Минаване на червено ???
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Минаване на червено ???
Здравейте колеги ?
Случаят е следния :
Доближавам светофар ,който свети червено с намерение да завия на ляво .Остават около 5-6 секунди . В средната лента -патрулка - втора кола . Аз почти съм спрял когато се изравнявам с тях въпреки ,че пред мен няма никой.
Светва жълто 2 секунди преди зелено . Понеже колата е автоматик и пускам спирачка ,тя леко тръгва . На чисто зелено ,рязко газ и минавам преди насрещно движещите се автомобили без никой от тях дори да е мръднал. Настигат ме с включени светлини ,спирам и - Защо мина на червено ? Shocked Аз откачих . Започва безмислен спор ,че ако съм казал ,че бързам щели да ме пуснат и други такива ....и предупреждени за арест . Резултат - акт за минаване на червено. Останах с впечатление ,че имаше нещо лично . Нарушението се санкционира с 40 лв и 8 точки. Не ми е за парите но НЕ СЪМ МИНАЛ ДОРИ НА ЖЪЛТО . Кажете как да постъпя?
Случаят е следния :
Доближавам светофар ,който свети червено с намерение да завия на ляво .Остават около 5-6 секунди . В средната лента -патрулка - втора кола . Аз почти съм спрял когато се изравнявам с тях въпреки ,че пред мен няма никой.
Светва жълто 2 секунди преди зелено . Понеже колата е автоматик и пускам спирачка ,тя леко тръгва . На чисто зелено ,рязко газ и минавам преди насрещно движещите се автомобили без никой от тях дори да е мръднал. Настигат ме с включени светлини ,спирам и - Защо мина на червено ? Shocked Аз откачих . Започва безмислен спор ,че ако съм казал ,че бързам щели да ме пуснат и други такива ....и предупреждени за арест . Резултат - акт за минаване на червено. Останах с впечатление ,че имаше нещо лично . Нарушението се санкционира с 40 лв и 8 точки. Не ми е за парите но НЕ СЪМ МИНАЛ ДОРИ НА ЖЪЛТО . Кажете как да постъпя?
1. Обжалваш след излизане на постановлението и ги съдиш до дупка.
2. Плащаш си акта и забравяш.
Аз бих ги съдил. Един път ми излязаха с филма че съм минал на червено през нощта, лъгаха че имало камери... поговорих им малко сериозно и размислиха. Зависи колко си бесен. Ако си много ядосан, пускаш и дело с/у тях за нарушаване на гражданските ти права и т.н, ако наистина са те заплашвали с арест и са се заяждали т.н. Консултирай се с адвокат и си прецени.
Въпреки че е твоята дума с/у тяхната, твоите граждански права се противопоставят на служебните им задължения и е време на доста куки за отрезвителен шамар. Уважавам професията им, но не уважавам поведението им в България. Не знам защо българските полицаи не ми вдъхват особен респект като видя някакви разплути тарикати с походка на патка, мазни мустачки и селско-тарикатски поглед.
2. Плащаш си акта и забравяш.
Аз бих ги съдил. Един път ми излязаха с филма че съм минал на червено през нощта, лъгаха че имало камери... поговорих им малко сериозно и размислиха. Зависи колко си бесен. Ако си много ядосан, пускаш и дело с/у тях за нарушаване на гражданските ти права и т.н, ако наистина са те заплашвали с арест и са се заяждали т.н. Консултирай се с адвокат и си прецени.
Въпреки че е твоята дума с/у тяхната, твоите граждански права се противопоставят на служебните им задължения и е време на доста куки за отрезвителен шамар. Уважавам професията им, но не уважавам поведението им в България. Не знам защо българските полицаи не ми вдъхват особен респект като видя някакви разплути тарикати с походка на патка, мазни мустачки и селско-тарикатски поглед.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
Те са реда. Щом казват червено, червено. Не е нужно да го докажат с камера.
Тъй си мисля.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
liloff написа:...Не знам защо българските полицаи не ми вдъхват особен респект като видя някакви разплути тарикати с походка на патка, мазни мустачки и селско-тарикатски поглед....
А за румънските тогава кво да кажем

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Е ако е така значи излиза ,че ако не си симпатичен на някой полицай ще те жъне когато пожелае....D3BEP написа:Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
- Който живее в малък град знае за какво говоря
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:Е ако е така значи излиза ,че ако не си симпатичен на някой полицай ще те жъне когато пожелае....D3BEP написа:Никакъв шанс нямаш ако ги съдиш, за съжаление.
Тъй си мисля.
Те са реда. Щом казват червено, червено. Не е нужно да го докажат с камера.Който живее в малък град знае за какво говоря
Ами то как мислиш, че е ?
То ако не беше така ,те полицаите немаше да имат право на глоби, актове, дознания и прочие...
Изроди са пълни. Веднъж ги чаках 5 часа на мятото на ПТП за което се бяхме обадили(на 300 метра от близкото РПУ) ние и таксиметрова фирма. След 3 часа пак им се обадих и ми казаха, цитирам, че "БИЛИ В ОБЕДНА ПОЧИВКА В МОМЕНТА, иначе знаели за случая". Поне час след "обедната почивка" им звъннах пак и според мен същата лелка обяви, че нема постъпил сигнал за такова нещо, ама ся ше уведоми момчетата... След още час реших да не се набутвам повече и по телефона и си закархме колите по сервизите и толкова...
Знам, че разговорите се записват... И какво? Какво да направя?
Дали ще уволня дежурните полицаи и диспечерката им?
По - скор она мен ще почнат да търсят кусури. Имат и повод...
Клинтън ,аз съм останал с впечатление, че си възрастен човек... Не си ли имал досег с полицаи???
Аз... книга може да напиша, ама вече ми омръзна, пък и няма ефект.
Да, ако си се заял с някой полицай, може да ти вземе здравето.
Затова ходят по двама, единият прави квото си иска, другият му е свидетел.
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Снощи на връщане от София имах същата ситуация.
На един ляв завой минах на жълто и ме обърсаха 20лв за почерпка.
1 час по късно на магистралата на единия тунел ме хванаха със 110км/ч и там още едни 20лв
Ей,много са изгладняли тия хиени предпразнично
6 поста от София до Варна
На един ляв завой минах на жълто и ме обърсаха 20лв за почерпка.
1 час по късно на магистралата на единия тунел ме хванаха със 110км/ч и там още едни 20лв

Ей,много са изгладняли тия хиени предпразнично

6 поста от София до Варна

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
Така добре си пазят работата в момента...
Гледам ги, че много бързо омекват напоследък и пожелават приятен път. Че уволнен полицай, голяма кариера го очаква. А не е никак трудно да загуби работата си. Особено напоследък със всички корупционни скандали, министерстрвата са жадни за жертви, за да демонстрират развитие.
Ще си заколят няколко агънца по ваш сигнал без да им мигне окото.
Вие веднага падате на колене с 20-левките. Не така бре колеги.

Вие веднага падате на колене с 20-левките. Не така бре колеги.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ебаси и мен ме ловнаха за същата глупост преди 10ина дена
а нямах акт от има няма 3г. на интерпред правя ляв завои нагоре към руското посолство,навлизам на зелено в кръстовището ама там някви тупани пред мен докат се разминат светва жълто 1-2сек червено през това време аз вече потеглям още преди да са тръгнали колите по Д.Цанков и оня ми размахва палката
наи интерсно ми стана че се бях надъхал за обжалвания и да описвам ситуацията как е било и куката ми разправя че в акта ми е написал несъобразяване с светофарната уредба което било там пак същото 40лв и малко точки,ако аз си ги напиша възраженията имало възможност да ми натресат по дебела глоба! малко тъпо се почувствах и нищо не писах в акта

наи интерсно ми стана че се бях надъхал за обжалвания и да описвам ситуацията как е било и куката ми разправя че в акта ми е написал несъобразяване с светофарната уредба което било там пак същото 40лв и малко точки,ако аз си ги напиша възраженията имало възможност да ми натресат по дебела глоба! малко тъпо се почувствах и нищо не писах в акта
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
днес мен ме спряха на митницата с 50 км над разрешеното без талон на колата , дееба бяха се смушили и аз испреварвах излезнаха в наи лява лента и ме копнаха
после викат каде бързаш сега , викам началник бързам за нас , че трябва да карам брата на училище ( всъщност бях гладен
) и вика сега кво да правим , викам квото трябва , пиши
и тои ми гледа гледа книжкта , погледна още 1 път и вика абе тои баща ти едно време колега ни беше , викам да и тоя вика неска бати каръшкия ден , все познати
бягаи вика бързо 

It`s party time !
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Acoto® написа:1.Проверчващият ми лъха на алкохол
2.Иска/Взе ми 50 лв.
3.Заплашва ме с побой
4.Държи се неадекватно
5.Обижда ме
Пишеш нещо оттук с доукрасяване, взимаш един твой приятел, може даже двама за свидетели, че са били тогава и точно така е станало, и си свиркаш

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Evelin Cotsev написа: ме копнахапосле викат каде бързаш сега , викам началник бързам за нас...
Грешен отговор

- За къде бързаш сега?
- Ми да ви дам 20 лева бързам

А по темата... първия ми акт беше за това. От тогава никво жълто, никво розово. А като съм първа кола и ми светне зелено, понякога демонстративно си бъркам в носа / дет вика Вичо, ей, много го цитирам напоследък.../, Щот не знам кой ше ми излети да хване жълтото.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2