Лъжа или истина???
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Лъжа или истина???
това го пише в стандарт днес: "Вериги в багажника. За това ще провeряват катаджиите всяка кола на излизане от града. Металните обувки за возилото са задължителни за всички, които ще прекарат Коледа и Нова година в планинските курорти. От "Пътна полиция" съобщиха, че ще дебнат водачите и за зимни гуми на колите.
До края на седмицата КАТ ще припомни отново на шофьорите задължителните атрибути, които трябва да има във всеки автомобил.
Освен вериги и зимни гуми всяка кола трябва да бъде снабдена с авариен триъгълник. Той задължително се поставя на шосето, когата автомобилът е закъсал. В противен случай водачът подлежи на глоба от 50 лева. Следващата неизменна част от возилото е аптечката. За липсата й от колата също има глоба от 20 лева за шофьора. Светлоотразителните жилетки, при това не само за шофьора, а за всички пътници в колата, също са задължителни. Доскоро носенето им в автомобила бе препоръчително, както и пожарогасителят, но с последните поправки в Закона за движение по пътищата атрибутите станаха задължителни. "
Това истина ли е или малко са се престарали тия от кат? По специално за веригите и за поне 3-4 жилетки в багажника?
ПС: Няма ли да е добре да сложите 1 актуален закон за движение по пътищата като важна тема, щото тия пуяци само мислят как да ни преебат.
До края на седмицата КАТ ще припомни отново на шофьорите задължителните атрибути, които трябва да има във всеки автомобил.
Освен вериги и зимни гуми всяка кола трябва да бъде снабдена с авариен триъгълник. Той задължително се поставя на шосето, когата автомобилът е закъсал. В противен случай водачът подлежи на глоба от 50 лева. Следващата неизменна част от возилото е аптечката. За липсата й от колата също има глоба от 20 лева за шофьора. Светлоотразителните жилетки, при това не само за шофьора, а за всички пътници в колата, също са задължителни. Доскоро носенето им в автомобила бе препоръчително, както и пожарогасителят, но с последните поправки в Закона за движение по пътищата атрибутите станаха задължителни. "
Това истина ли е или малко са се престарали тия от кат? По специално за веригите и за поне 3-4 жилетки в багажника?
ПС: Няма ли да е добре да сложите 1 актуален закон за движение по пътищата като важна тема, щото тия пуяци само мислят как да ни преебат.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Ми това на мен ми звучи като: "Ние тая година пътища няма да чистим, въобще не ни занимавайте, вземайте вериги, лопати, и квото искате, оправяйте се....."
F**k them all!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Глоба 30лв ако нямате чувалче с пясък и 2 пакета морска сол в багажника
Занапред ще казвам на всеки, който по една или друга причина се качва в колата да се вози, да си носи светлоотразителна жилетка!

Занапред ще казвам на всеки, който по една или друга причина се качва в колата да се вози, да си носи светлоотразителна жилетка!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
то както са го подкарали след някоя година като излизаш от града трябва ремарке да имаш за всичките работи, които ще искат
или направо пътна помощ да си водим с нас

бе тва не ми звучи реално.. да ги.. с нокът ли ше ми мери грайфера, ми той подлежи на износване,
а за жилетките.. кво междуградски рейс има 50 места
толко да си носи шофера.. веригите също, никъде не пише в закона досега, че е задължително
в сайта на кат си пише тва
Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено
движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни
превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват
това.
..което нито налага нито нищо.. въпрос на виждане
а за жилетките.. кво междуградски рейс има 50 места

в сайта на кат си пише тва
Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено
движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни
превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват
това.
..което нито налага нито нищо.. въпрос на виждане

what a helluva ride
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
е никой ли не си е чел закона ?

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
екстази в жабката до горе и Жан Ми6ел Жар в багажника вместо отразителни жилетки.две дузини котлет и дамаджана мерло за проверява6тите

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
err0r написа:Глоба 30лв ако нямате чувалче с пясък и 2 пакета морска сол в багажника![]()
пясъка задължително от Златни Пясъци-куките го тестват!

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Re: Лъжа или истина???
Честно, смях се с глас докато го четох, особено това с жилетките...
Ъъъ, съобщава ли се с-у колко BGN само ще припомня?
Просто си го представете..тръгнали за Нова година майка, баща, дете, баба, дядо, куче и който там още си иска от родата за с.Горно камарци
, ама нещеш ли колата се скапва по трасето.. и всички седят и кършат ръце около нея с тея жилетки
по-скоро ще приличат на франчайз на волф
сериозно, наистина няма лошо да има жилетки, ама тоя път се уляха...
За веригите ОК, аз съм ЗА; обаче тея жилетки.. не им завиждам на хората които карат примерно ванове ...

Doberman_vas написа:До края на седмицата КАТ ще припомни отново на шофьорите задължителните атрибути, които трябва да има във всеки автомобил. .
Ъъъ, съобщава ли се с-у колко BGN само ще припомня?

Doberman_vas написа:Светлоотразителните жилетки, при това не само за шофьора, а за всички пътници в колата, също са задължителни..
Просто си го представете..тръгнали за Нова година майка, баща, дете, баба, дядо, куче и който там още си иска от родата за с.Горно камарци

сериозно, наистина няма лошо да има жилетки, ама тоя път се уляха...

Doberman_vas написа:...По специално за веригите и за поне 3-4 жилетки в багажника?..
За веригите ОК, аз съм ЗА; обаче тея жилетки.. не им завиждам на хората които карат примерно ванове ...

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Явор като тръгне с "море от любов" към Дъга в Казичене с бригада картечари, и зациклят на Околовръстното кво ше правят, като нямат жилетки?

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
err0r написа:Глоба 30лв ако нямате чувалче с пясък и 2 пакета морска сол в багажника![]()
и генераторче 3 туби бенз, че знае ли се у хижата мое ток да нема, резачка требе дърва да има..............................

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Леле как може тия от КАТ толко да ми лазат по нервите с тия закони .... По голяма дебилщина няма от наще закони за движение по пътищата !!! ОТКАЧАМММММ като ги четем тия глупости... Чак пришка на гъ.а ми излезе !!! Сичко за пари се прави да им е.а майката да им е.а ( извинявам се за израза ама много съм ядосан като ги чета тез работи ) !! Аптечки, триъгълници, жилетки .... Вериги, че ми гледа гумите - ако искам и по джанти че си карам .. Па те ако тръгнат да ме глобяват за сичко що немам аз треа да си носим у мене 2000 лева
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3