо българските полицаи не ми вдъхват особен респект като видя някакви разплути тарикати с походка на патка, мазни мустачки и селско-тарикатски поглед....

А за румънските тогава кво да кажем :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 04 Дек 2008, 0:05

D3BEP написа:Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
Е ако е така значи излиза ,че ако не си симпатичен на някой полицай ще те жъне когато пожелае....
    Който живее в малък град знае за какво говоря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Дек 2008, 0:11

общо взето така е за съжаление ако си нямал свидетел може да го отнесеш като нищо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Дек 2008, 9:40

klintan66 написа:
D3BEP написа:Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
Е ако е така значи излиза ,че ако не си симпатичен на някой полицай ще те жъне когато пожелае....
    Който живее в малък град знае за какво говоря

Ами то как мислиш, че е ?
То ако не беше така ,те полицаите немаше да имат право на глоби, актове, дознания и прочие...
Изроди са пълни. Веднъж ги чаках 5 часа на мятото на ПТП за което се бяхме обадили(на 300 метра от близкото РПУ) ние и таксиметрова фирма. След 3 часа пак им се обадих и ми казаха, цитирам, че "БИЛИ В ОБЕДНА ПОЧИВКА В МОМЕНТА, иначе знаели за случая". Поне час след "обедната почивка" им звъннах пак и според мен същата лелка обяви, че нема постъпил сигнал за такова нещо, ама ся ше уведоми момчетата... След още час реших да не се набутвам повече и по телефона и си закархме колите по сервизите и толкова...

Знам, че разговорите се записват... И какво? Какво да направя?
Дали ще уволня дежурните полицаи и диспечерката им?
По - скор она мен ще почнат да търсят кусури. Имат и повод...

Клинтън ,аз съм останал с впечатление, че си възрастен човек... Не си ли имал досег с полицаи???
Аз... книга може да напиша, ама вече ми омръзна, пък и няма ефект.

Да, ако си се заял с някой полицай, може да ти вземе здравето.
Затова ходят по двама, единият прави квото си иска, другият му е свидетел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 04 Дек 2008, 10:39

1.Проверчващият ми лъха на алкохол
2.Иска/Взе ми 50 лв.
3.Заплашва ме с побой
4.Държи се неадекватно
5.Обижда ме
6.Нарича ме мутра
:mhihi:
Тва всичкото го пишеш във възражение.

П:ако сте от женски пол (а и от мъжки да сте) добавяте:
7.Прави ми сексуални намеци
AcoTo®

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 04 Дек 2008, 13:27

Снощи на връщане от София имах същата ситуация.
На един ляв завой минах на жълто и ме обърсаха 20лв за почерпка.
1 час по късно на магистралата на единия тунел ме хванаха със 110км/ч и там още едни 20лв :(
Ей,много са изгладняли тия хиени предпразнично :evil:
6 поста от София до Варна :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 04 Дек 2008, 13:33

глад майка глад :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Дек 2008, 13:41

Така добре си пазят работата в момента... ;) Гледам ги, че много бързо омекват напоследък и пожелават приятен път. Че уволнен полицай, голяма кариера го очаква. А не е никак трудно да загуби работата си. Особено напоследък със всички корупционни скандали, министерстрвата са жадни за жертви, за да демонстрират развитие. ;) Ще си заколят няколко агънца по ваш сигнал без да им мигне окото.

Вие веднага падате на колене с 20-левките. Не така бре колеги.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Дек 2008, 13:56

ебаси и мен ме ловнаха за същата глупост преди 10ина дена :confused: а нямах акт от има няма 3г. на интерпред правя ляв завои нагоре към руското посолство,навлизам на зелено в кръстовището ама там някви тупани пред мен докат се разминат светва жълто 1-2сек червено през това време аз вече потеглям още преди да са тръгнали колите по Д.Цанков и оня ми размахва палката
наи интерсно ми стана че се бях надъхал за обжалвания и да описвам ситуацията как е било и куката ми разправя че в акта ми е написал несъобразяване с светофарната уредба което било там пак същото 40лв и малко точки,ако аз си ги напиша възраженията имало възможност да ми натресат по дебела глоба! малко тъпо се почувствах и нищо не писах в акта

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 04 Дек 2008, 18:04

днес мен ме спряха на митницата с 50 км над разрешеното без талон на колата , дееба бяха се смушили и аз испреварвах излезнаха в наи лява лента и ме копнаха :mhihi: после викат каде бързаш сега , викам началник бързам за нас , че трябва да карам брата на училище ( всъщност бях гладен :mhihi: ) и вика сега кво да правим , викам квото трябва , пиши :mhihi: и тои ми гледа гледа книжкта , погледна още 1 път и вика абе тои баща ти едно време колега ни беше , викам да и тоя вика неска бати каръшкия ден , все познати :mhihi: бягаи вика бързо :mhihi:
It`s party time !

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Дек 2008, 18:19

Acoto® написа:1.Проверчващият ми лъха на алкохол
2.Иска/Взе ми 50 лв.
3.Заплашва ме с побой
4.Държи се неадекватно
5.Обижда ме

Пишеш нещо оттук с доукрасяване, взимаш един твой приятел, може даже двама за свидетели, че са били тогава и точно така е станало, и си свиркаш :D
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 04 Дек 2008, 18:47

Evelin Cotsev написа: ме копнаха :mhihi: после викат каде бързаш сега , викам началник бързам за нас...

Грешен отговор :mhihi:
- За къде бързаш сега?
- Ми да ви дам 20 лева бързам ;)

А по темата... първия ми акт беше за това. От тогава никво жълто, никво розово. А като съм първа кола и ми светне зелено, понякога демонстративно си бъркам в носа / дет вика Вичо, ей, много го цитирам напоследък.../, Щот не знам кой ше ми излети да хване жълтото.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата