Заслужава ли си да правим нарушения
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Заслужава ли си да правим нарушения
Ще споделя опит с едно мое нарушение и последствията.
На бул. Витоша като идвате от НДК пилони посока съдебната палата долу на светофара на Патриарха има доста задръствания и там се кара и по трамвайните релси.
Когато на колите е зелено на трамвая е червено и обратното - когато на трамвая е зелено на колите е червено.
Аз съм зад трамвая и съответно ни светва зелено и аз го изпреварвам от ляво, което изрично е забранено и естествено на завоя стоп палка /там седят редовно
/.
Въобще не съм се обяснявал. Виновен съм си - да пишат.
Днес си взех талона от КАТ след като си платих смешната глоба от 20 лева.
Равносметката ми е следната, /тъй като често минавам по маршрута смятам, че е и точна/
Положително:
1. От изпреварването на трамвая щях да спестя между 4 и 5 мин.
2. Погледах от филмчетата в КАТ - доста са интересни
Отрицателно:
1. 30 мин. писане на акт на място.
2. Отиване и връщане до КАТ 1 час.
3. Чакане в КАТ - 1 час и 30 мин. /въпреки, че вървеше доста бързо цялата процедура, но имаше 96 човека преди мен
4. 20 лева /честно казано очаквах да е повече/
и какво става да рискувам за 4-5мин. - 3 часа от моето време от които 2 часа и половина в работно време.
Повече НЕ
Жестоката истина е, че глобите са ни ужасно ниски.
Трябва да са много по-високи.
На бул. Витоша като идвате от НДК пилони посока съдебната палата долу на светофара на Патриарха има доста задръствания и там се кара и по трамвайните релси.
Когато на колите е зелено на трамвая е червено и обратното - когато на трамвая е зелено на колите е червено.
Аз съм зад трамвая и съответно ни светва зелено и аз го изпреварвам от ляво, което изрично е забранено и естествено на завоя стоп палка /там седят редовно

Въобще не съм се обяснявал. Виновен съм си - да пишат.
Днес си взех талона от КАТ след като си платих смешната глоба от 20 лева.
Равносметката ми е следната, /тъй като често минавам по маршрута смятам, че е и точна/
Положително:
1. От изпреварването на трамвая щях да спестя между 4 и 5 мин.
2. Погледах от филмчетата в КАТ - доста са интересни

Отрицателно:
1. 30 мин. писане на акт на място.
2. Отиване и връщане до КАТ 1 час.
3. Чакане в КАТ - 1 час и 30 мин. /въпреки, че вървеше доста бързо цялата процедура, но имаше 96 човека преди мен

4. 20 лева /честно казано очаквах да е повече/
и какво става да рискувам за 4-5мин. - 3 часа от моето време от които 2 часа и половина в работно време.
Повече НЕ

Жестоката истина е, че глобите са ни ужасно ниски.
Трябва да са много по-високи.
Виж - има нарушения и нарушения
Като има задръстване почти винаги съм в лентата, която върви най-бързо, без значение от посоката, която трябва да поддържам. Знам - не е редно, знам, че има хора, които ми се дразнят, но държа да подчертая, че не засичам никого и в 90% от случаите, в момента, в който трябва да се върна в моята лента, обикновено моля някой да ме пусне. Културно благодаря след това и всичко е наред.
Най-неприятното ми нарушение (подобно на твоето) е като се прибирам от лекции и трябва да мина от хотел "Хемус" към НДК в час пик. Тази отсечка е ужасна. Когато бързам, изчаквам някой да мине по трамвайните линии на 6 и 9 и аз след него. Да чукна на дърво, досега без последствия!
Ако трябва да обобщя - нарушенията ми спестяват време и средства. Така ще е до момента, в който някой ден ще изгоря, правейки се на хитър. Но предполагам, че дори и след това няма да ми се виси в задръствания и ще правя тези дребни тарикатлъци.
Наистина глобите трябва да са по-големи, но нека и движението е по-нормално
Процесът не е едностранен! 

Най-неприятното ми нарушение (подобно на твоето) е като се прибирам от лекции и трябва да мина от хотел "Хемус" към НДК в час пик. Тази отсечка е ужасна. Когато бързам, изчаквам някой да мине по трамвайните линии на 6 и 9 и аз след него. Да чукна на дърво, досега без последствия!
Ако трябва да обобщя - нарушенията ми спестяват време и средства. Така ще е до момента, в който някой ден ще изгоря, правейки се на хитър. Но предполагам, че дори и след това няма да ми се виси в задръствания и ще правя тези дребни тарикатлъци.
Наистина глобите трябва да са по-големи, но нека и движението е по-нормално

Последна промяна savski на 02 Дек 2008, 19:26, променена общо 1 път
Днес си направих двойно очевидно нарушение. Неспазване на красив знак забранено влизането и после забранено паркирането. Човека беше свестен и ми върна документите, помоли ме да не наглея толкова и да си преместя колата. Изкл. съм благодарен за тази проява на човечност и нямаше никаква нужда от моя страна да наглея наистина и да искам да паркирам на 20см от стълбите...
Всеки ден пътувам от Обеля до Интерпред и много рядко правя нарушения. Просто знам колко време отнема и съм се примирил, чакам метрото да го направят за по-бързо
.
Когато карам извън работната седмица си позволявам нарушения на правилника, но гледам най-вече да не преча на другите.
Лошото е че има хора които обичат да си взимат предимство и да бързат за моя сметка, което не се получава в повечето пъти и тогава става интересно

Когато карам извън работната седмица си позволявам нарушения на правилника, но гледам най-вече да не преча на другите.
Лошото е че има хора които обичат да си взимат предимство и да бързат за моя сметка, което не се получава в повечето пъти и тогава става интересно

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Всеки ден по-релсите за съжаление но друг варянт за излизане на Борис без 20 мин чакане няма !Какво да се прави!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Колега тая анкета не е точна! Има нарушения и нарушения!
Едните са рискови,другите не.
Така,че аз ще ти отговоря така:
Да заслужава си да направя нарушение ако то е оправдано с някаква наложаща цел и най-вече да не е животозастрашаващо или с риск от ПТП за участниците в движението в този момент
Едните са рискови,другите не.
Така,че аз ще ти отговоря така:
Да заслужава си да направя нарушение ако то е оправдано с някаква наложаща цел и най-вече да не е животозастрашаващо или с риск от ПТП за участниците в движението в този момент

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Явно аз съм единственият идиот, който се опитва да кара по правилата заради самите правила... (тук не включвам ограниченията за скорост - там - признавам си - не ги спазвам)
Както и да е, гласувах с "Не, риска не е оправдан", поради липсата на отговор, който да ми приляга.
П.С. Кефи ме новата тенденция в подфорума да се пускат теми с анкети
П.П.С. Очаквам темата да се развие в насока "Правя нарушения, щото зная как да ги правя, а останалите, да си карат по правилата, че ми пречат на движението!"
Както и да е, гласувах с "Не, риска не е оправдан", поради липсата на отговор, който да ми приляга.
П.С. Кефи ме новата тенденция в подфорума да се пускат теми с анкети

П.П.С. Очаквам темата да се развие в насока "Правя нарушения, щото зная как да ги правя, а останалите, да си карат по правилата, че ми пречат на движението!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
someone написа:...
Абсолютно вярно. Който иска да си седи в задръстването, аз не искам. Нарушенията ми винаги са съпроводени с мигач, аварийки за благодарност и извинение, че съм предредил някого. Общо взето старая се, да не преча на другите и да се придвижвам по-бързо.
*Всеки ден правя едно и също нарушение от 1/2 година насам. Влизам в ул. Алабин от към бул Хр. Ботев, за да спра на паркинга (синята зона). Никога не са ме спирали, а там ченгели има редовно.
Наистина вярвам, че за 20 метра нарушение не си струва да заобикалям през Стамболийски, Мария Луиза, Съдебната, Алабин и да се върна на същото място, т.е. +20 мин.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
- someone
-
vicho написа:*Всеки ден правя едно и също нарушение от 1/2 година насам. Влизам в ул. Алабин от към бул Хр. Ботев, за да спра на паркинга (синята зона). Никога не са ме спирали, а там ченгели има редовно.
Наистина вярвам, че за 20 метра нарушение не си струва да заобикалям през Стамболийски, Мария Луиза, Съдебната, Алабин и да се върна на същото място, т.е. +20 мин.
А този вариант пробвал ли си го?
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Гледам да не нарушавам, освен за скоростта и малоумните еднопосочни улици..
Дразня се много на дребни тарикати които предреждат! Чудя се ако сме на една опашка на гише примерно заедно дали пак ще тръгне безцеремонно да ме предрежда..
Дразня се много на дребни тарикати които предреждат! Чудя се ако сме на една опашка на гише примерно заедно дали пак ще тръгне безцеремонно да ме предрежда..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- vicho
- старши ентусиаст
-
someone написа:vicho написа:*Всеки ден правя едно и също нарушение от 1/2 година насам. Влизам в ул. Алабин от към бул Хр. Ботев, за да спра на паркинга (синята зона). Никога не са ме спирали, а там ченгели има редовно.
А този вариант пробвал ли си го?
Аз ли съм сляп или пак ме караш да влизам срещу движението, само че по-отдалеч?

хинт: идвам от петте

- someone
-
vicho написа:Аз ли съм сляп или пак ме караш да влизам срещу движението, само че по-отдалеч?![]()
хинт: идвам от петте
Бе аз не съм те разбрал. Не знам що реших, че идваш отдолу и спираш на площада до такситата.

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Доката мислим по този начин "Да, спестява ми МНОГО време" движението ще ни е такова... Държавата също, защото пътното движение е много добро отражение на народопсихологията ни... а именно "Дреме ми за другите, аз да съм добре" и "Законите и правилата са за балъците"... това е положението
- vicho
- старши ентусиаст
-
7878 написа:Доката мислим по този начин "Да, спестява ми МНОГО време" движението ще ни е такова... Държавата също, защото пътното движение е много добро отражение на народопсихологията ни... а именно "Дреме ми за другите, аз да съм добре" и "Законите и правилата са за балъците"... това е положението
Аз ли да ги бутам и да им включвам скоростите? Писнало ми е от разни, които дремят по светофарите. Карал ли си в Турция? Там е свинщина, но всички се придвижват супер бързо. На жълто вече са с двете ръце на клаксона, ако не си тръгнал, а тук нашите тепърва на зелено включват 1-ва! Е на какво прилича това?

Аз нямам време да чакам някой да дреме в движението, сори!
И шибаните светофари, който ги е настроил по 10 секунди зелено, да го хване разстройството. 30 минути не можем да се изнесем 50 коли от "жълтите павета", заради тъпия светофар и заради кибиците, които правят всичко друго, но не и да карат.
Правилата са за спазване, но в други условия.

70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5